Seminář MK k druhé veřejné soutěži programu NAKI-II

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rejstřík škol a školských zařízení Seminář pro ředitele škol zřizovaných LK.
Advertisements

Registrace poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském kraji.
Zadávání veřejných zakázek. Osnova 1. Zadávání veřejných zakázek 2. Příprava výběrového řízení 3. Dotazy.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
PROGRAM ERC CZ veřejná soutěž ve VaVaI vyhlášená dne MŠMT; odbor financování výzkumu a vysokých škol - 32.
Zadávání veřejných služeb v přepravě cestujících Ondřej Michalčík, František Vichta Ministerstvo dopravy Kroměříž, 29. září 2015.
Programové období 2014 – 2020 a proces SEA Mgr. Zuzana Plešková Ministerstvo životního prostředí 14. února 2014.
NÁVRAT Informativní seminář pro uchazeče 8. srpna 2012.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 24. dubna 2014.
Problematika podávání návrhů projektů do 4. veřejné soutěže programu ALFA Ing. Ševelová, Ph.D., Ing. Pečinková CZ.1.07/2.4.00/
Citt Podpora komercializace výzkumu ve FZU z programu GAMA Aleš Hála říjen 2015.
Zadávání veřejných zakázek. Osnova 1. Zadávání veřejných zakázek 2. Problémy v zadávaní 3. Dotazy.
1 Profilová část maturitní zkoušky a poznatky z 5leté praxe Mgr. Petra Pátková, odbor vzdělávací soustavy jednání Asociace SPŠ Špindlerův Mlýn, 7. říjen.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Přijímací řízení pro školní rok 2016/17 Osmileté studium.
Žadatel je povinen při výběru dodavatele projektu postupovat dle závazných podmínek v kapitole 9. Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace před podpisem.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 19. září 2012 Ing. Michaela Stříbrná.
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná postupy pro.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Konference k oblasti primární prevence Praha
Jan Jež Problematika veřejné podpory v oblasti podpory 3.2 OP VK ORR, Krajský úřad kraje Vysočina.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Ing. Zdeňka Šilhová Institut pro veřejnou správu Praha INTERAKTIVNÍ PERSONÁLNÍ PORTÁL PRO POTŘEBY ZAMĚSTNANCŮ VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ KONFERENČNÍ VZDĚLÁVACÍ.
Ministerstvo vnitra ČR, leden 2012 Centrální nákup v resortu MV.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO – program.
Seminář pro zájemce o veřejné zakázky v rámci projektů Úřadu práce v Mostě Práce na Mostecku pro každého Rodina a práce na Mostecku.
Rozhodčí řízení Přednáška 5-6 VŠFS Rozhodčí soudy /RS/ stálé rozhodčí instituce -rozhodčí soudy (RS) Zřízeny podle právních předpisů státu, kde.
Vyhláška č. 326/2006 Sb., o atestačním řízení pro elektronické nástroje Mgr. Martin Plíšek.
ORGANIZACE PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ 2016/2017 část I. - Přihláška na SŠ
Pravidla udělování autorizace podle zákona č. 179/2006 Sb.
Věcné autority v roce 2016
Ing. Jiří Burgstaller Ředitel odboru strategických programů a projektů Setkání členů sítě NINET V Praze dne
Důležité informace pro rodiče vycházejících žáků
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ 2017 / 2018.
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Legislativní změny novela školského zákona zákonem č. 178/2016 Sb., která mj. zavádí jednotnou přijímací zkoušku do oborů vzdělání s maturitní zkouškou.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
Aktuální informace Ministerstva kultury
Místní rozpočtové jednotky
Mgr. Karla Hrbáčková, Ph.D.
Seminář pro příjemce OPVK
Aplikace Monitorovací systém
Občanské soudní řízení I.
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ 2018 / 2019.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/19
ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2018
Občanské soudní řízení I.
Občanské soudní řízení I.
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Přijímací řízení pro školní rok 2019/20
Přijímací řízení pro školní rok 2019/20
Kapitola 3 Hospodaření organizací
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
Úvodní přednáška pro 1. ročník
Fond malých projektů Školení pro Konečné uživatele Zlín
Seminář MK ke třetí veřejné soutěži programu NAKI-II
PhDr. Ondřej Kočandrle, oddělení infrastruktury VaV
Transkript prezentace:

