Partnerství v MAS Metoda LEADER představuje místní partnerství, které působí pro rozvoj území na základě spolupráce soukromého a veřejného sektoru a své.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. B6 – Zvýšení kvality řízení lidských zdrojů a optimalizace.
Advertisements

Priority a možnosti v programovém období a hlavní změny oproti programovému období prosince 2014, Liberec JUDr. Olga Letáčková.
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Setkání k tvorbě Integrované strategie území MAS OS Aktivios na období Letiny
24/09/2016 REFORMA ZEMĚDĚLSKÉ POLITIKY „ Vláda bude usilovat o vyvážený rozvoj venkova s cílem podpory zaměstnanosti a podnikání, zejména s využitím evropských.
. Partnerství na venkově v Libereckém kraji 2004 – 06:  Leader + (1 MAS),  Leader ČR (5 MAS) 2007 – 13:  PRV – osa IV (6 MAS)  – op. III.4.1 (2.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Mgr. Gustav Charouzek Stav informací k MAS a integrovaný nástroj CLLD.
KONCEPT A MOŽNOSTI PODPORY SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ Svatava Škantová MPSV 7. října 2015, Praha.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Kulatý stůl II. Nový Šaldorf-Sedlešovice MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
Dětské umění překonává hranice. Principy přeshraniční spolupráce projektu Možnost poskytnutí širší nabídky oborů i v případech, kdy by pro školu (samostatně)
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Mgr. Inka Vaverková Praha, 8. února 2016.
Regionální management II prof. Ing. Magdalena Hrabánková, CSc., prof. h. c.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
Evropské fondy Mgr. Kateřina Neveselá Ředitelka odboru řízení a koordinace fondů EU Ministerstvo pro místní rozvoj.
PRAHA Zkušenosti z realizace nástrojů Leader a CLLD a jejich aplikace v MAS NS MAS1.
Příprava programového období EU 2014 – 2020 Olomouc, 25. června 2014.
SCLLD LAG Podralsko Zpracování SCLLD bylo podpořeno z Operačního programu Technická pomoc Registrační číslo projektu: CZ.1.08/3.2.00/ Strategie.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Dopracování projektu etapa změny, hlavní problémy, rizika Kroměříž
Regionální politika EU v období Mgr. Oldřich Hájek.
Sekce pro školy a neziskovky Gabriela Kaločová
Evropský sociální fond 1 Jiří Švarc Evropská Komise Generální ředitelství pro zaměstnanost, sociální věci a rovné příležitosti Oddělení pro Českou republiku,
Datové tržiště zaměřené na faktory ovlivňující vzdělávání dospělých a rozvoj lidských zdrojů s ohledem na trhu práce.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 20. března 2012.
Příprava Jihomoravského kraje na programové období 2014–2020 Brno,
Dotační příležitosti obcí AUTOR: Bc. Zdeněk Tarant.
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
ZÁKLADNÍ HLEDISKA A CÍLE PŘI ZPRACOVÁNÍ NÁVRHU STÁTNÍ ENERGETICKÉ KONCEPCE HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
FONDY EU Předvstupní podpora Agenda 1999 – 2006 a její plnění v ČR.
PŘÍPRAVA PROJEKTŮ NA ZŠ Autor: Jana Bartoňová.  Fondy EU  Programové období  Zkušenosti s projekty v OPVK +dokumenty  Benefit7  Programové období.
Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Adéla Hájková
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů
Inovace jako nedílná součást programů financovaných z ESIF
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií ŽP 100 mil. Kč na vozidla s alternativním pohonem pro obce a kraje + Memorandum o spolupráci Mgr.
Projekty spolupráce MAS z PRV v programovém období
Josef Středula, předseda ČMKOS
Členská schůze MAS Nepomuk,
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky 2018 – Mgr. Hana Bodnarová.
Evaluace předmětů studenty (Anketky)
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Aktuální informace k hodnocení strategií MAS
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Směrnice OECD pro nadnárodní podniky – význam a role
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Příprava programového období 2014–2020
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Pozemkové úpravy.
MAS Ústeckého kraje CLLD Ústí nad Labem,
Ochrana a péče o přírodu a krajinu
1. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu „MAS Lípa pro venkov – IROP – Kulturní dědictví“ VAZBA NA VÝZVU.
Projekt Komplexní program podpory ke zvýšení zaměstnanosti žen na trhu práce v Ústeckém kraji PRÁCE PRO KAŽDOU Registrační číslo projektu.
Fond pro bilaterální vztahy První otevřená výzva
Vyhodnocení naplňování Strategií komunitně vedeného místního rozvoje Místních akčních skupin působících na území Ústeckého kraje a Integrované strategie.
Aktivity MAS v Libereckém kraji Implementace CLLD (k
- ČESKY SEVER Sociální podnik a OPZ •.
Seminář pro žadatele pro výzvu 082
„Postup města Chrudim k udržitelnému rozvoji pomocí MA 21“
Transkript prezentace:

