OBHAJOBA DIPLOMOVÉ PRÁCE MANAGEMENT PARTNERSTVÍ S DODAVATELI

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
Advertisements

Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Diplomové práce pro CE WOOD a) Bilance toku materiálu pilařského provozu b) Závislost kvality vstupní suroviny na kvalitu výstupních produktů pilařského.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Problematika dlouhodobé nezaměstnanosti v ČR Autor bakalářské práce:
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích ´. Ústav podnikové strategie CRM v maloobchodní jednotce se sportovním zbožím Autor BP: Jan.
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku Autorka bakalářské práce: Monika Deutschová Vedoucí bakalářské práce: Ing. Kristina Kabourková Vysoká škola.
FINANČNÍ DOPAD OPTIMALIZACE LOGISTICKÝCH PROCESŮ VE SPOLEČNOSTI AVIRE S.R.O. Autor diplomové práce:Bc. Monika Budovičová Vedoucí diplomové práce:doc. Ing.
Autor práce: Denisa Vydrová Vedoucí práce: Ing. Petra Solarová, Ph.D. Oponent práce: Ing. František Martíšek České Budějovice, červen 2016.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ ČESKÉ BUDĚJOVICE ÚSTAV PODNIKOVÉ STRATEGIE Autor bakalářské práce: Jitka Macháčková Vedoucí bakalářské práce: Ing.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza marketingového mixu vybrané banky Autor bakalářské práce:
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Ústav technicko - technologický ZHODNOCENÍ EFEKTIVNOSTI DOTAČNÍCH TITULŮ.
Analýza merchandisingu a nákupní atmosféry vybrané obchodní jednotky
Aplikace nástrojů marketingového mixu ve vybrané společnosti
Analýza bankovních produktů bank působících v České republice
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická
Specifika účtování ve vybraném zemědělském podniku
Vysoká škola technická a ekonomická
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Motivační a věrnostní programy jako nástroj budování loajality zákazníků Autor práce: skopalová.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Systém odměňování pracovníků
Aktuální možnosti přímých zahraničních investic v Indii
Procesní management v oddělení logistiky
Analýza konkurenčního prostředí
Pracovní motivace a její naplnění u zaměstnanců ve vybraném kraji
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vedoucí práce: Ing. Lenka Ližbetinová, Ph.D.
Analýza dopravní obslužnosti v Mikroregionu Jindřichohradecko
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE DIPLOMOVÁ PRÁCE
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Optimalizace materiálového a informačního toku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Řízení vztahů se zákazníky ve vybraném podnikatelském subjektu v oblasti.
Zpětná vazba od zákazníků ve vybrané společnosti
Realizace interní benchmarkingové analýzy výkonnosti pracovnic úklidu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Analýza trhu biopotravin
Strategická analýza vybraného podniku Orsay s.r.o.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza controllingu ve vybraném podniku Autor bakalářské práce:
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Firemní kultura zahraniční společnosti na území ČR Autor bakalářské.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Analýza řízení privátní značky v maloobchodní jednotce
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Optimalizace materiálových toků ve vybrané společnosti
Vysoká škola technická a ekonomická
Analýza konkurenčního prostředí
Marketingový plán společnosti
Adaptace jedinců v novém pracovním prostředí
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Komunikace se zákazníky ve vybraném podniku Autor práce: Zuzana.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Zdanění provozu motorových vozidel v České republice Autor Bakalářské práce: Irena Záhorková.
Realizace obchodního případu ve vybrané společnosti
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický Logistický a výrobní proces ve firmě PENAM, a.s. Obhajoba diplomové práce autor diplomové.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Marketingová komunikace ve vybrané společnosti
Analýza konkurence na maloobchodním trhu ve zvolené oblasti
ČINNOST UNO OK V OBDOBÍ 2014+
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích ústav podnikové strategie Analýza komunikačních chyb řídících pracovníků ve vybrané společnosti.
Vlastnická struktura českých stavebních firem
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Evidence a účtování zásob ve vybrané společnosti
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Analýza merchandisingu a nákupní atmosféry obchodní jednotky C&A
Autoevaluace z pohledu
ČVUT, Fakulta stavební | 126MSFN - Český stavební trh
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ŠKOLY ZAPOJENÉ DO PROJEKTU MOV
SITUACE NA TRHU PRÁCE JIŘÍ KOLÁŘ,
Transkript prezentace:

OBHAJOBA DIPLOMOVÉ PRÁCE MANAGEMENT PARTNERSTVÍ S DODAVATELI VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH ÚSTAV TECHNICKO-TECHNOLOGICKÝ OBHAJOBA DIPLOMOVÉ PRÁCE MANAGEMENT PARTNERSTVÍ S DODAVATELI AUTOR DIPLOMOVÉ PRÁCE: Bc. Tomáš Drobil VEDOUCÍ DIPLOMOVÉ PRÁCE: Ing. Radka Vaníčková, Ph.D. OPONENT DIPLOMOVÉ PRÁCE: Ing. Lenka Černá, Ph.D. 2016

OBSAH CÍL PRÁCE POUŽITÉ METODY cíl a volba tématu diplomové práce POUŽITÉ METODY 4 uplatněné metody PŘEDSTAVENÍ ANALYZOVANÉ SPOLEČNOSTI STRABAG a.s. profil společnosti, historie, podnikatelská činnost PŘEDSTAVENÍ SROVNÁVANÉ KONKURENČNÍ SPOLEČNOSTI Metrostav a.s. PŘÍSTUP K MANAGEMENTU PARTNERSTVÍ S DODAVATELI VE SPOLEČNOSTI STRABAG a.s. A VE SPOLEČNOSTI Metrostav a.s. vzájemné vztahy s dodavateli partnerství v systémových standardech oceňování dodavatelů ověřování shody dodávek komunikace s dodavateli motivace dodavatelů NÁVRH DOPORUČENÍ PRO SPOLEČNOST STRABAG a.s. 6/2016

CÍL PRÁCE Cílem diplomové práce je přiblížit téma managementu partnerství s dodavateli. Výsledkem diplomové práce bude analýza přístupu k managementu s dodavateli ve vybrané společnosti s návrhem doporučení ke zlepšení stávajícího přístupu zvolené stavební společnosti v managementu partnerství s dodavateli za účelem zvýšení výkonnosti a konkurenceschopnosti společnosti. 6/2016

POUŽITÉ METODY ANALÝZA DOKUMENTŮ POZOROVÁNÍ ROZHOVOR KOMPARACE odborná literatura podnikové zdroje POZOROVÁNÍ vlastní dosavadní praxe a zkušenosti ROZHOVOR analýza konkurence KOMPARACE benchmarking 6/2016

PŘEDSTAVENÍ ANALYZOVANÉ SPOLEČNOSTI STRABAG a.s. PROFIL SPOLEČNOSTI významná stavební společnost v oborech dopravního, pozemního a inženýrského stavitelství 170 let rozvoje a know-how HISTORIE V ČR v r. 1991 – vstup koncernu BAU HOLDING AG (dnes STRABAG SE) na český stavební trh založením společnosti Bohemia Asfalt s.r.o.. POSKYTOVANÉ SLUŽBY administrativní budovy, budovy a haly pro vědu obchodní domy, nákupní a multifunkční centra bytová výstavba, průmysl a logistická centra 6/2016

PŘEDSTAVENÍ SROVNÁVANÉ KONKURENČNÍ SPOLEČNOSTI Metrostav a.s. PROFIL SPOLEČNOSTI významná česká stavební společnost stavební společnost univerzálního zaměření HISTORIE V ČR vznik 31. prosince 1990, jako právní nástupce stejnojmenného národního podniku, k jehož založení došlo v letech 1971. POSKYTOVANÉ SLUŽBY občanské výstavby bytová výstavba průmyslová výstavba ostatní inženýrské stavby 6/2016

