Tiskárny Šárka Prokopová 6.B

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
4.2 tiskárny připojení  paralelní port  USB.
Advertisements

REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/ / ČERPADLA Autor: Vojtěch Rozsíval.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: David Holubec NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_INF Vzdělávací oblast: informatika Ročník: 9. Číslo projektu:
NÁZEV ŠKOLY : Základní škola Hostouň, okres Domažlice, příspěvková organizace NÁZEV PROJEKTU: Moderní škola REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Jehličková tiskárna Číslo DUM: III/2/VT/2/1/15 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
SPALOVACÝ MOTORY – DIESELOVÉ. OBSAH Úvod Vynález dieselového motoru
1060n-sitova-tiskarna-samolepicich-stitku-usb- lan_ien jpg =tbn:ANd9GcTHN8EGTqyMig.
Předmět: Informatika Ročník: VII. Tématický celek: Hardware Autor prezentace : Mgr.Jana Hložková EU do škol šablona III/2 Inovace a zkvalitnění.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_12_INOVACE_II.ICT4 Vytvořeno:2.
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_11_F9_Hanak AUTOR: Ing. Roman Hanák TÉMA: Elektromagnetické zařízení Základní škola Libina,
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika ročník III
Var Autor: Pavlína Čermáková Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“ OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_9B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín VY_32_INOVACE_M_11 Obrázkové řady, logika Zpracovala: Mgr. Květoslava Štikovcová Číslo.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_6A_8B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:6. Tematický okruh,
Autor: Pavlína Čermáková Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“ OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Anotace Materiál je určen pro výuku předmětu Motorová vozidla u studijního oboru Autotronik a příbuzných učebních a studijních autooborů. Inovuje výuku.
HARDWARE VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ.
Výstupní zařízení – tiskárny, rozdělení
Tistarna ingoustová a laserová
Tiskárny Urbanová Nicola 1.A.
Databáze © Mgr. Petr Loskot
Počítačová síť,LAN,WAN,PAN
Šablona 32 VY_32_INOVACE_17_30_Pascalův zákon a hydraulika.
Optický kabel (fiber optic cable)
Elektrické vodiče a izolanty
ELEKTRÁRNY.
LED TISKÁRNY, PLOTTER, MODEM A POČÍTAČOVÉ REPRODUKTORY
Výstupní zařízení – druhy tiskáren
Výstupní zařízení počítače - tiskárny
Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_2_19_20 Tiskárny   Jaké druhy tiskáren známe? 2. Jaké jsou základní barvy, které kupujeme do inkoustové tiskárny?
TISKÁRNY Anna Hošková Máme 3 druhy tiskáren.
Tvorba jednoduché tabulky - rozvrh
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Práce s PC P1.B Vránek Michal.
DUM:VY_32_INOVACE_IX_1_17 Výkon Šablona číslo: IX Sada číslo: I
Návod na tvorbu prezentace diplomové / bakalářské práce
Domácí zvířata VY_52_INOVACE_28
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Strom a keř VY_52_INOVACE_35
Formátování dokumentu
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Mgr. Zbyněk Jícha Škola
MIKROPROCESOROVÁ TECHNIKA
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a příroda, Fyzika, Dalekohledy Autor: Kamil Bujárek, Bc. Název materiálu:
Název: Pozvánka DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_17
MATEMATIKA – GEOMETRIE 7
Rastrová grafika Základní termíny - rozlišení. Rastrová grafika Základní termíny - rozlišení.
Přídavná zařízení.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
PRŮMYSLOVÁ REVOLUCE - OPAKOVÁNÍ
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Tiskárny Jehličková a Inkoustová
Informatika Počítačové sítě.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Manufaktury a první stroje
Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak. Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak.
ZKOUŠKY CEMENTU teorie
VLASTNOSTI KAPALIN
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
Technika kolem nás Svět, ve kterém žijeme, se skládá z živé a neživé přírody, ale také techniky. Dokázali byste říct příklad živé a neživé přírody? Do.
Vzdělávání jako hlavní složka řízení lidských zdrojů
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
ATMOSFÉRA - vzdušný obal Země.
ZVUKY A TÓNY.
Informatika Počítačové sítě.
Transkript prezentace:

Tiskárny Šárka Prokopová 6.B Milí pane učiteli milí spolužáci připravila jsem si pro vás prezentaci o tiskárnách.

