Role dat v procesu rozhodování?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
„ MNOHO LIDÍ SE DOSTALO D Á L, NEŽ MOHLI, PROTOŽE SI O NICH NĚKDO JINÝ MYSLEL, ŽE MOHOU.“ Centrum pro sluchově postižené Hodonínsko, o.p.s.
Rozvojový program obce Tisá Úvodní prezentace zpracovatele pro veřejnost
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Zkušenosti města Valašské Meziříčí s rozvojovými projekty Město Valašské Meziříčí Zdeněk Studeník Praha
Plánování sociálních služeb a transformace aneb Systémově, společně a statečně Šárka Hlisnikovská Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
NSK A SEKTOROVÉ DOHODY JAKO NÁSTROJE PRO PROVÁZÁNÍ POTŘEB ZAMĚSTNAVATELŮ A VZDĚLAVATELŮ Ilona Šimarová, Svaz průmyslu.
Výstupy projektu „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ Benchmarking sociálních služeb Mgr. Marián Svoboda AUGUR Consulting s.r.o.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Návrh věcného záměru zákona o stavebních úřadech - co by bylo, kdyby… Ing. Jiří Štochel, VITA software s.r.o. 1.
SCLLD LAG Podralsko Zpracování SCLLD bylo podpořeno z Operačního programu Technická pomoc Registrační číslo projektu: CZ.1.08/3.2.00/ Strategie.
Problematika aktualizace ÚAP - RURÚ Program jednání: Úvod Informace z porady MMR s Krajskými úřady konané dne v Praze Pozvánka na seminář Metadata.
Využití 3D dat při územním plánování v Českém Krumlově (Regulační plán Rybářská) Miluše Dolanská odbor územního plánování a památkové péče (OUPPP) pořizovatel.
Řešení spisové služby Statutární město Brno, aneb je třeba ještě něco udělat? Brno, Rostislav Obrlík, vedoucí Organizačního úseku, Magistrát.
Datové tržiště zaměřené na faktory ovlivňující vzdělávání dospělých a rozvoj lidských zdrojů s ohledem na trhu práce.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Hodnocení finanční situace obce MKR SURO Finanční analýza Rozbor minulého hospodaření  odhalení pozitivních a negativních faktorů, které hospodaření.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_ZV_3_KRE_19_SPRAVNI_PRAVO.
PROJEKT ISTI INFORMAČNÍ SYSTÉM TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY VEŘEJNÉ SPRÁVY
Nástroje pro tvorbu a údržbu územně analytických podkladů (ÚAP)
Věcné autority v roce 2016
Brno, Příslušnost vodoprávních úřadů
Finanční účetnictví RADNICE
Postup aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
Úřad práce České republiky
Sídla.
Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Zpráva o uplatňování ÚP
Obecné zásady při aplikaci ZÚR JMK
Mapový portál Jihomoravského kraje
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s vedoucími ÚÚP Územně analytické podklady ÚAP kraje s využitím ÚAP obcí ÚAP a změny v právních předpisech Ing. arch. Jana.
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Program obnovy venkova Jihočeského kraje v letech
Management Přednáška 7, 8: Plánování.
Seminář s krajskými úřady
Ideová východiska záměru územní studie krajiny
Závaznost ÚPD pro orgány státní správy lesa
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) III. část
Pravidla a doporučené postupy pro vytváření studijních programů
Zvláštní odborná způsobilost
SC 3.3 IROP - dokumenty územního rozvoje se zaměřením na územní studie krajiny Praha Mgr. Ondřej Pešek.
Základní informace o programu
Sociální práce a veřejné opatrovnictví
Lexikon veřejné správy ČR
Ukládání a zveřejňování písemností
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví ORP Chrudim Podpora sociální práce v obci Chrudim a ve správním obvodu obce s rozšířenou.
Územní plán Liberec.
Sebehodnocení školy z pohledu zřizovatele (obce)
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
Informace k tezím rekodifikace
Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol výkonu přenesené a samostatné působnosti svěřené orgánům obcí, krajů a hlavního města Prahy za léta 2014–2016.
Ing. Stanislava Správková
Základní Listina Projekt: „Aktualizace procesu komunitního plánování sociálních služeb v ORP Šternberk“, reg. číslo CZ /0.0/0.0/16_063/
Porada KÚPK s ÚÚP a pořizovateli ÚPD
Klíčové aktivity projektu
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Územní plán s prvky regulačního plánu
Profesionalizace sociální práce v ČR
SPRÁVNÍ PRÁVO.
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Odbor školství Mgr., Bc. Jitka Hozmanová
Požadavky na digitální data pro GIS SPÚ
Transkript prezentace:

Role dat v procesu rozhodování?

...aneb jak to vidí 4-letý úředník...

...žijící 8 let v Českém Krumlově

Role dat v procesu rozhodování? ÚAP

Role dat v procesu rozhodování? ÚAP GIS

Role dat v procesu rozhodování? data ÚAP GIS

Role dat v procesu rozhodování? data KDE?místo ÚAP GIS

Role dat v procesu rozhodování? data KDE? místo GEO-DATA ÚAP GIS

Role dat v procesu rozhodování? data KDE? místo GEO-DATA KDY? čas ÚAP GIS

K čemu data? Abychom z nich získali potřebné informace! Informace šité na míru. Data přeložená do řeči map. Geoportál (krajský, ORP Český Krumlov)

Publikování dat Veřejně dostupné jsou: ZÚR, včetně mapové aplikace a WMS služby, mapová aplikace pro publikaci ÚPD mapová aplikace ortofoto (1947-1962, 2003, 2004-2005, 2007-2008, 2010-2011, 2012-2013 a 2014-2015) V režimu přihlášeného uživatele: společné celokrajské úložiště dat ÚAP disponuje nástroji, které umožňují výdej dat.

Publikování dat Veřejně dostupné – hlášení závad (zpětná vazba), PUP V režimu přihlášeného uživatele tematické projekty

Potřeba dat v roce 2016 => geodata Pro projekty: Vycházkové okruhy (vytipovat zajímavá místa v okolí) Centrum dopravního výzkumu Strategický plán Tvorba územního plánu (připomínkování) Regulační plán

Získávání dat od poskytovatelů (SZ) z rozličných projektů ze studií ze zaměření z usnesení od kolegů z úřadu vlastním průzkumem území atd.

Získávání dat Získávání dat považuji za jednu z nejdůležitějších činností pro pořizovatele ÚAP. Mnoho kolegů z úřadu a většina starostů ze spádových obcí netuší, že mají nějaká data na obec s rozšířenou působností poskytovat. Problém: není definovaný přesný tok dat => ne všechna data se dostanou tam, kde je potřeba.

Uložení a správa dat data => v úložišti konkrétní data => jedenkrát struktura dat formát dat využití dat v aplikacích metadata správa dat (kdo se bude o data starat)

Zpracování (analýza) Analýza Analýzy jsou v mé současné praxi méně časté. Domnívám se, že důvodem je, že analýza je až druhým krokem a v prvním kroku je třeba mít nejprve k dispozici kvalitní data, aby bylo možné provádět nad nimi analýzy. Taky je třeba mít lidskou sílu, která analýzy umí vyrobit a cílové uživatele, kteří analýzy požadují.

Zpracování (analýza) Analýza data Analýzy jsou v mé současné praxi méně časté. Domnívám se, že důvodem je, že analýza je až druhým krokem a v prvním kroku je třeba mít nejprve k dispozici kvalitní data, aby bylo možné provádět nad nimi analýzy. Taky je třeba mít lidskou sílu, která analýzy umí vyrobit a cílové uživatele, kteří analýzy požadují.

Zpracování (analýza) Analýza data lidi Analýzy jsou v mé současné praxi méně časté. Domnívám se, že důvodem je, že analýza je až druhým krokem a v prvním kroku je třeba mít nejprve k dispozici kvalitní data, aby bylo možné provádět nad nimi analýzy. Taky je třeba mít lidskou sílu, která analýzy umí vyrobit a cílové uživatele, kteří analýzy požadují.

data lidi Zpracování (analýza) uživatel lidi Analýzy jsou v mé současné praxi méně časté. Domnívám se, že důvodem je, že analýza je až druhým krokem a v prvním kroku je třeba mít nejprve k dispozici kvalitní data, aby bylo možné provádět nad nimi analýzy. Taky je třeba mít lidskou sílu, která analýzy umí vyrobit a cílové uživatele, kteří analýzy požadují.

Rozhodování data, která jsou geo- ve správných rukou Součástí mnoha rozhodnutí, smluv, vyjádření bývá mapka specifikuje, jakého území se daná problematika týká, v jakém rozsahu se omezení v území vyskytují apod. data, která jsou geo- ve správných rukou Správa území se dá dobře dělat jen s kvalitními geodaty a s lidmi, kteří datům rozumí.

Miluše Dolanská – pořizovatel ÚAP DĚKUJI ZA POZORNOST Miluše Dolanská – pořizovatel ÚAP miluse.dolanska@mu.ckrumlov.cz