NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Mgr. Jaroslava Novotná, NÁZEV: VY_12_INOVACE_27_POHÁDKY Z PAŘEZOVÉ CHALOUPKY.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dokončení textu Čtenářská gramotnost.
Advertisements

Hrajeme si mezi knížkami
Název školy: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF Autor: Bc. Iva Sentnerová, 2011 – 11 – 17 Název: VY_12_INOVACE_14_CHOVÁNÍ LIDÍ Téma: Dobrá.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: MGR. JINDRA BENEŠOVÁ, 2011 – 10 – 31 NÁZEV: VY_12_INOVACE_35_ PÉČE O ZDRAVÍ TÉMA:
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF
Název školy: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF Autor: Mgr. Jaroslava Novotná, Název: VY_12_INOVACE_35_PŘÍRODA Téma: Zvířata.
Název školy: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF
VY_32_INOVACE_01_ČESKÝ JAZYK
Zdeněk Smetana.
Václav Čtvrtek narozen – v Praze zemřel v Praze
Práce s pohádkou - poznej podle úryvku
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Pohádka Zpracovala: Mgr
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 1. a 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh:  Jazyková výchova.
Rozfoukané pohádky Určeno pro MŠ a 1.tř. ZŠ Beseda s převážně praktickou částí (celkově tvořena ze 2 částí) Zpracovala: Bc. Jarmila Havelková.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 1. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
VY_32_INOVACE_03_NÁCVIK ČTENÍ
OPAKOVÁNÍ PROBRANÉHO UČIVA – ČTEME PŘÍBĚH.
Pohybové zákony Posuvné účinky síly. prásk s [m] F 1 F 2.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 1. a 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: březen 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_32.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 1 Autor: Mgr. Romana Martináková Poznáš pohádku?
Název školy: Svobodná základní škola,o.p.s. Autor: Ivana Makovičková Název materiálu: VY_12_INOVACE_14_ČTENÁŘSKÁ GRAMOTNOST_KARLŮV MOST Název: KARLŮV MOST.
Název školy : SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF Autor : Jaroslav Bezděk, 2012 – 12 – 01 Název : VY_32_INOVACE_04_Český jazyk Téma : Popis Číslo.
Název školy: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF Autor: Lucie Beranová, Název: VY_32_INOVACE_05_ČESKÁ REPUBLIKA Téma: Povrch.
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_14 _ŘEČ PŘÍMÁ A NEPŘÍMÁ Škola, autor: ZŠ a MŠ s polským jazykem vyuč. Bukovec, Mgr. Aniela Jochymková Předmět: Český jazyk.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: PhDr. BLAŽENA DACEROVÁ, 2011 – 11 – 13 NÁZEV: VY_12_INOVACE_04_LÉTO TÉMA: PRÁZDNINOVÉ.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Ilustrace Zdeňka Smetany Anotace: Seznámení s ilustracemi Zdeňka Smetany Autor: Mgr.
Vnímání řeči O Budulínkovi
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: duben 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Lenka.
Popis projektu Termín realizace projektu: březen 2011 Cílová skupina: Žáci 4. a 5. tříd Použitý titul: Lindgren, Astrid: Pipi Dlouhá punčocha. 8. rozšíř.
Pohádka (čtení souvislého textu) Jazyková výchova (český jazyk pro 1. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_10_ZDENEK_SMETANA Název materiálu:
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: PhDr. BLAŽENA DACEROVÁ, 2011 – 11 – 13 NÁZEV: VY_12_INOVACE_11_ZIMA TÉMA: KDE ZŮSTAL.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF
Kmen: členovci III. Anotace: Materiál je určen k výuce přírodopisu v 6. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními informacemi a se základní stavbou a systémem.
Anotace: prezentace slouží k seznámení s měkkými a tvrdými souhláskami
Název školy: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF Autor: Lucie Beranová, Název: VY_32_INOVACE_09_VARNSDORF Téma: Orientace.
OBRÁZKOVÁ POHÁDKA Název : VY_32_inovace_15 - ČJ – Obrázková pohádka
Obrázky – vlastní tvorba
Autor: PaedDr. Jana Čechová
Práce s textem úryvku z pohádky.
Školník Kulda je jednička
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
DEN ČTENÍ.
ČESKÝ JAZYK - ČTENÍ Z POHÁDKY DO POHÁDKY Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 1_23_Z POHÁDKY DO POHÁDKY.
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Mgr
Princip magnetoelektrického měřícího přístroje
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Černý Petr naše zvířata − rusky
VÁCLAV ČTVRTEK Název školy:
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Číslo v digitálním archivu školy
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.04_Čtení_s_porozuměním.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor:
Černý Petr naše zvířata − anglicky
Autor: Mgr. Dana Bednářová Datum: Název: VY_32_INOVACE_07_Český jazyk
Transkript prezentace:

NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Mgr. Jaroslava Novotná, NÁZEV: VY_12_INOVACE_27_POHÁDKY Z PAŘEZOVÉ CHALOUPKY KŘEMÍLKA A VOCHOMŮRKY TÉMA: Jak si ani nelízli povidel ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ Anotace: Materiál je určen pro 8. třídu, slouží k nácviku tichého čtení, orientaci v textu a motivaci k mimočítankové četbě.

VÁCLAV ČTVRTEK POHÁDKY Z PAŘEZOVÉ CHALOUPKY KŘEMÍLKA A VOCHOMŮRKY ILUSTROVAL ZDENĚK SMETANA

JAK VEZLI VEJCE NA SÁŇKÁCH

A byla zima a padal sníh. Křemílek s Vochomůrkou seděli u stolu.Chvíli si povídali,chvíli zpívali,chvílí mlčeli a nakonec Křemílek povídá: „ Už nevíme co, a zima bude dlouhá. Dojdi Vochomůrko ke slepici pro vejce.Posadíme ho na třetí židli.Vejce je šišaté a bude s ním veselo.“ Vochomůrka vzal sáňky a jel ke slepici. Jede se tam do kopce kolem pařezu a ještě kousek po rovině. Slepice povídá : „ Copak chceš Vochomůrko?“ „ Vejce, ale veselé,“ řekl Vochomůrka. PŘEČTI ÚRYVEK POTICHU

ODPOVÍDEJ CELOU VĚTOU NA OTÁZKY 1. Kolikrát se v úryvku opakuje slovo Křemílek? 1. Kolikrát se v úryvku opakuje slovo Křemílek? Slovo Křemílek se opakuje dvakrát. 2. Přečti první větu přímé řeči. „ Už nevíme co a zima bude dlouhá “ 3. Kdo jel ke slepici pro vejce? Pro vejce jel ke slepici Vochomůrka. 4. Kam chtěli vejce posadit? Vejce chtěli posadit na třetí židli.

POKUD SI PŘEČTEŠ POHÁDKU CELOU, ZJISTÍŠ, ŽE SE V NÍ VYSKYTUJE TAKÉ TCHOŘ. UKAŽ NA OBRÁZEK, NA KTERÉM JE TCHOŘ

OZNAČ POSTAVIČKU, KTERÁ SE JMENUJE KŘEMÍLEK

POUŽITÉ ZDROJE Snímek 3.: [cit ] Snímek 4.: Čtvrtek, Václav. Pohádky z pařezové chaloupky Křemílka a Vochomůrky. Dotisk 6. rozšířeného vydání.Praha. Albatros nakladatelství, a.s., s. Dotisk 6. rozšířeného vydání.Praha. Albatros nakladatelství, a.s., s. ISBN ISBN Snímek 6.: [cit ] Dostupné pod licencí na WWW: [cit ] Dostupné pod licencí na WWW: [cit ] Dostupné pod licencí na WWW: Snímek 7.: [cit ] Dostupné pod licencí Creative Commons na WWW: