Používání veterinárních rentgenových zařízení podle zákona č

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Uzavírání veřejnoprávních smluv
Advertisements

„Malá novela“ zákona č. 95/2004 Sb
„Malá novela“ zákona č. 96/2004 Sb
Nové právní předpisy v oblasti rostlinolékařského vzdělávání Seminář MZe
Specializační vzdělávání na lékařských fakultách Pavel Dlouhý.
Terénní sociální práce
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/
Požadavky na žádost k ověřování nových poznatků anebo při posuzování metod dosud nezavedených v klinické praxi,které jsou spojeny s ozářením.
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
Smluvní vztahy a registrace u Operátora trhu s elektřinou, a. s
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
OBLAST VYDÁVÁNÍ POVOLENÍ. Povolování obchodu s vojenským materiálem upravuje § 6 až 13 zákona č. 38/1994 Sb. § 6 - vydává se právnické osobě se sídlem.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví MHMP.
Licenční správa říjen 2008 KONTROLA EXPORTU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ- SOUČASNÝ VÝVOJ PRÁVNÍ PŘEDPISY ES V OBLASTI KONTROLY VÝVOZU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ A.
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část Právnická fakulta MU Brno říjen 2011 zpracoval: Petr Průcha.
Živnosti Právnické a fyzické osoby Čtyři typy živností
Jednotná kontaktní místa podle zákona o volném pohybu služeb Vlastimil Slovák, odbor Vnitřního trhu a služeb EU Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Propojení zákona o integrované prevenci a zákona o hospodaření energií Ing. František Plecháč Státní energetická inspekce.
Správa místních poplatků
Novinky ve specializačním vzdělávání
EU legislativa v oblasti kontroly vývozu zboží dvojího použití Ing. Zora Ondrejčíková Licenční správa Oddělení mezinárodních kontrolních režimů 10. listopadu.
OBLAST VYDÁVÁNÍ POVOLENÍ. Povolování obchodu s vojenským materiálem upravuje § 6 až 13 zákona č. 38/1994 Sb. § 6 - vydává se právnické osobě se sídlem.
Příspěvek na péči v působnosti Úřadu práce ČR
Úvod do zvláštní části správního práva Správa na úseku živnostenského podnikání Pro bakaláře.
Zadávací dokumentace Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ Živnost Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/
Zprostředkování zaměstnání agenturami práce a připravované legislativní změny.
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Název projektu: Zlepšujeme a vzděláváme Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
I NFORMATIVNÍ SCHŮZKA PRO ABSOLVENTY MAGISTERSKÉHO STUDIA Šafránkův pavilon
Výkon státního odborného dozoru v roce 2015 Ministerstvo dopravy.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
CZ.1.07/1.5.00/ Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/ Střední odborná škola elektrotechnická, Centrum odborné přípravy.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Podmínky získávání a uznávání způsobilosti k výkonu zdravotnického povolání Základní legislativa: Zákon č. 96/2004 Sb. Vyhláška č. 394/2004 Sb. o podmínkách.
Školský zákon ve vztahu k zákonným zástupcům (pro ředitele málotřídní školy) Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném.
Zdravotnictví a nová legislativa Alena Riegerová vedoucí odboru zdravotnictví KÚ LK.
MĚSTSKÝ ÚŘAD VALAŠSKÉ KLOBOUKY STAVEBNÍ ODBOR DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 13. A 20. BŘEZNA 2013.
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky Změny právních předpisů
Nový atomový zákon a prováděcí předpisy
Správní řízení ve věci oprávnění k poskytování zdravotních služeb
Zákon č. 263/2016 Sb., atomový zákon REGISTRACE
Nový atomový zákon a prováděcí předpisy
Živnostenský zákon Podnikání.
Ing. Veronika Vindemanová
změny zkoušky zvláštní odborné způsobilosti (ZOZ)
Seminář pro držitele povolení (osobní dozimetrie)
Zákon č. 263/2016 Sb., atomový zákon
Osvědčení o bezpečnosti provozovatele dráhy a osvědčení dopravce
Informace z úseku regulace NLZP
změny zkoušky zvláštní odborné způsobilosti (ZOZ)
Novela veterinárního zákona
Tel , Problematika zaměstnávání zahraničních pracovníků z pohledu inspektorátu práce Mgr. Dagmar Lahresová.
Právní aspekty výkonu Fyzioterapie
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Informace k povinnému předškolnímu vzdělávání Mgr. et Mgr
Živnostenské podnikání
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) I. část
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část
Kontrola činnosti oprávněných osob v praxi
A ZKUŠEBNÍ ÚSTAV ZEMĚDĚLSKÝ
ROČNÍ SEMINÁŘ PRO VODOPRÁVNÍ ÚŘADY SKALSKÝ DVŮR
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Úřad vlády České Republiky
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Lékařská fakulta MU v Brně Katedra porodní asistence a zdravotnických záchranářů základní legislativa pa.
Působnost Státní úřadu pro jadernou bezpečnost (SÚJB) při ověřování nových postupů, při klinickém hodnocení (KH) požadavky na žádost oprávněná úřední.
Činnost zvláštně důležitá z hlediska radiační ochrany (RO)
Transkript prezentace:

Používání veterinárních rentgenových zařízení podle zákona č Používání veterinárních rentgenových zařízení podle zákona č. 263/2016 Sb., atomový zákon 18.1.2017 Dagmar Fuchsová

Legislativa Od 1.1.2017 Zákon č. 263/2016 Sb., atomový zákon (NAZ) Vyhláška č. 422/2016 Sb., o radiační ochraně a zabezpečení radionuklidového zdroje (NOVRO) Vyhláška č. 409/2016 Sb., o činnostech zvláště důležitých z hlediska jaderné bezpečnosti a radiační ochrany, zvláštní odborné způsobilosti a přípravě osoby zajišťující radiační ochranu registranta Do 31.12.2016 Zákon č. 18/1997 Sb., ve znění pozdějších předpisů Vyhláška č. 307/2002 Sb., o radiační ochraně, ve znění pozdějších předpisů

Novinky dle NAZ Registrace – používat veterinární rentgenové zařízení lze pouze po provedení registrace této činnosti (§10 NAZ) Osoba zajišťující radiační ochranu registranta – registrant je povinen ustanovit osobu zajišťující RO registranta a zajistit její přípravu a přítomnost na pracovišti, používá-li veterinární rentgenové zařízení (§70 NAZ)

Mám platné povolení dle zákona č. 18/1997 Sb. Od 1.1.2017 automaticky registranti dle NAZ Registrace je platná do doby platnosti uvedené v rozhodnutí o povolení, nejdéle však 5 let (to i v případě, že povolení bylo vydáno na dobu neurčitou) → pak je nutno požádat o novou registraci

Nemám platné povolení dle zákona č. 18/1997 Sb Nemám platné povolení dle zákona č. 18/1997 Sb. a chci používat veterinární RTG Nutno požádat SÚJB o registraci Podmínky registrace (§13 NAZ) Svéprávnost Bezúhonnost (§14 NAZ) Odborná způsobilost (§15 NAZ) Ustanovení osoby zajišťující RO registranta – nelze zajistit externě! (náplň práce §63 NOVRO)

Osoba zajišťující radiační ochranu registranta Držitel oprávnění ZOZ dle zákona č. 18/1997 Sb. Platnost oprávnění skončí uplynutím doby platnosti uvedené v rozhodnutí (§231 NAZ) Do 5 let nutno zúčastnit se odborné přípravy (§231 NAZ) a doklad doložit SÚJB – kurz není ukončen zkouškou na SÚJB

Osoba zajišťující radiační ochranu registranta Bez oprávnění ZOZ dle zákona č. 18/1197 Sb. Nutno absolvovat odbornou přípravu (vzdělávací kurz) do 31.12.2017 a doklad doložit SÚJB Kurz každých 5 let – není ukončen zkouškou na SÚJB Vzdělávací kurz v délce 6 hodin zajišťují osoby s povolením SÚJB – seznam k nalezení na www.sujb.cz

Žádost o registraci (§17 NAZ) Registrační formulář – příloha č. 21 NOVRO K žádosti nutno doložit: Doklad prokazující odbornou způsobilost Doklad o ustanovení fyzické osoby zajišťující RO registranta Protokol přejímací zkoušky nebo poslední zkoušky dlouhodobé stability zdroje ionizujícího záření Doklad absolvování přípravy osoby zajišťující RO registranta Správní poplatek 500 Kč (kolek nebo bezhotovostní platba)

Povinnosti registranta (§68, 70 NAZ + NOVRO) Přejímací zkouška RTG – před uvedením do provozu, provádí osoba s příslušným povolením SÚJB Zkoušky dlouhodobé stability – 1x za 36 měsíců (§29 NOVRO) – veterinární RTG = jednoduché zdroje IZ Zkoušky provozní stálosti (§31 NOVRO) – v rozsahu a četnosti dle přílohy č. 13 NOVRO Evidence zdrojů (§40 NOVRO) a zasílání údajů o zdrojích SÚJB (§41 NOVRO) Postupy pro zajištění RO registrantem – příloha č. 20 NOVRO

Informace o registraci http://www.sujb.cz/radiacni-ochrana/formulare-spravni- rizeni-tld-audit-hlaseni-dovozu-atd/ Regionální centrum Brno tř. Kpt. Jaroše 5 602 00 Brno

Děkuji za pozornost dagmar.fuchsova@sujb.cz