OSNOVA Co je to vlastně tiskárna? Charles Babbage Druhy tiskáren Inkoustová tiskárna Jehličková tiskárna Laserová tiskárna Braillská tiskárna Značky Nejvíce se budeme věnovat asi druhům tiskáren a každý druh si postupně rozvineme.

CO JE TO TISKÁRNA... Tisk USB,Bluetooth Rychlost Problémy Tiskárna je zařízení které přenáší různá data na papír nebo jiné médium (např. Fotopapír kompaktní disk apod.) Tiskárna se může připojit pomocí kabelu USB nebo Bluetoothu. Jsou to pomalá zařízení za největší rychlost se považuje 30 stran za 1 minutu. NEJVĚTŠÍ PROBLÉMY JSOU Nefunkční podavač papíru Znečištění prachem a usazeninamy Znečištěná dráha papíru( prachem způsobuje mačkání a rozmazávání inkoustu) a další problémy

CHARLES BABBAGE Byl... Narození Další vynálezy Podpis Charles Babbage vynalezl jako první tiskárnu. Narodil se narodil 26. prosince 1791 a umřel 18. října 1871 byl anglický matematik, filozof, vynálezce a strojní inženýr. Místo tiskárny také vynalezl diferenční stroj, programovatelný počítač. A další… Zde můžete vidět jeho podpis (ukážu)

DRUHY TISKÁREN Inkoustová tiskárna Jehličková tiskárna Laserová tiskárna Braillská tiskárna

INKOUSTOVÁ TISKÁRNA Využití Trh Tisk Typy Inkoustové tiskárny se využívají nejvíce v domácnostech a firmách. Počátkem 90.let se cena inkoustu snížila, byla přijatelná a proto se inkoustové tiskárny staly, především i kvůli barevnému tisku nejprodávanější na světě. Princip tisku je založen na přenosu inkoustu na papír, je vymršťován velkou rychlostí v miniaturní velikosti. Rychlost jedné kapky na přenos na papír je 50-100 km za hodinu. Typy inkoustových tiskáren jsou: 1. termální 2. piezoelektrické 3. voskové

Tiskárny Šárka Prokopová 6.B Milí pane učiteli milí spolužáci připravila jsem si pro vás prezentaci o tiskárnách.

JEHLIČKOVÁ TISKÁRNA Podoba psacího stroj Jehličky Jehličkové tiskárny používají k tisku tiskovou hlavu, která se pohybuje ze strany na stranu po listu papíru a přes barvící pásku naplněnou inkoustem se otisknou jehličky na papír. Má to stejnou funkci jako klasický psací stroj, s tím rozdílem, že můžeme vybírat různé druhy písma, nebo popřípadě tisknout obrázky. Vzhledem k tomu, že se při tisku využívá mechanického tlaku, tyto tiskárny mohou vytvářet kopie pomocí uhlového papíru. Každý bod je vykreslen malou kovovou jehlou, řízenou elektromagnetem a to buď přímo nebo pomocí malých vahadel. Pohyblivá část tiskárny se nazývá hlava a při přejetí listu papíru z jedné strany na druhou stranu papíru vytiskne jeden řádek textu. Většina jehličkových tiskáren má uložené jehličky vertikálně a v případě většího množství jehliček se zvyšuje hustota dopadu jehliček a tím i kvalita tisku. Počet jehliček je 2, 7, 9, 18 24 a více

LASEROVÁ TISKÁRNA Tisk Laserová tiskárna je druh počítačové tiskárny, pracující na podobném principu jako kopírka. Laserový paprsek vykresluje obrázek na světlocitlivý válec, na jehož povrch se poté nanáší toner. Ten se uchytí jen na osvětlených místech, obtiskne se na papír a na závěr je k papíru tepelně fixován.

BRAILLSKÁ TISKÁRNA Pro slepce Tisk Braillská abeceda: Aby si mohli slepí lidé také vytisknout důležité dokumenty, vynalezla se braillská tiskárna Tisk je založen na vytlačování bodů na speciální papír, který je oproti normálnímu silnější. Celý proces je doprovázen velkým hlukem, proto se někdy k odhlučnění používají speciální skříně, do kterých se tiskárna umístí.

ZNAČKY HP Samsung Sony Canon A další

ZDROJE Alza.cz WebZdarma.cz Wikipedie SlidePlayer Emaze Úvodní stránka – Webnode

DĚKUJI ZA POZORNOST