Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seminář k IP krajů v rámci OP LZZ Zpracovala: Mgr. Jitka Marková
Advertisements

Ing. Stanislava Správková
Sociální služby SOZ.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
Ing. Stanislava Správková
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Jana Moravcová
Veřejné projednání návrhu 2
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
SEMINÁŘ PRO POSKYTOVATELE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB
ZD - změny, registrace Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Ing. Jana Moravcová
Informační schůzka k připravovanému projektu „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji – 3. etapa“ Dne: Kde: Budova Krajského úřadu Plzeňského.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Jana Moravcová
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Cílové skupiny sociálního podnikání MPSV, Odbor sociálních služeb, březen Dokument Podpora nástrojů sociální ekonomiky v oblasti začleňování znevýhodněných.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
Informace o stavu přípravy střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období 2008 – 2011 informační seminář k PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE.
Dotační řízení MPSV Mgr. Petr Studenovský. Dotační řízení MPSV Setkání s poskytovateli sociálních služeb Jihočeského kraje k dotačnímu řízení Ministerstva.
Mechanismus finanční podpory sociálních služeb formou vyrovnávací platby 1.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory ve Zlínském kraji Konference „Plánování a financování sociálních služeb v Jihomoravském kraji“
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ Zajištění vybraných sociálních služeb na území Jihomoravského kraje pracovní seminář 3. března 2010 Tento.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Konference Transformace a deinstitucionalizace soc. služeb – od 9.00 do hodin druhého dne Hradec Králové Individuální projekt odboru.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Jednání Kolegia pana radního K 21 v rámci KKS dne
Sociální služby v ČR Mirka Wildmannová
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 6. prosince 2011.
FOKUS Vysočina v průběhu 20 let. FOKUS začal poskytovat služby na Vysočině již začátkem devadesátých let jako součást celostátní organizace Fokus – Sdružení.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
S třednědobé plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Setkání s poskytovateli sociálních služeb, Ústí nad Labem, září 2016.
Cestou proměny 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora transformace sociálních služeb"
Ostrava, * Koncepce podpory transformace pobytových sociálních služeb v jiné typy sociálních služeb poskytovaných v přirozené komunitě uživatele.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
Ing. Stanislava Správková
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje 12. listopadu 2009

Základní informace o projektu obsah projektu zajištění vybraných druhů služeb sociální prevence (nových i stávajících) na území kraje období realizace 1. září 2008 - 31. prosince 2011 finanční zdroj Oblast podpory 3.1 Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost celkové náklady 340,418 mil. Kč, z toho na zajištění sociálních služeb 336,208 mil. Kč

Výhody zajištění sociálních služeb formou veřejných zakázek pružnost – na základě potřeb lze po dohodě s obcí poměrně rychle vyhlásit zadávací řízení administrativní zjednodušení pro kraj i pro poskytovatele služeb ve srovnání se „systémem“ vícezdrojového financování – jeden finanční zdroj; jedna nabídka; fakturace za poskytované služby právní jistota financování služby na období delší než jeden rok - smlouva o poskytování sociálních služeb transparentnost výběru poskytovatele služby – zpravidla se jedná o otevřené nadlimitní zadávací řízení; ve srovnání s dotačním řízením se jedná o výrazně transparentnější proces (např. je vyloučeno „lobbování“ za některé organizace nebo skupiny služeb)

Průběh přípravy projektu rok 2007 červenec - první informace MPSV o konceptu individuálních projektů krajů na zajištění sociálních služeb říjen – zahájení vyjednávání s obcemi o zařazení služeb do projektu; sběr údajů o kapacitě a ceně zamýšlených služeb rok 2008 březen upřesnění podmínek ze strany MPSV; vyhlášení výzvy pro předkládání individuálních projektů krajů květen – předložení projektu „Sociální služby v Ústeckém kraji“ srpen – schválení projektu září – zahájení realizace projektu

