Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF"— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Mgr. Miroslava Doležalová, NÁZEV: VY_12_INOVACE_05_ŽIVÁ PŘÍRODA TÉMA: Živočichové ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ Anotace: Materiál je určen pro 4. ročník Speciální základní školy, slouží k rozšíření látky; čtení a orientace v textu; procvičování čtení s porozuměním

2 ŽIVÁ PŘÍRODA ŽIVOČICHOVÉ

3 ŽIVOČICHOVÉ Na souši, ve vodách i v povětří žije mnoho různých živočichů. Ty nejmenší pouhým okem ani nespatříme. Zemi však obývají také obři jako sloni a velryby. Všichni živočichové přijímají živiny z potravy, potřebují kyslík k dýchání a dovedou se pohybovat. Suchozemští živočichové mají většinou nohy, ptáci křídla a vodní živočichové ploutve. K živočichům patří také člověk.

4 Na souši, ve vodách i v povětří žije mnoho různých živočichů
Na souši, ve vodách i v povětří žije mnoho různých živočichů. Ty nejmenší pouhým okem ani nespatříme. Zemi však obývají také obři jako sloni a velryby. Všichni živočichové přijímají živiny z potravy, potřebují kyslík k dýchání a dovedou se pohybovat Suchozemští živočichové mají většinou nohy, ptáci křídla a vodní živočichové ploutve. K živočichům patří také člověk. Přečti 1. a 2.větu Kolik slov obsahuje 3. věta? Co potřebují živočichové k životu? Patří mezi živočichy i člověk?

5 Příklady živočichů Žirafa
Je nejvyšší ze všech živočichů, dosahuje výšky až 6 metrů. Žije ve stádech. Živí se rostlinnou stravou. Je to býložravec. Žirafy jsou němé.

6 Kukačka Je lesní pták, v zimě odlétá do teplých krajin.
Živí se hmyzem, semeny a bobulemi. Klade svá vejce do cizích hnízd. Poznáme je především po hlase.

7 Kapr Žije ve vodě. Dýchá žábrami, odebírá kyslík z vody.
Živí se rostlinami a drobnými vodními živočichy. Klade droboučká vajíčka-jikry a samci je oplodní mlíčím.

8 Co si pamatujeme? 1.Kolik metrů může dorůst žirafa? - Až 6 metrů –
2.Zůstává kukačka v zimě v našich krajích? - Ne, odlétá do teplých krajin – 3.Čím dýchá kapr? - Dýchá žábrami -

9 Použité zdroje: Úvodní text- J.Žáček, J.Fixl-Žáčkova encyklopedie pro žáčky(nakl.Albatros,2002) 1. [ ] Hroch- 4. [ ] tento soubor podléhá licenci Creative Commons na 5. [ ] 6. [ ] 7. [ ] Obrázek byl použit z galerie Office


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF"

Podobné prezentace


Reklamy Google