Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ČESKÝ JAZYK - ČTENÍ Z POHÁDKY DO POHÁDKY Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 1_23_Z POHÁDKY DO POHÁDKY.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ČESKÝ JAZYK - ČTENÍ Z POHÁDKY DO POHÁDKY Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 1_23_Z POHÁDKY DO POHÁDKY."— Transkript prezentace:

1 ČESKÝ JAZYK - ČTENÍ Z POHÁDKY DO POHÁDKY Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 1_23_Z POHÁDKY DO POHÁDKY

2 NÁZEV DIGITÁLNÍHO UČEBNÍHO MATERIÁLU: Když bývala na světě jenom neděle
AUTOR: Mgr. Věra Tauchmanová STRUČNÁ ANOTACE (OBSAH, DATUM PILOTÁŽE): Žáci odpovídají na otázky, doplňují věty VZDĚLÁVACÍ PŘEDMĚT (VE KTERÉM BYL MATERIÁL ODUČEN): Český jazyk KLÍČOVÉ KOMPETENCE: -vedeme žáky k plánování postupů - vedeme žáky k práci s různými typy textů MEZIPŘEDMĚTOVÉ VZTAHY: Přírodověda , Vlastivěda, Matematika OČEKÁVANÝ VÝSTUP: : soustředit se na čtený text, rozumět obsahu, reprodukovat krátký text podle otázek a ilustrací TYPICKÁ VĚKOVÁ SKUPINA: 2.,3.,4.r. praktická škola

3 Když bývala na světě jenom neděle Josef Brukner
Když ještě bývala na světě jenom neděle a po ní hned prázdniny, mívali lidé i zvířata často dlouhou chvíli v kožiše. Řekli si proto, kdepak, po neděli musí přijít docela obyčejný den. A tak si vymyslili pondělí. Ten den všichni ráno vstali a každý začal něco dělati. Fotografové fotografovali, ženichové se ženili, sekáči sekali, nosiči nosili, převozníci převáželi, hraboši hrabali, křečkové křečkovali, psi psali, slepice slepovaly… Jelikož se to všem moc a moc líbilo, vymysleli si ještě pět obyčejných dní navíc. A tak vlastně vznikl celý týden.

4 Dopiš věty: Ten den všichni ráno vstali a každý začal něco dělati.
Fotografové…………… Ženichové………………… Sekáči…………………… Nosiči…………………….. Převozníci……………… Hraboši…………………… Křečkové………………… Psi………………………… Slepice…………………….. Který den byl na světě jako první …………………………………………… Napiš dny v týdnu…………………………………………………… ………………………………………………………………………..

5 Odkazy a citace BRUKNER, Josef. Čítanka pro nejmenší s obrázky Josefa Lady: Když bývala na světě jenom neděle. první. Liberec: Dialog, knižní velkoobchod a nakladatelství, 1998, s. 38.


Stáhnout ppt "ČESKÝ JAZYK - ČTENÍ Z POHÁDKY DO POHÁDKY Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 1_23_Z POHÁDKY DO POHÁDKY."

Podobné prezentace


Reklamy Google