Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace Prezentace obsahuje přehled míst regionu Zlínska. Je určena žákům 4. a 5. tříd, lze ji využít i v jiných předmětech, kde se probírá téma Můj region,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace Prezentace obsahuje přehled míst regionu Zlínska. Je určena žákům 4. a 5. tříd, lze ji využít i v jiných předmětech, kde se probírá téma Můj region,"— Transkript prezentace:

1

2 Anotace Prezentace obsahuje přehled míst regionu Zlínska. Je určena žákům 4. a 5. tříd, lze ji využít i v jiných předmětech, kde se probírá téma Můj region, Místo, kde žiji, příp. i v 6.ročníku ve výchově k občanství. Žáci pracují s podrobnou mapou tohoto regionu. Pilotáž: Prezentace byla pilotována v 5. ročníku jako součást výuky. Byla doplňována materiály, které přinesly děti.

3 Zlínský kraj - Zlín Proslavil ho Tomáš Baťa – závody na výrobu obuvi
Filmové ateliéry – animovaná tvorba

4 Rožnov pod Radhoštěm Valašské muzeum v přírodě

5 Moravskoslezské Beskydy
Radhošť – hora, kde podle pověsti sídlí slovanský bůh Radegast

6 Velehrad Významné poutní místo

7 Luhačovice Největší lázně na Moravě

8 Hostýn Poutní místo

9 Kroměříž Zahrady a zámek zapsané do seznamu památek UNESCO

10 Staré Město Památník z období Velké Moravy

11 Buchlovice

12 Buchlov

13 Otázky a úkoly: Jak se říká Kroměříži?
Poblíž Uherského Hradiště se nachází památník Velké Moravy. Ve kterém městě? Jak se jmenuje oblast v okolí Uherského Hradiště? Znáte nějakou báseň, písničku v tomto nářečí? Velehrad navštívil i papež, zjistěte ve kterém roce. Poblíž Buchlovic se nachází archeo skanzen. Ve které vesnici?

14 Citace Svoboda, Zdenek , 08:57[cit ].File: Valašské městečko, kostel.jpg.Dostupné z WWW: < SEMIK , 11:24 [cit ].File: New granite sculpture of Radegast.jpg.Dostupné z WWW: < MATEL,P , 12:46[cit ].File:Flower Garden Kromeriz.jpg.Dostupné z WWW:< MARZPER , 21:22[cit ].File:Zamek Buchlovice - kašna.JPG.Dostupné z WWW:< MERCY , 19:59[cit ].File:The Buchlov Castle.jpg.Dostupné z WWW:<


Stáhnout ppt "Anotace Prezentace obsahuje přehled míst regionu Zlínska. Je určena žákům 4. a 5. tříd, lze ji využít i v jiných předmětech, kde se probírá téma Můj region,"

Podobné prezentace


Reklamy Google