Seminář MK k druhé veřejné soutěži programu NAKI-II 2. veřejná soutěž ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích Programu na podporu aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje národní a kulturní identity na léta 2016 až 2022 (NAKI II) MK ČR Ing. Martina Dvořáková ředitelka odboru výzkumu a vývoje MK MK ČR - „Konírna“ – 4. dubna 2017

Seminář MK k 2. veřejné soutěži programu NAKI-II – 4. 4. 2017 Program NAKI-II: vychází z vládou schválené Meziresortní koncepce aplikovaného výzkumu a vývoje národní a kulturní identity na léta 2016 až 2022 (usn. vlády č. 886/2013), schválen vládou (usn. vlády ze dne 2. 1. 2014 č. 11), prenotifikován Evropskou komisí (nevyužívá výjimky GBER, řídí se pouze Rámcem pro státní podporu VaVaI), překrývá se z programem NAKI (v letech 2016 a 2017), navazuje na něj a rozvíjí ho. Znění programu NAKI-II je součástí vyhlášení 2. veřejné soutěže .

Seminář MK k 2. veřejné soutěži programu NAKI-II – 4. 4. 2017 Program NAKI: 2011 – 2017 Bylo podpořeno 106 projektů (průměr 16,3 mil. Kč/projekt). Program NAKI-II: 2016 – 2022 Celkem 2 857 mil. Kč – pouze VO (až 100 % podpora). V 1. VS 2016 bylo podpořeno 57 projektů (průměr 18,5 mil. Kč/projekt) s podporou cca 1 mld. Kč celkem. Předpoklad 2. VS 2018 - cca 1,6 mld. Kč celkem: rok 2018 2019 2020 2021 2022 celkem dotace MK (mil. Kč) 299,3 300,0 330,0 1 558,6

Seminář MK k 2. veřejné soutěži programu NAKI-II – 4. 4. 2017 Uchazeči/příjemci programu NAKI-II Uchazeči/příjemci a spoluuchazeči / dalšími účastníky mohou být pouze výzkumné organizace uvedené v Seznamu VO zveřejněném 2. 2. 2017 RVVI (viz www.vyzkum.cz). Podpora pouze na nehospodářské činnosti VO dle Rámce pro státní podporu výzkumu, vývoje a inovací. Nehospodářské činnosti – zde aplikovaný výzkum a část transferu poznatků dle podmínek programu NAKI-II. Zákaz práce pro podniky (= smluvního výzkumu). Omezené další využití majetku pro hospodářské činnosti (do 20 %) a musí mít přesně stejné vstupy (lidi, materiál, majetek) jako hlavní činnost ve výzkumu, např.: ANO – prodej vstupenek na výstavu, NE – komerční služby.

Seminář MK k 2. veřejné soutěži programu NAKI-II – 4. 4. 2017 Tři základní typy (varianty) projektů NAKI-II Zůstávají stejné jako u VS 2016: J – projekt jediného uchazeče/příjemce, D – projekt jednoho uchazeče/příjemce a dalších spoluuchazečů/ další účastníků projektu, K – „konsorciální“ projekt více uchazečů/příjemců, kde jeden z nich plní úlohu příjemce-koordinátora projektu. Tato var. K je nezbytná u státních příspěvkových organizací (SPO), které nemohou být příjemci projektu u var. D. Jednotlivé varianty mají odlišné přihlášky návrhů projektů a rozpočtu. Musí být vyplněny všechny části návrhu projektu.

Seminář MK k 2. veřejné soutěži programu NAKI-II – 4. 4. 2017 Hlavní změny u NAKI-II (1/7) Manuál Pro všechny části návrhu projektu je podrobný manuál. Formuláře rozpočtu Formuláře rozpočtu = verze podle typu (J/D/K) a počtu účastníků (u typů D a K = max. 10). Celkové výdaje projektu se generují automaticky, vyplní se jen údaje o uchazeči a o jednotlivých druzích nákladů v jednotlivých letech (záložky A1 až D;E). Komentáře jsou nyní součástí rozpočtu (nikoliv přihlášky), aby nedocházelo k rozporům mezi nimi. Vyplňují se jen údaje, které nejsou zamčené.

