Stan Ure Ředitel rozvoje podnikání. Motivace Dva druhy motivace Dva druhy motivace Za prvé (možná osobní motivace?) Za prvé (možná osobní motivace?) -

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
INOVACE UMĚLECKY ZAMĚŘENÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ V OBLASTI MULTIMEDIÁLNÍ TVORBY „UMĚNÍ A MULTIMÉDIA“ INOVACE UMĚLECKY ZAMĚŘENÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ V OBLASTI.
Advertisements

Software Development Conference 2007 Vztah dodavatele a odběratele Zdeněk Borůvka.
Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Podpora meziobecní spolupráce
ECVET v Programu celoživotního učení
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
CzechInvest Koncepce podpory investic
Finanční možností svépomocných skupin
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky v kontextu rozvoje venkova Olomouc František Winter.
Řízení poradců ze soukromého sektoru Školení na řízení plánování a procesů PPP Twinningový projekt CZ/2005/IB/FI/04 Mikko AJ Ramstedt Senior.
Moravská asociace podnikatelek a manažerek PODPORA PODNIKÁNÍ JAKO MECHANISMU PRO SOCIÁLNÍ ZAČLENĚNÍ DOPORUČENÍ VZEŠLÁ Z MEZINÁRODNÍHO PARTNERSTVÍ TASE.
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
JUDR. LENKA DEVEROVÁ Červenec 2013 MAS OPS nebo sdružení (spolek)
Škola pro udržitelný život 2010 Plánovací procesy ve škole a vzdělávání Jiří Kulich, Michal Veselý.
Beskydy pro všechny Výroční konference CIP EQUAL 19. listopadu, Praha Jarmila Šagátová KAZUIST, spol. s r.o., Třinec.
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
W.P Výbor regionů Stanovisko ke sdělení Komise pro Radu, Evropský parlament, Ekonomický a sociální výbor a Výbor regionů „Posilování místní dimenze.
Otevřená metoda koordinace - příležitost pro samosprávy? Milena Jabůrková Svaz měst a obcí ČR.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
IVIG Praha, Odborná pomoc veřejných knihoven informačním a studijním centrům škol.
SMALL BUSINESS Modulový výcvikový a vzdělávací program pro začínající podnikatele.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Vlastní hodnocení školy a školní vzdělávací program
Jméno firmy Podnikatelský plán. Shrnutí Jasně popište, co je smyslem činnosti vaší společnosti a jaké si kladete cíle –Stručně popište, jak si představujete.
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
W.P Ekonomický a sociální výbor Stanovisko ke sdělení Komise pro Radu, Evropský parlament, Ekonomický a sociální výbor a Výbor regionů „Posilování.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
EUROPASS EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
Praktické rady a zkušenosti jak vytvořit RP, jak připravit program RP Eva Bosáková Národní kancelář EQUAL.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Schválení OP OPS chvalovací proces Ministerstvo financíEvropská komise Certifikační orgán Auditní orgán Ministerstvo pro místní rozvoj Programování Metodiky.
OEF/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor evropských fondů.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Zapojení se do "evropských" procesů a diskusí o sociálním začleňování Sociální inkluze ve světle současného vývoje a nového programovacího období Seminář.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
MU Brno Od Memoranda k Helsinskému komuniké Moravská zemská knihovna Mgr. Jana Nejezchlebová.
ESPON POLYCE Metropolizace a polycentrický rozvoj ve střední Evropě
Dotační projekty Vysokého Mýta
MAS - rizika a ohrožení Michal Jarolímek, Jihočeská univerzita České Budějovice.
Vytváření projektů pro malé a střední podniky (SME) Třináctileté zkušenosti Třináctileté zkušenosti Postupně získané odborné znalosti Postupně získané.
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
ŠVÝCARSKÝ SYSTÉM VZDĚLÁVÁNÍ A MOŽNÉ INSPIRACE Z NĚJ PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
21. října 2009 expozice 21. budovy Zlínského kraje.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
ITI METROPOLITNÍ OBLASTI (MO) Dr. Ing. Marie Zezůlková Kancelář strategie města.
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Možnosti využití expertní pomoci JASPERS
Příprava společného IDS Prahy a Středočeského kraje
Charakteristika a nástroje
LEADER metoda pro oživení venkova
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Daniel Braun Ministerstvo pro místní rozvoj Praha, 22. června 2012
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Hlavní manažér SP Kvalita I
Role SVAZU při podpoře městské mobility
Living Lab, ScienceShop, RRI
Možnosti spolufinancování vědecké a výzkumné činnosti ČHMÚ
Transkript prezentace:

Stan Ure Ředitel rozvoje podnikání

Motivace Dva druhy motivace Dva druhy motivace Za prvé (možná osobní motivace?) Za prvé (možná osobní motivace?) - Dělám to pro peníze. - Dělám to pro peníze. - Dělám to kvůli cestování. - Dělám to kvůli cestování. - Chci utéct před kolegy a jinou prací. - Chci utéct před kolegy a jinou prací. - Chci si sehnat nové místo. - Chci si sehnat nové místo.

