SKUTEČNÝ PŘÍBĚH DVOU TENORŮ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SKUTEČNÝ PŘÍBĚH DVOU TENORŮ
Advertisements

TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ Obchodní společnosti Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/
Název školy: ZŠ A MŠ ÚDOLÍ DESNÉ, DRUŽSTEVNÍ 125, RAPOTÍN Název projektu: Ve svazkové škole aktivně - interaktivně Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín Autor: Mgr. Alena Černá Název: VY_32_INOVACE_Z_07_Český průmysl Číslo.
Hodnota mého života. MÁ MŮJ ŽIVOT NĚJAKOU HODNOTU? Kdo jsem? Ne! - umírám Ano! – žiji.
Shoda přísudku s podmětem OB21-VVP-HUM-CJL-BUJ-L
 Název školy: ZŠ Pr ů honice, Školní 191, p ř ísp ě vková organizace  Název a č íslo materiálu: VY_32_INOVACE_D6_44  Autor: Zde ň ka Matoušová  Období:
NÁVRAT. DO BUDOUCNOSTI NÁVRAT DO BUDOUCNOSTI podle Bible.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_ČESKÝ_JAZYK_A_LITERATURA TEMA: Česká próza a poezie 20. století ČÍSLO PROJEKTU:
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Aritmetický průměr Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika Datum.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_7_12_ Státní vyznamenání Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
VY_62_INOVACE_ , daň z nemovitých věcí - pozemků
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Jana Kadlecová Název materiálu:
Druh učebního materiálu
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Slovní úlohy o směsích (řešené lineární rovnicí o jedné neznámé)
Téměř za každou lékovou interakcí lze nalézt (zajímavý) příběh
Státní organizace.
Bůh je moje jistota..
Židům 3:12-14 Hleďte, bratři, aby snad v někom z vás nebylo zlé a nevěrné srdce, takže by odpadl od živého Boha, a proto se navzájem napomínejte každý.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Věra Oupická
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Úměrnosti Nepřímá úměrnost. Zavedení pojmu nepřímá úměrnost.
Název vzdělávacího materiálu
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
o ochraně zvířat během přepravy a souvisejících činností …
Nečekej na úsměv, abys byl milý ...
Užitečné závaží.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Zavedení pojmu přímá úměrnost.
Šablona 32 VY_32_INOVACE_14_24_Moliére
Maďarská metoda Kirill Šustov Michal Bednář Stanislav Běloch
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_12_Návrat k demokracii Regina Byrtusová
Jirka Pospíšil, KC NADĚJE Bučovice,
Hřích 3. vítězit nad hříchem
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Období vlády jedné strany
Znáš dobře mluvnici? Hodnocení testu
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Digitální učební materiál
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
VYBER SPRÁVNÉ PŘÍSLOVÍ
Název školy: Základní škola Městec Králové
Lomené algebraické výrazy
MNOŽINY.
Kdo za to může? Ez 18,25-30.
Pravděpodobnost a statistika
VY_32_INOVACE_VO.9.A Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Nikola Grbavčicová Název materiálu: VY_32_INOVACE_VO.9.A.01_PRÁVNÍ ZÁKLADY STÁTU-ZNAKY.
NÁVRAT.
TIBETSKÝ TEST OSOBNOSTI
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Zavedení pojmu přímá úměrnost.
VY_32_INOVACE_06_Český jazyk pro 7. ročník_Číslovky
Název školy: Svobodná základní škola,o. p. s
Daň z nemovitých věcí 28. listopadu 2018 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Lomené algebraické výrazy
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga.
Naučil jsem se....
Pošli toto srdce všem, které nechceš v roce 2010 ztratit,
SLOVO ŽIVOTA Duben 2019.
TIBETSKÝ TEST OSOBNOSTI
Dělitelnost přirozených čísel
Řecko-perské války Boje Řeků za svobodu.
Periklés (Περικλής).
Transkript prezentace:

SKUTEČNÝ PŘÍBĚH DVOU TENORŮ ♫ ZVUK

TOTO JE PŘÍBĚH, O KTERÉM MOŽNÁ NĚKTEŘÍ LIDÉ SLYŠELI . . . JE O DVOU ZE TŘECH TENORŮ – LUCIANO PAVAROTTI, PLACIDO DOMINGO A JOSÉ CARRERAS, KTEŘÍ SVÝM SPOLEČNÝM ZPĚVEM HNULI SVĚTEM. DOKONCE I TI, KTEŘÍ NIKDY NENAVŠTÍVILI ŠPANĚLSKO, VĚDÍ O RIVALITĚ MEZI KATALÁNCI A MADRIDČANY, PROTOŽE KATALÁNCI BOJUJÍ O SVOU AUTONOMII V MADRIDEM OVLÁDANÉM ŠPANĚLSKU. PLACIDO DOMINGO JE MADRIDČAN A JOSÉ CARRERAS JE KATALÁNEC. Z POLITICKÝCH DŮVODŮ SE V ROCE 1984 CARRERAS A DOMINGO STALI NEPŘÁTELI. KDYŽ BYLI OBA VELMI POPULÁRNÍ A VELMI VYHLEDÁVANÍ PO CELÉM SVĚTĚ, OBA SI VE SVÝCH KONTRAKTECH STANOVILI, ŽE BUDOU VYSTUPOVAT, JEN TEHDY, NEBUDE-LI TEN DRUHÝ POZVANÝ.

V ROCE 1987 SE CARRERAS STŘETL S O MNOHO HORŠÍM NEPŘÍTELEM NEŽ BYL JEHO RIVAL PLACIDO DOMINGO. PŘEKVAPILA HO NEBLAHÁ DIAGNÓZA: LEUKÉMIE!! JEHO BOJ PROTI RAKOVINĚ BYL BOLESTIVÝ. MUSEL SE PODROBIT MNOŽSTVÍ ZÁKROKŮM, MIMO JINÉHO TAKÉ TRANSPLANTACI KOSTNÍ DŘENĚ A TRANSFUZÍM KRVE, KVŮLI KTERÝM MUSEL KAŽDÝ MĚSÍC CESTOVAT DO SPOJENÝCH STÁTŮ. ZA TĚCHTO PODMÍNEK NEMOHL PRACOVA¨T, I KDYŽ MĚL ZNAČNÝ MAJETEK, VYSOKÁ CENA TĚCHTO CEST A LÉKÁŘSKÝCH ZÁKROKŮ VYČERPALA JEHO FINANCE. KDYŽ BYL NA KONCI SE SVÝMI FINANCEMI, OBJEVIL V MADRIDU NADACI, VE KTERÉ JEDINÝM ÚČELEM BYLA PODPORA LÉČENÍ LEUKÉMIE.

DÍKY PODPOŘE NADACE “HERMOSA” CARRERAS ZVÍTĚZIL NAD CHOROBOU A VRÁTIL SE KE ZPÍVÁNÍ. JEN JAK SE ZOTAVIL, POKUSIL SE ZJISTIT NĚCO O NADACI. KDYŽ SI PŘEČETL JEJÍ STATUT, ZJISTIL, ŽE ZAKLADATELEM, HLAVNÍM PŘISPĚVOVATELEM A PREZIDENTEM NADACE BYL PLACIDO DOMINGO. POZDĚJI ZJISTIL, ŽE PLACIDO PŮVODNĚ ZFORMOVAL TUTO ORGANIZACI PROTO, ABY MU POMOHL S JEHO LÉČBOU, ALE ROZHODL SE ZŮSTAT V ANONYMITĚ, ABY HO NEPONÍŽIL PŘIJETÍM POMOCI OD SVÉHO “NEPŘÍTELE”. NAJDOJÍMAVĚJŠÍ ČÁSTÍ PŘÍBĚHU JE JEJICH STŘETNUTÍ . . .

“NEMŮŽEME SI DOVOLIT ZTRATIT TAKOVÝ HLAS…” PŘEKVAPÍC PLACIDA NA JEDNOM Z JEHO PŘEDSTAVENÍ V MADRIDU, CARRERAS PŘERUŠIL JEHO VYSTOUPENÍ, PONÍŽENĚ SI KLEKL, POŽÁDAL HO O ODPUŠTĚNÍ A VEŘEJNĚ MU PODĚKOVAL. PLACIDO MU POMOHL VSTÁT A MOHUTNÝM OBJETÍM SPEČETILI ZAČÁTEK VELKÉHO PŘÁTELSTVÍ. V INTERVIEW S PLACIDEM DOMINGEM SE HO REPORTÉR ZEPTAL, PROČ ZALOŽIL “NADACI HERMOSA” A PLATIL LÉČENÍ “NEPŘÍTELE”, KTERÝ BYL SOUČASNĚ JAKO UMĚLEC JEHO JEDINÝM SOUPEŘEM. JEHO ODPOVĚĎ BYLA KRÁTKÁ A JEDNOZNAČNÁ: “NEMŮŽEME SI DOVOLIT ZTRATIT TAKOVÝ HLAS…”

TOTO JE SKUTEČNÝ PŘÍBĚH LIDSKÉ LASKAVOSTI A MĚL BY SLOUŽIT JAKO PŘÍKLAD A INSPIRACE

“Vždy se chovej k druhým tak, jak chceš, aby se chovali k Tobě; to je shrnutí „Zákona a Proroků.”