Seminář MK k 2. veřejné soutěži programu NAKI-II – 4. 4. 2017 Hlavní změny u NAKI-II (2/7) Přihláška návrhu projektu Výrazně zkrácena, části přesunuty do příloh (do P4 atd.). Má část A (s podpisy) a část B (údaje o projektu). Údaje o vedlejších výsledcích (tabulky) byly zjednodušeny. Upozornění – část Financování projektu (B.II.) musí souhlasit s návrhem rozpočtu. Všechny přílohy návrhu projektu jsou uvedeny v příloze č. 10 zadávací dokumentace – uvádí se v ní: Kdo co předkládá (podle právní formy apod.). Jak to předkládá (neověřená prostá kopie apod.). U každého projektu musí být uvedeny všechny povinné přílohy (i když uchazeč žádá o více projektů).

Seminář MK k 2. veřejné soutěži programu NAKI-II – 4. 4. 2017 Hlavní změny u NAKI-II (3/7) Způsobilost Nedokládá se už nejvyšší dosažené vzdělání, výpis z evidence Rejstříků trestů právnických osob atd.. Dokládá se: prohlášení o způsobilosti (příloha č. 5a - všichni účastníci), čestné prohlášení k VO (příloha č. 6 ZD – všichni účastníci), kopie oprávnění k činnosti (NE: v.v.i, v.v.š, SPO MK/OOS), prohlášení o způsobilosti členů statutárních orgánů (příloha č. 5b, NE: v.v.i, v.v.š, SPO MK/OOS), Nedostatky ve dokladech ke způsobilosti (ale jen v nich) uchazeč odstraní do 5 dnů od výzvy poskytovatele.

Seminář MK k 2. veřejné soutěži programu NAKI-II – 4. 4. 2017 Hlavní změny u NAKI-II (4/7) Způsobilé náklady projektů NAKI-II Fakticky se vůči VS 2016 nemění. osobní náklady nebo výdaje, včetně stipendií na VaVaI (podle zákona o vysokých školách), náklady nebo výdaje na pořízení hmotného a nehmotného majetku, další provozní náklady nebo výdaje, náklady nebo výdaje na služby – do 40 %, doplňkové (režijní) náklady nebo výdaje – do 8 % Mzdové aj. obdobné náklady (OON) – uvádí se vždy v osobních nákladech (nikoliv v režijních nákladech).

Seminář MK k 2. veřejné soutěži programu NAKI-II – 4. 4. 2017 Hlavní změny u NAKI-II (5/7) Způsobilé náklady - obecně Možnost (ne povinnost) hradit část nákladů z jiných výdajů, než z účelové podpory MK programu NAKI-II. Každý výdaj musí být v rozpočtu projektu komentován = odůvodněn. Nezdůvodněné výdaje nebudou moci být podpořeny. Celkové výdaje v rozpočtu musí souhlasit s přihláškou. Jednotlivé výdaje lze seskupovat, ale jen tak, aby šla posoudit jejich potřebnost pro řešení projektu (např.: NE: PC technika; ANO: 3 x notebook, 1 x server atd. a komentář – proč jsou položky potřebné pro řešení).

Seminář MK k 2. veřejné soutěži programu NAKI-II – 4. 4. 2017 Hlavní změny u NAKI-II (6/7) Jedinečný a standardní majetek a služby Jedinečný majetek / služby (varianta a) = je nutné věcné zdůvodnění, proč je pořízení tohoto majetku od konkrétního dodavatele pro řešení projektu nezbytné (např. na základě unikátních parametrů nezbytných pro řešení projektu), dále jeho specifikace, způsob výběru a cena (popř. kurz). Standardní majetek / služby (varianta b) = je nutná poptávka pro doložení ceny (doložit min. 3 nabídky – písemně + na CD, nikoliv web odkazem), potom postup podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách.

Seminář MK k 2. veřejné soutěži programu NAKI-II – 4. 4. 2017 Hlavní změny u NAKI-II (7/7) Očekávané výsledky projektu Jsou závazné (jsou uvedeny ve Smlouvě) a nelze je měnit beze změny projektu a Smlouvy. Jiné než platné výsledky programu se neuvádí (např. „O“). Obecně platí definice výsledků a kritéria jejich ověřitelnosti dle IS VaVaI / RIV, 4 výjimky: Nmet, Nmap a Npam – postup podle příkazu ministra č. 25/2014 (stanovuje co, kdy a jak je nutné předložit). Nmet – při certifikaci jiným orgánem než MK nutno s přihláškou doložit závazek jeho spolupráce při ní. E - výstava s kritickým katalogem (= kniha, druh B) – viz ZD (trvání min. 2 měsíce, min. 1 tis. návštěvníků atd.).