PŘÍSTUP K MANAGEMENTU PARTNERSTVÍ S DODAVATELI VE SPOLEČNOSTI STRABAG a.s. A VE SPOLEČNOSTI Metrostav a.s. VZÁJEMNÉ VZTAHY S DODAVATELI spolupráce při optimalizacích PARTNERSTVÍ V SYSTÉMOVÝCH STANDARDECH systém řízení udržitelného úspěchu organizace – přístup managementu kvality ČSN EN ISO 9004 OCEŇOVÁNÍ DODAVATELŮ dodavatel projektu, divize, společnosti OVĚŘOVÁNÍ SHODY DODÁVEK stavba KOMUNIKACE S DODAVATELI osobní jednání, GSM, e-mail MOTIVACE DODAVATELŮ hmotná pozitivní, negativní 6/2016

NÁVRH DOPORUČENÍ PRO SPOLEČNOST STRABAG a.s. MOTIVACE A ZAVEDENÍ NORMY ČSN EN ISO 9004 vyhlašování nejlepších dodavatelů Model excelence – EFQM nástroj pro sebehodnocení a účinné zlepšování ve vybraných oblastech nebo za účelem získávání konkurenční výhody ZPĚTNÁ VAZBA A ZAVEDENÍ E-AUKCE SPOLEČNĚ SE SYSTÉMEM e-VŘ zpětná vazba aktuálnost úspora času/zvýšení výkonnosti zaměstnanců zprůhlednění procesu VŘ efektivnější vyjednávání => konkurenceschopnost 6/2016

DĚKUJI ZA POZORNOST 6/2016

DOPLŇUJÍCÍ DOTAZY VEDOUCÍHO DIPLOMOVÉ PRÁCE Vysvětlete pojem: ”tender”? Jaký vliv má benchmarking na výkonnost stavební společnosti STRABAG? Navrhněte optimální strategii vztahů s dodavateli v oboru stavebnictví. Jaké hlavní a podpůrné procesy jsou klíčové pro obě prezentované firmy v DP z hlediska realizace podnikatelské činnosti? Uveďte příklady. Jak a jakým způsobem lze dále rozvíjet partnerské vztahy s dodavateli - predikujte vývoj s ohledem do budoucna, případně zohledněte trendy v oblasti stavebnictví. Vysvětlete důvody použití modelu EFQM Model Excelence ve společnosti STRABAG. Myslíte si, že ekonomická recese v minulých letech stále ovlivňuje nákupní zvyklosti a rozhodování o výběru vhodného dodavatele? Vysvětlete na příkladě z prostředí stavebních firem a Vašich zkušeností z oblasti stavebnictví. 6/2016

DOPLŇUJÍCÍ DOTAZY OPONENTA DIPLOMOVÉ PRÁCE V návrhovej časti diplomovej práce odporúčate zaviesť normu SA 8000, pomocou ktorej by spoločnosť STRABAG, a.s. jasne stanovila pravidla pre chovanie svojich dodá- vateľov. Navrhujete zaviesť túto normu v spoločnosti STRABAG, a.s., alebo u jednotlivých dodá- vateľov? V prípade, že navrhujete túto normu zaviesť v spoločnosti STRABAG, a.s. ako docielite, že jednotliví dodávatelia budú rešpektovať jednotlivé princípy normy SA 8000? Ako docieli spoločnosť STRABAG, a.s. elimináciu monopolného postavenia jednotlivých dodá- vateľov? V kapitole 3.5.1 opisujete jednotlivé kritéria pre hodnotenie dodávateľov v spoločnosti STARBAG, a.s. Zohľadňuje spoločnosť pri hodnotení dodávateľov aj váhy jednotlivých kritérií? Ak áno, aké metódy pre stanovenie váh kritériám používa? Aký je súčasný stav kategorizácie jednotlivých dodávateľov spoločnosti STRABAG, a.s. podľa tabuľky č. 1 (strana 55)? Aký je teoretický a praktický prínos diplomovej práce? 6/2016