Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF"— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Mgr. Jaroslava Novotná, NÁZEV: VY_12_INOVACE_27_POHÁDKY Z PAŘEZOVÉ CHALOUPKY KŘEMÍLKA A VOCHOMŮRKY TÉMA: Jak si ani nelízli povidel ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ Anotace: Materiál je určen pro 8. třídu, slouží k nácviku  tichého čtení, orientaci v textu a motivaci k mimočítankové četbě.

2 VÁCLAV ČTVRTEK POHÁDKY Z PAŘEZOVÉ CHALOUPKY KŘEMÍLKA A VOCHOMŮRKY ILUSTROVAL ZDENĚK SMETANA

3 JAK VEZLI VEJCE NA SÁŇKÁCH

4 PŘEČTI ÚRYVEK POTICHU A byla zima a padal sníh. Křemílek s Vochomůrkou seděli u stolu.Chvíli si povídali,chvíli zpívali,chvílí mlčeli a nakonec Křemílek povídá: „ Už nevíme co, a zima bude dlouhá. Dojdi Vochomůrko ke slepici pro vejce.Posadíme ho na třetí židli.Vejce je šišaté a bude s ním veselo.“ Vochomůrka vzal sáňky a jel ke slepici. Jede se tam do kopce kolem pařezu a ještě kousek po rovině. Slepice povídá : „ Copak chceš Vochomůrko?“ „ Vejce, ale veselé,“ řekl Vochomůrka.

5 ODPOVÍDEJ CELOU VĚTOU NA OTÁZKY
1. Kolikrát se v úryvku opakuje slovo Křemílek? Slovo Křemílek se opakuje dvakrát. 2. Přečti první větu přímé řeči. „Už nevíme co a zima bude dlouhá“ 3. Kdo jel ke slepici pro vejce? Pro vejce jel ke slepici Vochomůrka. 4. Kam chtěli vejce posadit? Vejce chtěli posadit na třetí židli.

6 POKUD SI PŘEČTEŠ POHÁDKU CELOU, ZJISTÍŠ, ŽE SE V NÍ VYSKYTUJE TAKÉ TCHOŘ. UKAŽ NA OBRÁZEK, NA KTERÉM JE TCHOŘ

7 OZNAČ POSTAVIČKU, KTERÁ SE JMENUJE KŘEMÍLEK

8 POUŽITÉ ZDROJE Snímek 3.: [cit ] Snímek 4.: Čtvrtek, Václav. Pohádky z pařezové chaloupky Křemílka a Vochomůrky. Dotisk 6. rozšířeného vydání.Praha. Albatros nakladatelství, a.s., s. ISBN Snímek 6.: [cit ] Dostupné pod licencí na WWW: [cit ] Dostupné pod licencí na WWW: [cit ] Dostupné pod licencí na WWW: Snímek 7.: [cit ] Dostupné pod licencí Creative Commons na WWW:


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF"

Podobné prezentace


Reklamy Google