CHŘIBY Základní informace: Nejvyšší bod: Brdo – 587 m. n. m.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
BESKYDY.
Advertisements

Památky Unesco Česká republika.
Kraj Vysočina Mgr. Zuzana Tichá.
Klocperková & Stejskalová
Svazek obcí Mikroregion Valašskomeziříčsko - Kelečsko.
JIŽNÍ MORAVA VY_06_Vla5_37p
Památky UNESCO v ČR V České republice je do Seznamu
Jaroslav Novotný 9.třída
Jeseníky Tereza Chládková A.
Zlínský kraj krajské město Zlín.
Zlínský kraj.
Mikroregion Buchlov Lenka Gavendová.
Kulturně historické objekty Slovenska
Zlínský kraj Přírodní poměry
území bývalé Velkomoravské říše
Česká republika: Ústecký kraj Hospodářský zeměpis
Česká republika: Českobudějovický kraj Hospodářský zeměpis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka,
Krkonoše Robin Plch IX.A
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
MORAVSKOSLEZKÝ KRAJ je jedním ze 14 vyšších územních samosprávných celků v Česku  Celé jeho území leží v Severomoravském kraji Z větší části leží v Českém.
Česká republika: Plzeň Hospodářský zeměpis
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu:
Darek Matwikow Jan Jelínek
Česká tabule Josefína Krátká 9.A Mapka ČR s označenou lokalitou.
VYSOČINA.
Zlínský kraj.
Vypracovaly:Martin Šebrle a Honza Melezínek 9.A 8.prosince.
MÍSTO, KDE ŽIJI - BOBRKY Bobrky jsou část města Vsetína
Královéhradecký kraj. Královéhradecký kraj Obsah Vlajka kraje Základní informace Symboly Historické podoby Okresy.
Olomoucký kraj přírodní poměry
VYSOČINA.
Česká republika Ochrana přírody a krajiny
Pardubický kraj. Pardubický kraj Pozice na mapě.
PAMÁTKY UNESCO Martin VRZALA.
Jihomoravský kraj.
Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí pro 21. století.
Igor Dostal
TEREZA PAROBKOVÁ 9.A Vizovická vrchovina. Poloha.
Plzeňský kraj. Rozloha:7 561 km² Počet obyvatel: Hustota zalidnění:73 obyvatel/km² Nejvyšší bod:Blatný Vrch (1 376 m) Počet okresů:7 (Domažlice,
Zlínský kraj – opakování VY_32_Inovace_01KR-3 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.
TURISTICKÉ OBLASTI JIHOMORAVSKÉHO KRAJE C Z.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; C Z.1.07/1.4.00/
Kraj Vysočina.
CHKO Pálava Umístění: Jihomoravský kraj Rozloha: 83 km 2 Založeno: 19. března 1976.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy Soukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět Zeměpis (klíčová.
Cyrilometodějské jubileum 2013 Přehled aktivit Zlínského kraje Ing. Ladislav Kryštof Výroční konference cestovního ruchu Východní Moravy, 29. ledna 2012.
Adam Neumann a Štěpán Karlovec Jihomoravský kraj.
Zlínský kraj Vypracovali: Jan Balák a Lenka Kohoutová.
Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Vlastivěda Tematický okruh: Místo, kde žijeme Téma: Zlínský kraj Jméno autora: Mgr. Dana.
Vypracoval- Pavel Tomšej 9.A Zdroje : by by
Rozhledny na Slovácku. Rozhledna Travičná Rozhledna leží v nadmořské výšce 380 m.n.m. Vyhlídková plošina se nachází ve výšce 33,6m nad zemí. Z Tvarožné.
 Široké okolí města Mikulov je začleněno do Chráněné krajinné oblasti Pálava. Jedná se o krajinný komplex Pavlovských vrchů a údolní nivy řeky Dyje chráněný.
JIHOMORAVSKÝ KRAJ Agáta Uchytilová, Hana Doležalová.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_09_Jihomoravský.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Marie Polanská NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_NP Labské pískovce – České.
Moravskoslezský kraj.
Rekreační zařízení Merkur – Tvarožná Lhota
Kraj Vysočina. Kraj Vysočina Kde leží Česká republika v Evropě?
Pardubický kraj.
Anotace Prezentace obsahuje přehled míst regionu Zlínska. Je určena žákům 4. a 5. tříd, lze ji využít i v jiných předmětech, kde se probírá téma Můj region,
Historické památky Zlínského kraje
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Iva Drgáčová NÁZEV: VY-32-INOVACE-08- Zlínský kraj- Uherskohradišťsko.
CHŘIBY.
Jihočeský kraj. Jihočeský kraj Kde leží Česká republika v Evropě?
CHŘIBY.
Jihomoravský kraj Rozloha:7 195 km² Počet obyvatel: (2016)
ZLÍNSKÝ KRAJ.
Tomáš Trávníček.  Tatry jsou pohoří na severu Slovenska a jihu Polska, jsou součástí Karpat. Do roku 1992 byly nejvyšším pohořím Československa. Nyní.
Chřiby Marek Machovčák 9.A.
Transkript prezentace:

CHŘIBY Základní informace: Nejvyšší bod: Brdo – 587 m. n. m. Rozloha: 335 km² Délka: až 35 km Šířka: až 10 km Vypracoval : Jan Rolenc , 9.B. CZŠ ve Veselí nad Moravou

Poloha Horské pásmo Chřiby, nazývané často jako Buchlovské kopce vytváří pomyslnou hranici mezi severně položenou rovinou Hané a jižními rovinami Slovácka. Chřiby jsou velmi zajímavou oblastí z hlediska přírodovědného i historického. Nachází se zde celkem 12 chráněných území: 4 přírodní rezervace 8 přírodních památek

Dělení Chřiby se dělí na dva geomorfologické podcelky: Halenkovická vrchovina Stupavská vrchovina

Kozel Hrad Cimburk u Koryčan Skalisko Kozel je věžovitá skála tvořena pískovcem. Na Kozlu je popsáno celkem 18 horolezeckých tras. Chráněný přírodní útvar Kozel byl vyhlášen roku 1967. Hrad Cimburk u Koryčan Hrad Cimburk u Koryčan vystavěný v duchu francouzské gotiky byl založen Bernardem z Cimburku mezi léty 1327 – 1333.

Kazatelna v Chřibech Hradisko sv. Klimenta Přírodní památka Kazatelna v Chřibech ochraňuje zajímavý skalní útvar. Jedná se o vypreparovanou skálu z pískovce. Skála je vysoká 8 m, na jejím vrcholu je dvouramenný kříž z roku 1972 Hradisko sv. Klimenta je poutní místo, národní kulturní památka a významná archeologická lokalita, je jedním z duchovních míst hluboce spjatých s historií Moravy. Hradisko je spojováno s cyrilometodějskou tradicí.

Brdo Archeoskanzen Modrá Brdo je nejvyšším vrcholem Chřibů a zároveň celých Středomoravských Karpat. Nachází se asi 4 km od hradu Buchlov. Na jejím vrcholku se nachází stejnojmenná rozhledna. Archeoskanzen Modrá se nachází na okraji vesnice Modrá v okresu Uherské Hradiště. Jedná se archeologický skanzen představující život obyvatel Velké Moravy (mezi léty 833-906/907).

Velehrad Dominantou Velehradu, jeho duchovním základem a vyhledávaným turistickým cílem, je zdejší Bazilika Nanebevzetí Panny Marie a svatých Cyrila a Metoděje. Nejvýznamnější poutní bazilika je součástí velehradského kláštera.

Hrad Buchlov Zámek Buchlovice Je královský hrad stojící na stejnojmenném kopci v Chřibech nad Buchlovicemi v nadmořské výšce 509 metrů. Nyní je hrad ve vlastnictví státu a je spravován Národním památkovým ústavem. Od roku 1958 je chráněn jako kulturní památka ČR. V roce 2001 byl zapsán na seznam národních kulturních památek. Zámek Buchlovice Zámek Buchlovice leží v Buchlovicích ve Zlínském kraji, asi 11 km od města Uherské Hradiště. Celý barokní komplex se skládá ze dvou zámeckých budov a rozsáhlého parku. Je ve vlastnictví státu a přístupný veřejnosti.

Studánky v mikroregionu Chřiby Kubitova studánka Zuzačina studánka studánka U lvích hlav Zlacká studánka studánka U mísy

Lyžařské areály Osvětimany Stupava Břestek

Použité zdroje http://www.chribymikroregion.cz https://www.google.cz/imghp?hl=cs&tab=wi&ei=QgNpWLCPAouOsgG90KTIAQ&ved=0EKouCBQoAQ https://cs.wikipedia.org/ https://www.google.cz/maps?client=firefox-b-ab&q=ch%C5%99iby+mapy&bav=on.2,or.&bvm=bv.142059868,d.ZGg&biw=1876&bih=1033&um=1&ie=UTF-8&sa=X&ved=0ahUKEwicqaaThqHRAhXHJ8AKHapwCCYQ_AUIBigB http://www.apartman-alsovka.cz/poi/velehrad-poutni-misto/ http://www.skiarealy-sjezdovky.cz/chriby/