Motivace Za druhé (organizační motivace). Za druhé (organizační motivace). - Chci si rozšířit znalosti a dovednosti. - Chci si rozšířit znalosti a dovednosti. - Chci svoji oblast vybavit na 21. století. - Chci svoji oblast vybavit na 21. století. - Chci svoji organizaci obohatit o „evropskou“ dimenzi. - Chci svoji organizaci obohatit o „evropskou“ dimenzi. - Chci své dovednosti sdílet s ostatními a učit se od nich. - Chci své dovednosti sdílet s ostatními a učit se od nich.

Co je k tomu třeba? Znát problémy, jež se pokoušíte vyřešit - je důležité mít dohodnutou strategii a dobré informace. Znát problémy, jež se pokoušíte vyřešit - je důležité mít dohodnutou strategii a dobré informace. Rozhodnout se, jak je možné problémy řešit - jaký je rozsah možných řešení a soubor kroků? Rozhodnout se, jak je možné problémy řešit - jaký je rozsah možných řešení a soubor kroků? Rozhodnout, kdo bude hybnou silou řešení - kdo to již dělá, kterých partnerů je potřeba, kdo bude hlavní partner? Rozhodnout, kdo bude hybnou silou řešení - kdo to již dělá, kterých partnerů je potřeba, kdo bude hlavní partner?

Co je k tomu třeba? Určit možné zdroje financování - místní, národní i na úrovni EK. Určit možné zdroje financování - místní, národní i na úrovni EK. Stanovit realistický rozvrh pro vývoj projektu - každý poskytovatel financí je jiný, rozhodnout o harmonogramu realizace jednotlivých úkolů projektu. Stanovit realistický rozvrh pro vývoj projektu - každý poskytovatel financí je jiný, rozhodnout o harmonogramu realizace jednotlivých úkolů projektu. Vypracovat podrobný projekt - v dohodnutém harmonogramu; hlavní partner pohání vývoj projektu; být pružný, dohodnout se, kdo co dělá. Vypracovat podrobný projekt - v dohodnutém harmonogramu; hlavní partner pohání vývoj projektu; být pružný, dohodnout se, kdo co dělá.

Pokyny pro vypracování projektu Pište srozumitelně. Pište srozumitelně. Dobré shrnutí. Dobré shrnutí. Jasné řízení projektu. Jasné řízení projektu. Kdo bude dělat co. Kdo bude dělat co. Prokazujte přidělování zdrojů. Prokazujte přidělování zdrojů. Kontrolujte účetní záznamy partnerů. Kontrolujte účetní záznamy partnerů. Stanovte a označte výstupy a milníky. Stanovte a označte výstupy a milníky.

Pokyny pro vypracování projektu Všichni partneři musejí mít v projektu jasně vymezenou roli. Všichni partneři musejí mít v projektu jasně vymezenou roli. Nutná pružnost k reagování na změny Komise. Nutná pružnost k reagování na změny Komise. Pečlivá kalkulace nákladů - buďte realisté. Pečlivá kalkulace nákladů - buďte realisté. Projekt pečlivě zařaďte do kontextu ekonomických, sociálních a ekologických výhod. Projekt pečlivě zařaďte do kontextu ekonomických, sociálních a ekologických výhod. Vztáhněte projekt k ostatním programům EK. Vztáhněte projekt k ostatním programům EK.

Pokyny pro vypracování projektu Mějte realistické cíle. Mějte realistické cíle. Minimalizujte složitost. Minimalizujte složitost. Pochopte své regionální a národní programové dokumenty a prokažte toto porozumění ve svém projektu. Pochopte své regionální a národní programové dokumenty a prokažte toto porozumění ve svém projektu. Udržte co nejmenší nezbytný počet partnerů. Udržte co nejmenší nezbytný počet partnerů. Před započetím prací si promluvte se svým oddělením technické pomoci a buďte s nimi v kontaktu po celou dobu trvání projektu. Před započetím prací si promluvte se svým oddělením technické pomoci a buďte s nimi v kontaktu po celou dobu trvání projektu.

