Letní ekologická akademie Divoká Šárka 2017

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obnovitelné zdroje energie v ČR - současný stav a aktivity MŽP - KONFERENCE „Klimatické změny – na cestě ke Kodani“ 23.listopadu 2009, Bratislava.
Advertisements

Výstavba a provoz solárních zdrojů elektřiny
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Ing. René Neděla poradce předsedkyně Energetický regulační úřad
Konference Bezpečnost dodávek v energetice – Projekty úspor Prezentace pro účastníky konference: Bezpečnost dodávek v energetice Ing.
Obnovitelné zdroje energie – jejich využití a budoucnost 4. setkání OHK v Třinci 22. března 2010 Prof. Pavel SANTARIUS, CSc. Technická univerzita Ostrava.
Pohled Ministerstva životního prostředí na zákon o podpoře obnovitelných zdrojů Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo životního prostředí.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
Teplárenství a liberalizovaný trh s energiemi. České teplárenství Vývoj, současnost, perspektiva.
Projekt „Environmentální výchova ve školních úlohách, experimentech a exkurzích“
STRANA 1RWE Transgas ENERGIE BUDOUCNOSTI MÁ JEN JEDNO JMÉNO V Praze
Územní energetická koncepce Jihočeského kraje České Budějovice, 24. června 2003.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Chytré sítě Smart grids.
Ekologický pilíř – celkový přehled
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Energetická účinnost a změna klimatu Kontrola emisí Podpora výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie konference EPEE, , Praha Josef.
Současný stav ve využívání biomasy v Jihočeském kraji a v České republice Ing. Aleš B u f k a III. Krajské fórum na podporu Akčního plánu EU Biomasa ECČB.
Možnosti rozvoje alternativních paliv v dopravě v České republice Praha
Smart cities Kde vzít peníze??. Jaké aktivity lze zahrnout do Smart cities? Např IBM říká:
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Zákon o podpoře výroby energie z obnovitelných zdrojů energie z pohledu MŽP Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo životního prostředí Vršovická.
2.Marketingové prostředí
Opatření na snižování emisí skleníkových plynů a plnění environmentálních cílů státní energetické koncepce Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo.
MARKETING.
Možnosti úspor v Domovech pro Seniory. Nabízíme našim zákazníkům více než pouze výrobky!
Daně na energie z pohledu velkého odběratele paliv a elektřiny Ing. Petr Matuszek Seminář AEM/SVSE – Spotřební daně na energie Praha 27. listopadu 2007.
Změna Státní energetické koncepce a priority České republiky k zajištění bezpečnosti zásobování elektřinou Ing. Tomáš H ü n e r náměstek ministra © 2008.
Úspory energie a regenerace
Stav otevření trhu a energetické legislativy v ČR z pohledu spotřebitelů a nezávislých výrobců Ing. Bohuslav Bernátek - ENERGETIKA TŘINEC, a. s. Brno -
1 Konference „Ekologická daňová reforma“ Ekologické daně a teplárenství I. Miroslav Krejčů.
Současný stav a problematika plnění Státní energetické koncepce
XXI. Seminář energetiků Regulace v energetice. Podpora OZE a její vliv na cenu elektřiny. Cenová rozhodnutí na r Seminář Teplárny Otrokovice, a.
Využití OZE v ČR Příprava NAP pro období Dana Peterková Ministerstvo průmyslu a obchodu AEM – Budoucnost české energetiky v Evropě Poděbrady.
Energetická legislativa Příprava zákona o výkupu energie z obnovitelných zdrojů a kogenerace Poděbrady 19. března 2003 Ing. Miroslav DOSTÁL Česká energetická.
Pardubický kraj – EPC projekty Ing. Milan Vich, energetický manažer Pk
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Ministry of Industry and Trade of the Czech Republic Směrnice 77/2001 o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů Jan Pouček Ministerstvo průmyslu.
Příprava II. etapy EDR Praha Mgr. Aleš Kuták, náměstek ministra a ředitel sekce ochrany klimatu a ovzduší.
AEM – význam a vliv krajských energetických koncepcí.. ENVIROS s.r.o. Vladimíra Henelová a kol. ÚEK - územní interpretace Státní energetické koncepce.
Pohled MŽP na novely energetických zákonů Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo životního prostředí Vršovická Praha 10 Tel..:
Stav otevření trhu a energetické legislativy v ČR z pohledu spotřebitelů a nezávislých výrobců Ing. Bohuslav Bernátek - ENERGETIKA TŘINEC, a. s. Ostrava.
Ostrava Obnovitelné zdroje energie Ing. Jaroslav Kubín Ministerstvo životního prostředí Vršovická Praha 10 Tel.:
Tomáš Křížek Setkání primátorů a starostů měst a obcí České republiky.
VAZBY MEZI ÚZEMNÍMI ENERGETICKÝMI KONCEPCEMI A UŽIVATELI ENERGIE.
Podpora obnovitelných zdrojů podle návrhu nového zákona a souvisejících vyhlášek Stanislav Trávníček ERÚ.
10.listopadu 2003ČEA, Ing.Josef Bubeník Zákon o podpoře výroby elektřiny a tepelné energie z obnovitelných zdrojů energie.
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny, z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
1 Aktualizovaná SEK a prosazení zásad SEK do energetické legislativy ČR Česká energetika v kontextu energetiky Evropské unie Konference AEM – Poděbrady.
NÁRODNÍ ALOKAČNÍ PLÁN, OBCHODOVÁNÍ SE SKLENÍKOVÝMI PLYNY, DOPADY ZÁKONA O INTEGROVANÉ PREVENCI NA PRŮMYSL Ing. Josef Bubeník Česká energetická agentura.
Novela Energetického zákona změny a zkušenosti v oblasti elektroenergetiky a teplárenství Brno Ing. Josef Snítilý © 2005 Ministerstvo průmyslu.
NOVÁ ENERGETICKÁ STRATEGIE EU A ČR Prezentace pro účastníky konference: NOVÁ ENERGETICKÁ STRATEGIE EU A ČR Udržitelná výroba energie –
ZELENÁ ÚSPORÁM PRO RODINNÉ DOMY DOTACE POUŽITO MATERIÁLŮ Z: WWW. ZELENAUSPORAM.CZ.
zelená linka: Zkušenosti SFŽP s posuzováním nákladovosti projektů Operačního programu ŽP.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Centrální zásobování teplem Kulatý stůl Hospodářská komora ČR Ing. Pavel Bartoš viceprezident HK ČR , Praha.
ENERGETICKÝ AUDIT, ENERGETICKÝ POSUDEK DLE 480/2012 SB. VE VZTAHU K DOTACÍM OPŽP A OPPIK.
Sekce energetiky Odbor energetické účinnosti a úspor Energetická účinnost – financování 11 Ing. Vladimír Sochor ředitel odboru energetické účinnosti a.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Energetická politika Mgr. Oldřich Hájek. Specifika energetické politiky Hybridní povaha politiky Hybridní povaha politiky Ve smlouvě o EU i o EHS není.
Litoměřice 20. října 2016 Energeticky soběstačné obce.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST BIOLOGIE A EKOLOGIE - PRŮŘEZOVÉ TÉMA
Ing. Martin Pecina, MBA Předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_02_MARKETING.
Energetika budoucnosti - uhlí atom nebo obnovitelné zdroje?
Vize, mise, cíle Vize Mise Cíle
Transkript prezentace:

Letní ekologická akademie Divoká Šárka 2017 www.iqenergy.cz

Co je IQenergy? Internetová platforma zaměřená na: Obnovitelné zdroje energie (OZE) fotovoltaické solární elektrárny, solární termika, solární větrání, biopaliva-dřevěné pelety, větrná a vodní energie Energetické úspory - LED osvětlení, tepelná čerpadla, energeticky úsporné elektrospotřebiče, elektromobilita Energetické poradenství – vysoce kvalifikovaní energetičtí poradci Realizace – kvalifikovaní instalační partneři na FVE, technici na termovizní měření

Proč OZE a úspory energie? Obchodní příležitosti v řádu desítek miliard korun Nové technologie pro výrobu energie z OZE Nové technologie pro energetickou efektivitu Legislativní podpora v ČR/SR (Nová zelená úsporám, KVET, kotlíkové dotace, Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OPPIK) Změna myšlení, ekologie, ochrana životního prostředí Národní akční plán ČR (NAP) pro OZE vychází ze směrnice Evropského parlamentu a Rady (č. 2009/28/ES ze dne 23. dubna 2009) o podpoře využívání energie z obnovitelných zdrojů Cílem EU je v roce 2020 dosáhnout 20 % podílu energie z obnovitelných zdrojů na hrubé konečné spotřebě energie a 10 % podílu energie z obnovitelných zdrojů v dopravě. Pro Českou republiku byl Evropskou Komisí stanoven minimálně 13 % podíl energie z obnovitelných zdrojů na hrubé konečné spotřebě energie. Splnění tohoto cíle musí zároveň zajistit minimálně 10% podíl obnovitelných zdrojů na hrubé konečné spotřebě v dopravě.

