VY_52_INOVACE_32_02_Evropská unie a NATO

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EVROPSKÁ INTEGRACE EU – OP VK – III/2 ICT DUM 4
Advertisements

Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název:
OB 21 OBN POSTAVENÍ ČR VE SVĚTĚ. ČR Postavení ČR ve světě ● Zkuste se zamyslet, jaké má ČR postavení ve světě a do jakých světových organizací patří.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Střední odborné učiliště nábytkářské a.
VY_52_INOVACE_11_02_státy západní Evropy. 3. snímek – západní Evropa 4. snímek – státy západní Evropy 5. snímek – vlajky států západní Evropy 6. snímek.
TRINS Transportní informační a nehodový systém UNIPETROL RPA, s.r.o. Litvínov SCHP ČR Praha 23. března 2016.
EVROPSKÁ UNIE MAREK PARVONIČ. HISTORIE ZÁKLADY PODNĚTY Zabránit opakování tragédie dvou světových válek Zajištění evropského míru Revitalizace Evropy.
ZAPOJENÍ SPOLEČENSTEV DO TVORBY NOREM VÝTAHOVÝ PRŮMYSL ČR.
Občanská společnost, participace občanů na politickém životě Demokratický právní stát.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
VY_32_INOVACE_08_21_spánek a odpočinek.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_18_10_ Lidská práva Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Anotace Prezentace pro žáky k finanční gramotnosti, seznámení s podobou Eurobankovek. AutorČekalová Sylva JazykČeština Očekávaný výstup Vyjasnění pojmů.
VY_52_INOVACE_24_02_státy jižní Evropy
EVROPSKÁ INTEGRACE. učebnice s Koho se integrace týkala? 2. Na jaké problémy integrace narážela? 3. Které státy západní Evropy byly ekonomicky.
Sousední státy české republiky
VY_32_INOVACE_10_08_hospodaření domácnosti, příjmy a výdaje
VY_52_INOVACE_20_02_státy střední Evropy
EVROPSKÁ UNIE – VZNIK A VÝVOJ
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Historie EU.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LOUNY PODĚBRADOVA 640, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE AUTOR: MGR. JANA ZELINKOVÁ.
Světová a národní gastronomie
VY_32_INOVACE_18_04_podstatná jména (souhrnné opakování)
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Afrika – organizace Antonín Věžník
VY_52_INOVACE_10_02_hlavní město Praha
Historické milníky EU Monika Matysová.
Evropská integrace= SCELOVÁNÍ, SJEDNOCENÍ
Orgány EU.
Proměny vody Alena Maurová.
VY_52_INOVACE_26_02_kraj Vysočina
VY_32_INOVACE_02_04_podstatná jména
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
VY_32_INOVACE_01_Peru ZŠ A MŠ JILEMNICE
Orgány a organizace cestovního ruchu ve světě
Huslenky V obci se nachází evangelický kotel, který byl nedávno rekonstruován a je postavem i ve skanzenu v Rožnově. Historie obce začíná v roce 1949.
Informační a komunikační technologie Informatika Operační systémy
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠTĚTÍ, OSTROVNÍ 300 AUTOR: MGR
Mgr. Rostislav Navláčil 20. Vznik, význam, vývoj a cíle EU
NATO.
Život v rybníce Jana Kučerová.
Vojenské a politické integrace
Evropská unie Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
Zpracovala: Mgr. Jitka Hříbková, ZŠ Dyjákovice
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Název projektu: Moderní škola
Šablona 32 VY_32_INOVACE_05_23_Období Studené války.
Česká republika – součást společenstva hospodářsky vyspělých států
Vznik a podstata státu Lidstvo prožilo převážnou část své existence bez státu. Počátky státní organizace jsou kladeny do doby rozvinutějšího zemědělství.
EVROPSKÁ UNIE Hlavní orgány (11)
EVROPSKÁ UNIE Hlavní orgány (11)
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Mezinárodní integrace
VY_32_INOVACE_07_Zeměpis_8.ročník 15_Evropská unie, NATO
VY_52_INOVACE_36_02_vodstvo Evropy
VY_32_INOVACE_VO.9.A Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Nikola Grbavčicová Název materiálu: VY_32_INOVACE_VO.9.A.01_PRÁVNÍ ZÁKLADY STÁTU-ZNAKY.
NATO Severoatlantická aliance.
EVROPSKÁ UNIE.
Co si vezmu na….
VY_52_INOVACE_21_02_Pardubický kraj
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Mgr. Iveta Hejtmánková
EVROPSKÁ UNIE.
INSTITUCE EVROPSKÉ UNIE
EVROPSKÁ UNIE.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Evropská unie Autor: Mgr. Marta Samlerová.
Rada EU.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Transkript prezentace:

VY_52_INOVACE_32_02_Evropská unie a NATO Z E M Ě P I S VY_52_INOVACE_32_02_Evropská unie a NATO

Popis prezentace 3. snímek – Evropská unie (EU), Evropská hymna- poslech 4. snímek – NATO – Severoatlantický pakt 5. snímek – praktický úkol (vlajka EU a NATO, hodina Vv) 6. snímek – cvičení (tabulka, slepá mapka) 7. snímek – cvičení (křížovka) 8. snímek – seznam informačních zdrojů

Evropská unie Evropská unie (EU) je společenství 27 států Evropy. Společně řeší problémy evropského významu, a to hospodářské, ekonomické, sociální, zahraničně-politické a bezpečnostní. VLAJKA EU – EVROPSKÁ HYMNA „ÓDA NA RADOST“ Vrcholný orgán EU je EVROPSKÁ RADA. Plnění úkolů sledují a řídí  EVROPSKÝ PARLAMENT (v Bruselu) RADA EU EVROPSKÁ KOMISE EVROPSKÝ SOUDNÍ DVŮR

NATO – severoatlantický pakt Euroatlantický mezinárodní vojenský pakt. Byl založen 4. dubna 1949 podpisem Severoatlantické smlouvy. Aliance sídlí v Bruselu v Belgii. Organizace, která sdružuje také evropské státy. Ochraňuje členské státy a zajišťuje jejich bezpečnost. VLAJKA NATO

Vybarvi vlajku Evropské unie a NATO. PRAKTICKÝ ÚKOL Vybarvi vlajku Evropské unie a NATO.

Vybarvi státy, které jsou členy Evropské unie. CVIČENÍ Vybarvi státy, které jsou členy Evropské unie.

Jak se nazývá společná měna některých států Evropské unie? CVIČENÍ Jak se nazývá společná měna některých států Evropské unie? 1. Který stát patří do EU? Ekvádor - Estonsko 2. Který stát patří do EU? Bulharsko - Kuba 3. Který stát patří do EU? Irsko - Island 4. Který stát patří do EU? Pakistán - Polsko TAJENKA – E U R O

Seznam informačních zdrojů http://www.pcnews.cz/image/gallery/2007-03-29-16-58-02-1-eu_flag.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:NATO_flag.svg http://www.investicni-prilezitost.cz/fotky12701/fotos/_vyr_5euro.png http://i.lidovky.cz/05/111/lngal/HLMecc90_euro.jpg KORTUS, F., TEPLÝ, F. Evropa: pracovní sešit. 1. vydání. Praha: Nakladatelství Parta, 2007. ISBN: 978-80-7320-104-3. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Nováková.