Příklad rozvoje projektu Ukázat typický postup. Ukázat typický postup. Ukázat, jak byl projekt ovlivněn kontextem politiky. Ukázat, jak byl projekt ovlivněn kontextem politiky. Ilustrovat vznik partnerství pro uskutečnění projektu. Ilustrovat vznik partnerství pro uskutečnění projektu. Ukázat, jak projekt fungoval. Ukázat, jak projekt fungoval.

Kontext politiky Strategií Městské rady Dundee je propagovat dobré stránky města. Strategií Městské rady Dundee je propagovat dobré stránky města. Strategie Jednotného programového dokumentu má podpořit výzkum a vývoj a propojení společností s univerzitami. Strategie Jednotného programového dokumentu má podpořit výzkum a vývoj a propojení společností s univerzitami. Dundee University Art College chce rozšířit spolupráci s průmyslem. Dundee University Art College chce rozšířit spolupráci s průmyslem. Byla zjištěna nutnost, aby společnosti lépe přijímaly „dobrý design“. Byla zjištěna nutnost, aby společnosti lépe přijímaly „dobrý design“. Společenství designérů usiluje o uznání. Společenství designérů usiluje o uznání.

Kontext (pokračování) Budova Střediska moderního umění (Dundee Contemporary Arts Centre - financována ERDF). Budova Střediska moderního umění (Dundee Contemporary Arts Centre - financována ERDF). Vybudování Střediska vizuálního výzkumu (Visual Research Centre) pro Art College v rámci Střediska umění. Vybudování Střediska vizuálního výzkumu (Visual Research Centre) pro Art College v rámci Střediska umění. Projekt měl za cíl propagovat dobrý design a propojit jej s Art College s důrazem na průmyslový design. Projekt měl za cíl propagovat dobrý design a propojit jej s Art College s důrazem na průmyslový design. Projekt „Dundee by Design“ byl vytvořen a umístěn ve Středisku umění jako příspěvek ke „kritické mase“ designérských činností. Projekt „Dundee by Design“ byl vytvořen a umístěn ve Středisku umění jako příspěvek ke „kritické mase“ designérských činností.

Partnerství Rada je hlavní partner, avšak ne hlavní poskytovatel financí - poskytuje personál a peníze. Rada je hlavní partner, avšak ne hlavní poskytovatel financí - poskytuje personál a peníze. Dundee University Art College poskytuje personál, prostory a zařízení. Dundee University Art College poskytuje personál, prostory a zařízení. Scottish Enterprise poskytuje peníze a odbornost na národní úrovni. Scottish Enterprise poskytuje peníze a odbornost na národní úrovni. University of Abertay Dundee poskytuje odborné znalosti v oblasti strojírenství a softwarového modelování. University of Abertay Dundee poskytuje odborné znalosti v oblasti strojírenství a softwarového modelování.

Výsledek Nyní je zaměstnáno sedm osob a položen základ vynikající reputace. Nyní je zaměstnáno sedm osob a položen základ vynikající reputace. Práce na propagaci dobrého designu a města jako „domova dobrého designu“. Práce na propagaci dobrého designu a města jako „domova dobrého designu“. Práce na skutečných projektech pro širokou škálu společností (od začínajících společností až po nadnárodní společnosti). Práce na skutečných projektech pro širokou škálu společností (od začínajících společností až po nadnárodní společnosti). Výroční ocenění za design (Annual Design Awards) začíná být celostátně uznávané. Výroční ocenění za design (Annual Design Awards) začíná být celostátně uznávané.

Budoucnost Financování zajištěno do Financování zajištěno do Příprava následného financování pro období Příprava následného financování pro období Financování EK umožnilo, že se koncepce osvědčila (funguje od r. 1998). Financování EK umožnilo, že se koncepce osvědčila (funguje od r. 1998). Nyní se hledají další zdroje financí pro další postup projektu. Nyní se hledají další zdroje financí pro další postup projektu.

Upozornění Berte proces vážně. Berte proces vážně. Od začátku budujte kontrolní mechanismy a revizní záznamy. Od začátku budujte kontrolní mechanismy a revizní záznamy. Mějte na paměti roli hlavního partnera týkající se shromažďování nároků a zodpovědnosti za audit. Mějte na paměti roli hlavního partnera týkající se shromažďování nároků a zodpovědnosti za audit. Dbejte, aby proces rozvoje projektu probíhal směrem „zdola nahoru“. Dbejte, aby proces rozvoje projektu probíhal směrem „zdola nahoru“.