Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace 411 15 Třebívlice Autor: Olga.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace 411 15 Třebívlice Autor: Olga."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga Koutná Název : VY_12_INOVACE_12_PřVl_Státní symboly ČR prezentace Téma: prezentace státních symbolů ČR Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Datum tvorby:

2 Anotace a metodický pokyn
Státní symboly České republiky, výklad s cvičením pro 5. třídu ZŠP. Využitelný pro práci s interaktivní tabulí. Žáci pracují na IT a zároveň mají před sebou text prezentace v tištěné podobě. Prezentaci si společně přečteme a žáci následně shrnou, co se z obsahu textu dozvěděli o státních symbolech a odpovídají na položené otázky. Důraz je kladen na čtení s porozuměním a orientaci v textu.

3 Přečti si pozorně článek:
Každý stát má své státní symboly. Naše republika má státní vlajku, státní hymnu, malý a velký znak a vlajku prezidenta republiky.

4 Státní vlajku vyvěšujeme při významných událostech, oslavách, státních svátcích.

5 Státní hymnou České republiky je píseň Kde domov můj
Státní hymnou České republiky je píseň Kde domov můj. Zpívá se v ní o tom, jak je naše země krásná. Hymnu hrajeme také při zvláštních příležitostech, oslavách, na Nový rok. vTlvogPLLwc&feature=related

6 Státní znak České republiky je umístěn na státních budovách a důležitých dokumentech. Můžeme jej také vidět na bankovkách, mincích nebo na vysvědčení. Má dvě podoby – malý a velký státní znak.

7 Malý znak tvoří červený štít s dvouocasým lvem
Malý znak tvoří červený štít s dvouocasým lvem. Velký znak vyjadřuje spojení všech historických zemí, tedy Čech, Moravy a Slezska.

8 Zvláštní místo mezi státními symboly má vlajka prezidenta republiky
Zvláštní místo mezi státními symboly má vlajka prezidenta republiky. Vyvěšuje se na Pražském hradě v době, kdy je zde prezident přítomen.

9 Vyjmenuj státní symboly České republiky.
Popiš je jak vypadají. Uveď, kde se s nimi můžeme setkat.

10 Použité zdroje of_arms_of_the_Czech_Republic.svg _coat_of_arms_of_the_Czech_Republic.svg _the_president_of_the_Czech_Republic.svg of_the_Czech_Republic_2007_Prague.jpg elated Vlastní tvorba


Stáhnout ppt "Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace 411 15 Třebívlice Autor: Olga."

Podobné prezentace


Reklamy Google