Aktuální stav realizace projektu uzavřená zadávací řízení zajištění sociálních služeb v období od 1. února 2009 do 31. prosince 2011 (39 služeb) zajištění sociálních služeb v období od 1. července 2009 do 31. prosince 2011 (21 služeb) zajištění sociálních služeb v období od 1. října 2009 do 31. prosince 2011 (3 služby) probíhající zadávací řízení zajištění sociálních služeb v období od 1. ledna 2010 do 31. prosince 2011 (zadávací řízení na 9 služeb) plánovaná zadávací řízení Předpokládáme, že v průběhu roku 2010 budou vyhlášena zadávací řízení na 2 - 3 služby, které byly předjednány s obcemi. Případná další zadávací řízení budou plánována na základě aktuálního stavu finančních prostředků v rozpočtu projektu. Poslední zadávací řízení budou vyhlášena na zajištění služeb v období od 1. ledna do 31. prosince 2011.

Služby zajištěné v rámci projektu Celkem je v rámci projektu smluvně zajištěno poskytování 63 sociálních služeb (stav - listopad 2009). podpora samostatného bydlení pro osoby s mentálním postižením nebo dlouhodobým duševním onemocněním – 6 služeb, z toho 3 nové azylové domy pro osoby bez přístřeší/rodiče s dětmi – 17 služeb, z toho 5 nových domy na půli cesty – 3 služby, z toho 1 nová intervenční centrum pro oběti domácího násilí - 1 služba (došlo k rozšíření služby o pracoviště v Chomutově, Lounech a Rumburku) nízkoprahová zařízení pro děti a mládež – 5 služeb, z toho 4 nové sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi – 7 služeb, z toho 6 nových sociálně terapeutické dílny pro osoby s mentálním postižením nebo dlouhodobým duševním onemocněním – 5 služeb sociální rehabilitace pro osoby s mentálním postižením nebo dlouhodobým duševním onemocněním, pro osoby opouštějící výkon trestu odnětí svobody a výchovná zařízení - 19 služeb, z toho 4 nové U řady služeb došlo díky projektu ke změnám (rozšíření kapacity, působnosti nebo cílové skupiny uživatelů služby).

Služby pro osoby s mentálním postižením podpora samostatného bydlení 6 služeb: Děčín, Teplice, Šluknovský výběžek, Ústí nad Labem; plánovány další 2 služby: Litoměřice, Louny sociálně terapeutické dílny 5 služeb: Šluknovský výběžek, Teplice, Litoměřice; plánována 1 další služba: Louny sociální rehabilitace 7 služeb: Děčín, Litoměřice, Teplice, Šluknovský výběžek, Ústí nad Labem; touto službou není pokryto Chomutovsko a Mostecko, kde se zatím nenašel vhodný poskytovatel služby.

Možnosti využití služeb zajištěných v rámci projektu pro transformaci ústavů stávající projekt aktivní spolupráce ústavů s poskytovateli nových nebo rozšířených služeb pro osoby s mentálním postižením může být prvním krokem k pozitivním změnám služeb zařízení. příprava projektu na zajištění služeb v období od ledna 2012 do prosince 2014 možnost začlenění služeb souvisejících s transformací konkrétních ústavů (jedná se o služby podpora samostatného bydlení, sociálně terapeutické dílny a sociální rehabilitace). Předpokládanou podmínkou pro zařazení služby do projektu bude, že bude součástí širšího plánu změny služeb ústavu v souladu s Kritérii transformace, humanizace a deinstitucionalizace vybraných služeb sociální péče (metodický dokument MPSV). Na toto téma proběhnou jednání s obcemi a poskytovateli služeb na začátku roku 2010. (V Ústeckém kraji působí 37 domovů pro osoby se zdravotním postižením a 11 domovů se zvláštním režimem, kterých se proces transformace služeb může týkat.)

Děkuji za pozornost Jiří Mach odbor sociálních věcí a zdravotnictví Krajský úřad Ústeckého kraje tel.: 475 657 427, 603 192 626 e-mail: mach.j@kr-ustecky.cz