Proč OZE a úspory energie? Legislativně je akční plán ČR zahrnut v zákoně č. 165/2012 Sb., o podporovaných zdrojích energie. Česká republika se rozhodla přistoupit k pravidelné aktualizaci akčního plánu a tato aktualizace je součástí zákona o podporovaných zdrojích energie. Národní akční plán ČR v roce 2020 předpokládá dosažení 15,3 % podílu energie z obnovitelných zdrojů na hrubé konečné spotřebě energie a 10 % podílu energie z obnovitelných zdrojů na hrubé konečné spotřebě v dopravě. Podíl obnovitelných zdrojů energie na konečné spotřebě paliv a energií činil v ČR v roce 2015 podle mezinárodní metodiky výpočtu 15,1 %.(data z roku 2016 budou zveřejněna až začátkem roku 2018) Na spotřebě elektřiny se OZE podílely 14 %, na spotřebě v dopravě 6 % a na konečné spotřebě při vytápění 20 %. Zdrojem dat je Oddělení analýz a datové podpory koncepcí MPO ČR (březen 2017)

OZE v ČR a jejich jednotlivé podíly na konečné spotřebě energie

Výhody oproti konkurenci Nabídka produktů a služeb z oblasti energetiky a úspor energií podpořená odborným energetickým poradenstvím On-line Nabídka zboží a služeb prostřednictvím internetu v e-shopu http://www.iqenergy.cz/

Nové technologie „IQ“ ... a mnoho dalších položek v E Shopu

Služby „IQ“ E Shop: nabídka unikátních technologií Bezplatná zákaznická tel.linka, energetické poradenství Sociální sítě: FB, Google, Twitter, You Tube Odborné články tříděné dle cílových skupin: domácnosti, firmy, farmy, města a obce Odborné články a recenze na nabízené výrobky Partnerská sekce: nabídka spolupráce, management kvality

„IQ“ zaměřeno na domácnosti, firmy, farmy, veřejnou zprávu

Odborné články „IQ“ domácnosti

Odborné články „IQ“ firmy

Odborné články „IQ“ farmy

Odborné články „IQ“ města a obce

Produkty a řešení „IQ“

Novinky „IQ“

Sociální sítě „IQ“ FB přes 9000 fanoušků

Energetické firmy a politici - cíl: největší zisky Občan - cíl: platit co nejméně

Přidaná hodnota „IQ“ kvalifikovaný energetický poradce na telefonu

Přidaná hodnota „IQ“ srovnávač cen elektřiny

Přidaná hodnota „IQ“ srovnávač cen elektřiny - několik desítek dodavatelů

Přidaná hodnota „IQ“ srovnávač cen plynu

OZE a energetická efektivita mají budoucnost

Jednou z cest, jak se můžeme ubránit nehorázným hrátkám s cenami paliv a energií a dezinformacím, které neustále šíří finančně a politicky zainteresovaní lidé na energetických společnostech, je vyšší využívání OZE a maximální decentralizace zdrojů energie, která nás ve větší míře zbaví dlouhých a energeticky ztrátových vedení a přeprav paliv a energií a umožní každému občanovi i firmě co nejefektivněji využívat primární paliva a zdroje energie v místě jejich spotřeby.

Na závěr jsem si dovolil zde citovat výstižná a milá slova našeho zákazníka: „Jsem tak trochu vizionář a netrpělivě čekám na okupaci Měsíce a ekonomické starty raket do vesmíru s pohonnými látkami získanými z Měsíce a osídlení Marsu. A samozřejmě, že budu vlastnit nezávislou elektrárnu,vodárnu (na tom se již pracuje), teplárnu a kotelnu a jezdit elektromobilem nabíjeným ze soláru. Tak teď nevím čeho se z toho co chci dožiju, ale chci všechno, protože všechny sny dávají člověku smysl života“.

Děkuji vám za pozornost! Lubomír Klobušník energetický poradce IQenergy EKIS KLOTHERM České Budějovice Telefon: (00420) 381 300 520 Mobil: (00420) 775 030 326 klobusnik@iqenergy.cz www.iqenergy.cz www.klotherm.simplesite.com