Seminář MK k 2. veřejné soutěži programu NAKI-II – 4. 4. 2017 Hlavní výsledky projektů NAKI-II Alespoň jeden hlavní výsledek aplik. výzkumu: F - užitný vzor, průmyslový vzor, G - prototyp, funkční vzorek, N - certifikovaná metodika, památkový postup, specializovaná mapa s obsahem (jen podle příkazu ministra kultury č. 25/2014), P – patent, R – software, Z - poloprovoz, ověřená technologie, H - výsledky promítnuté do právních předpisů, norem, směrnic, E – výstava s kritickým katalogem (uplatněným jako kniha). Uvádí se údaje za každý výsledek zvlášť (přihláška – 5.2.1) Celkově musí projekt dosáhnout min. 85 % hlavních výsledků (stejně jako program NAKI-II, oproti VS2016 se nemění). Výsledky druhu N, vyžadující certifikaci/schválení MK, je třeba odevzdat nejméně půl roku před ukončením řešení projektu.

Seminář MK k 1. veřejné soutěži programu NAKI-II – 7. 4. 2015 Vedlejší výsledky projektů NAKI-II Nenahrazují hlavní výsledky (bonifikace, viz str. 48 ZD): Údaje za každý výsledek zvlášť (přihláška – 5.2.1), náklady hrazeny z projektu (nedosažení výsledku = snížení výdajů): B – kniha, A - audiovizuální tvorba, elektronické dokumenty (pod tento druh výsledku lze zařadit i výsledky typu „specializované veřejné databáze“) Údaje souhrnně za daný druh výsledku (přihláška – 5.2.2): J – recenzovaný odborný článek, C – kapitola v knize, D - článek ve sborníku (z vědecké konference). M - uspořádání konference W - uspořádání workshopu

Seminář MK k 2. veřejné soutěži programu NAKI-II – 4. 4. 2017 Termíny VS 2016 programu NAKI-II 13. března 2017 – vyhlášení VS 2018 (web MK, IS VaVaI/VES, Obch. věstník), 4. dubna 2017 – seminář MK k VS 2018 NAKI-II (web MK), do 10. dubna 2017 15:00 hod. – uzávěrka pro podávání dotazů (pouze mailem, odpovědi budou zveřejněny na webu MK), 2. května 2017 14:00 hod. – uzávěrka podání návrhu projektu (osobně v podatelně MK nebo poštou – rozhoduje den doručení), do 18. prosince 2017 – zveřejnění výsledků VS 2016 NAKI-II (na webu MK, poté budou vyrozuměni písemně uchazeči), od 1. března 2018 – předpokládaný termín zahájení řešení projektů (doba řešení vždy do konce roku dle doby – 3, 4 a 5-leté projekty). Informace na webu MK - z nabídky (MK ČR - Ministerstvo – Výzkum a vývoj – Veřejná soutěž) včetně dotazů a odpovědí.

Dotazy a odpovědi k VS 2018 - na webu MK Seminář MK k 2. veřejné soutěži programu NAKI-II – 4. 4. 2017 Dotazy a odpovědi k VS 2018 - na webu MK Chyba v záhlaví rozpočtu (A1 - A3;A4) u projektů typu D pro role na projektu u dalšího účastníka projektu Pro dalšího účastníka projektu jsou platné kódy dle bodu 1.3 ZD, tj.: řešitel dalšího účastníka (kód „GS“), ostatní řešitel dalšího účastníka (kód „RS“), tj.: Za chybu v záhlaví (a tím i v manuálu) se omlouváme. Pokud bude u typu D u dalšího účastníka u role na projektu uveden chybný kód, nebude to poskytovatelem považováno za chybu projektu.

Děkuji za pozornost a těšíme se na Vaše dotazy. Seminář MK k 2. veřejné soutěži programu NAKI-II – 4. 4. 2017 Děkuji za pozornost a těšíme se na Vaše dotazy.