Partnerství v MAS Metoda LEADER představuje místní partnerství, které působí pro rozvoj území na základě spolupráce soukromého a veřejného sektoru a své vlastní strategie. V rozhodovacích orgánech nesměli zástupci veřejného sektoru mít převahu. Metoda LEADER je založena na principu zdola-nahoru. Tyto zásady budou uplatňovány i v období do roku 2020. MAS budou podléhat tzv. Standardizaci. ( do 22.5.2015) MAS chce spojovat lidi, kteří potřebují pozitivní atmosféru a vzájemnou podporu, kteří hledají nové zdroje příjmů, nebojí se věřit v nové způsoby a postupy a vidí je i ve využití Evropských fondů. K tomu je třeba se profesionalizovat i lidsky, vytvořit tým, chápat strategii jako nedílnou a živoucí součást regionu. MAS je cestou k prosperitě pro region, tj. i pro vás a vaše blízké.

MAS SKCH Území MAS bylo definováno dne 9. 1. 2013 a definitivně ustanoveno na valné hromadě dne 17. 1. 2013. Společné území je tvořeno hranicemi katastrů 21 obcí, které sdružují dodnes funkční svazky obcí. Jedná se o území obce Horka, Hrochův Týnec, Chrast, Chroustovice, Jenišovice, Leštinka, Lozice, Luže, Prosetín, Předhradí, Přestavlky, Rosice, Řepníky, Řestoky, Skuteč, Střemošice, Trojovice, Vrbatův Kostelec, Zájezdec, Zaječice

Čím se liší nové programové období? Zásadní změnou bude, že se MAS v ČR rozšíří do celého venkovského prostoru. Nyní jejich počet dosáhl 182 (v minulém období bylo jen 112 podpořených MAS Nově budou MAS v rámci tzv. Komunitně vedeného místního rozvoje (LEADER) čerpat nejen z PRV, ale i z několika dalších operačních programů jiných ministerstev . Naopak ke zúžení dojde právě u PRV, kde ministerstvo zemědělství omezilo dotace jen na projekty pro zemědělskou výrobu a úpravy krajiny - byly tedy vyloučeny projekty pro zvelebení obcí nebo pro spolkový život na venkově.

Jednou z novinek pro programové období 2014–2020 je povinné zveřejňování harmonogramu výzev, které řídicí orgány programů plánují vyhlásit v následujícím období, zpravidla na následující rok. http://www.dotaceeu.cz/cs/Kalendar-akci?t=4#Tabs Protože programy dosud nejsou schváleny, řídicí orgány s ohledem na vyjednávání připomínek Evropské komise k jednotlivým programům a stav plnění předběžných podmínek připravily alespoň předběžný a zjednodušený harmonogram výzev na rok 2015, který se může dále měnit v závislosti na průběhu schvalování programů. A co se potenciální žadatelé z předběžného harmonogramu výzev dozví? V jaké prioritní ose a v jakém specifickém cíli bude výzva vyhlášena, jak bude výzva zaměřena – na jaké podporované aktivity a pro jaké příjemce, jak bude výzva nastavena – zda bude kolová či průběžná a předběžné datum vyhlášení výzvy.      OP Podnikání a inovace  OP Výzkum, vývoj a vzdělávání     OP Zaměstnanost  OP Doprava     OP Životní prostředí  Integrovaný regionální OP     OP Praha - pól růstu ČR  OP Technická pomoc     OP Rybářství  Program rozvoje venkova     Program přeshraniční spolupráce Česká republika - Polská republika