Celková odměna a její komunikace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Personální řízení v malých podnicích
Advertisements

Genderový audit nástroj pro vyhodnocování prosazování genderové rovnosti na úrovni organizace orientován spíše na organizaci jako takovou než na dopady.
TALENTI V DHL SUPPLY CHAIN
Řízení diverzity Mgr. Hana Velíšková, HR specialistka Česká společnost pro rozvoj lidských zdrojů.
UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ
Management Ing. Jan Pivoňka.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
Nabídka personálních služeb
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ a personální činnosti
Základy managementu Řízení lidí Ing. Ivana Pražanová
Národní soustava kvalifikací = řešení situace na trhu práce.
Případová studie: UNIC-Services Ltd. Firma UNIC-Services  Založena roku 1993 IT pracovníkem, jménem Saara Remes-Ulkunniemi  Firma nabízí vzdělávací.
Význam informací v podnikání
Národní soustava povolání a Národní soustava kvalifikací v praxi , Pardubice.
Hodnocení prací, jako základ spravedlivého mzdového a motivačního systému.
Pomáháme dětem vkročit do života PROJEKT KÁMOŠ. Nejpřirozenější prostředí pro dítě je rodina.
PERSONÁLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM PhDr. Vlasta Leštinská Mgr. Pavel Kocián
1 BOJ NA TRHU PRÁCE aneb bojujeme se ctí Kateřina Cempírková HR manager 21. května 2008, Praha.
Měnová unie : definice  Nezrušitelně fixované měn. kurzy  Vzájemná plná směnitelnost  Úplná liberalizace pohybu kapitálu  Společná měna.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
KOMPETENČNÍ MODEL DŮLEŽITÝ PRVEK ŘÍZENÍ LIDÍ
Lenka Míkovcová10. března Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Lenka Míkovcová.
Podniková ekonomika Personální činnost.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Odměňování a stimulace
Implementace systému flexibilních benefitů
Ondřej Škorpil 27. října 2011 American Center Řízení agendy CSR ve Skupině ČSOB Na cestě k efektivitě: Jak integrovat CSR do strategického řízení firmy.
Systémy odměňování a hodnocení. K čemu slouží odměňování?
Řízení lidských zdrojů v mezinárodním prostředí Seminář pro studenty VŠE listopad 2003 Alena Olšarová, HR & Development Manager.
Strana: 1 © Vema, a. s. Ucelené řešení pro řízení lidských zdrojů, ekonomiky a logistiky.
Odměňování (Compensation & Benefits) Occasion:FSS v Brně - Personalistika prakticky Date: Present:Jan Brol ík.
1 HODNOCENÍ PRACOVNÍKŮ Hodnocení:  míra naplnění určitých kritérií v oblastech: a)pracovním výkonu b)pracovním chování Účel hodnocení:  získání informací.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Propojení „soft“ nástrojů a „hard“ podpory je nutnost
Oskarovy Flexibilní Benefity. Čeho chceme dosáhnout? Dlouhodobé plnění firemních cílů Jaké schopnosti k tomu potřebujeme? Schopnost oslovit, zaměstnat.
Metodika tvorby a didaktika e-learningu Josef Hajkr
Vodafone - případová studie „Integrace Společenské odpovědnosti (CR) do firmy“ Přemysl Filip Senior Manager Společenské odpovědnosti Listopad 2007, VŠE.
MARKETINGOVÝ MIX.
1 FIREMNÍ KULTURA Evergreen v nových souvislostech aneb FUNGUJÍ JEN JEDNODUCHÉ VĚCI.
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
Umísťování investic a podnikatelských záměrů URBIS INVEST 25. dubna 2012 Ing. Martin Kešner vedoucí Oddělení umístění projektů CzechInvest.
II.PŘ Strategie podniku a růst hodnoty podniku 1.Strategie českých podniků v EU 2. Světové trendy podnikových strategií 3. Strategické podmínky konkurenceschopnosti.
Moderní personalistika
Sociální politika Téma: Vzdělávací politika FSS MU Brno, 2006.
RRV2 Strategické řízení. 2 úvod  Vymezení lokálního a regionálního rozvoje  Široký kontext pojetí rozvoje území (ekonomika, ŽP, veřejné služby…)  Diferenciace.
Moderní personalistika DS 2009/ Hlavní úkoly moderní personalistiky   Zařazení správného člověka na správné místo (a ve správný čas)
CENA A CENOVÁ POLITIKA V EU. cena a cenová politika - ovlivňující faktory interní faktory: podnikové cíle marketingové cíle marketingový mix náklady cena.
CENA A CENOVÁ POLITIKA V EU. cena a cenová politika - ovliv ň ující faktory interní faktory: podnikové cíle marketingové cíle marketingový mix náklady.
Personální plán pro podnikatelský plán
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 10: Personální řízení v MSP.
Národní soustava kvalifikací: Zaměstnanci dle představ a potřeb zaměstnavatelů Konference k 20 letům výročí A.T.I.C. ČR Ostrava, 7. března 2014.
Mezinárodní seminář: Kvalifikovaná pracovní síla jako zdroj konkurenceschopnosti České republiky Vytvoření konkurenceschopného pracovního trhu.
Listopad 2015 Jak spočítat přínos investice do HR? Pavel Jirůtka
Model struktury strategického managementu
Letní HR škola 2016, 24. srpna 2016 Systémy odměňování - interně spravedlivé - konkurenční - cílené na produktivitu Martina Možná, HR ředitelka, Schindler.
Odměňování a stimulace. Odměňování Transakční odměny Základní mzda/plat Celková v penězích vyjádřitelná (hmotná) odměna Celková odměna Zásluhová odměna.
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Jak získat a udržet zaměstnance v sociálních službách
Nenaplněné cíle a vize majitelů
Firemní klima jako nástroj HR marketingu
Zpráva o globální konkurenceschopnosti Doc. Ing. Josef Taušer, Ph.D.
Nezaměstnanost (a agregátní nabídka)
Moderní aplikace v motivaci zaměstnanců
Ekonomika malých a středních podniků
Job rotace a jiné formy flexibilizace práce
Česka spořitelna je členem Erste Group
kvalitní zákaznický servis
Inovativní způsoby rozvoje studentů a zaměstnanců
Transkript prezentace:

Celková odměna a její komunikace Inspirace HR – Mzdová politika na přehřátém trhu 19. duben 2016 Martin Hruška Head of C&B, Reporting and HR IS

I přes rostoucí ekonomiku je situace na bankovním trhu poměrně komplikovaná Úrokové sazby Regulace Konkurence Nové technologie Kapitalizace Pracovní trh

Ocenění/ vnímání hodnoty Preference zaměstnanců v oblasti motivace se neustále vyvíjí, a to nejen v souvislosti s aktuální fází jejich (pracovního) života Zpětná vazba Flexibilita Učení se a růst Otevřenost Mzda Bonusy Nadřízený Kariérový růst Work-Life Jasná struktura Technologie Smysl práce Pracovní prostředí Tým Baby Boomers: 1946-1960 --- Generace X: 1961-1980 --- Generace Y: 1981-1995 (Deloitte: do roku 2025 budou Millenials 76-94 představovat 75 % globální pracovní síly) --- Generace Z: 1996-současnost Efektivita Ocenění/ vnímání hodnoty Benefity Zajímavá a různorodá práce

Základním kamenem strategie odměňování České spořitelny je transparentnost Mzda Bonusy Benefity Požitky Vzdělávání a rozvoj Celková odměna Firemní kultura Pracovní prostředí Zařazení Transparentnost Vnitřní spravedlnost Principy Konkurenceschopnost Schopnost motivace

Dlouhodobě se snažíme o maximální jednotnost a intenzivně komunikujeme se zaměstnanci

Nástrojů a kanálů pro komunikaci celkové odměny je mnoho, ale jak zvolit ty nejvhodnější Komunikujete nějak celkovou odměnu zaměstnancům? Co se Vám v komunikaci odměňování zaměstnancům osvědčilo? Jaké nástroje a aktivity se ukázaly jako nevhodné a/nebo neefektivní? Připravujete v oblasti (komunikace) odměňování novinky, o které se s námi podělíte? 

Děkuji za pozornost! Martin Hruška Telefon: 737 210 733 Email: MaHruska@csas.cz