I NVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY Inventář = předměty používané při obsluze.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pravidla a technika obsluhy
Advertisements

Složitá obsluha – charakteristika
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.06 SOU Obořiště
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Hlavní zásady obsluhy.
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Flambování masa
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dranžírování kuřete
Příprava pracoviště Úklid
Pomocné stoly Střední odborná škola Otrokovice
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.02 SOU Obořiště
Rozdělení inventáře a stolový a sedací inventář
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.08 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.12 SOU Obořiště
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, ROZDĚLENÍ
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.09 SOU Obořiště
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Martina Šuráňová Název šablonyIII/2 – Inovace.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY INVENTÁŘ NA PODÁVÁNÍ POKRMŮ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_PŘÍPRAVNÉ PRÁCE, STUDENÝ STŮL
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY ROZDĚLENÍ INVENTÁŘE
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.01 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dranžírování
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.05 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
charakteristika kovového inventáře
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY POMOCNÝ INVENTÁŘ
Inventář – příprava Střední odborná škola Otrokovice
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY SKLADOVÁNÍ A ÚDRŽBA INVENTÁŘE
PROSTORY SPOLEČNÉHO STRAVOVÁNÍ
Předmět: Stolničení Ročník: 1.
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ BANKETNÍ OBSLUHA Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV - Stolničení Ročník:
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ TVARY TABULÍ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ VÝZDOBA TABULÍ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PŘÍPRAVA A ÚPRAVA SLAVNOSTNÍ TABULE
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY STOLOVÝ A SEDACÍ INVENTÁŘ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ CHARAKTERISTIKA
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY MALÝ STOLNÍ INVENTÁŘ
Inventář – funkce MSI Střední odborná škola Otrokovice
Inventář na úseku obsluhy, charakteristika
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ NÁPOJOVÝ STŮL
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PROSTÍRÁNÍ UBRUSŮ
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, PŘÍBORY
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Chateabriand
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ ZAKLÁDÁNÍ PŘÍBORŮ U BANKETU
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Kvíz Kvíz
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_BANKET- SESTAVOVANI_TABULE_PREZENTACE_09 Název školyStřední škola.
H ISTORIE POHOSTINSTVÍ Pohostinnost je jedna ze základních vlastností člověka. Úroveň je poměrná úrovni společnosti a jejímu rozvoji. Původně byla poskytována.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_ZADANKA_NA_INVENTAR_CATERING_PREZE NTACE_10 Název školyStřední.
Technika obsluhy – Příprava a obsluha rautu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 –
Příprava místnosti a slavnostní tabule
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Způsoby obsluhy Způsob obsluhy je technická záležitost servisu pokrmů.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ZÁKLADNÍ INVENTÁŘ PRO STOLOVÁNÍ
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
RAUT II. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Zakládání inventáře na slavnostní tabuli
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výrobky z tkanin Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Slavnostní hostiny Rozdělujeme podle dvou základních kritérií
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_392 Ročník: 1.
Transkript prezentace:

I NVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY Inventář = předměty používané při obsluze

D ĚLENÍ INVENTÁŘE Podle účelu použití dělíme na: a. Stolový a sedací inventář (stoly, stolky, židle..) b. Restaurační prádlo (ubrusy, ubrousky, naprony…) c. Drobní stolní inventář (vázičky, popelníky, menážky….) d. Příbory (jídelní, překládací ) e. Inventář na nápoje (skleničky, šálky…) f. Inventář na pokrmy (talíře, mísy…) g. Pomocné stoly (příruční servírovací….) h. Pomocné vozíky (nabídkové, flambovací…) i. Pomocný inventář (tácky, plata,chladiče…..)

S TOLOVÝ A SEDACÍ INVENTÁŘ Stoly rozeznáváme jídelní, kavárenské, konferenční. Vyrobeny mohou být ze dřeva, kovu, plastu. Tvar – čtvercové, obdélníkové, kulaté. Typizované rozměry jsou 80 X 80 cm a 80 x 120cm. Sedací inv. – židle, křesla, klubovky, barové židle.

R ESTAURAČNÍ PRÁDLO Ubrusy – rozměr desky stolu + 30 cm převis z každé strany Moltony – podložky pod ubrus Naprony – menší ubrusy, používají se na zvýraznění tabule Ubrousky - liší se dle rozměru a použití – jídelní 45 x 45 cm, snídaňové 30 x 30 cm, koktejlové 10 x 10 cm Příručníky (servítky) používany při obsluze

D ROBNÝ STOLNÍ INVENTÁŘ Plní funkci – a) estetickou b) hygienickou c) informační d) gastronomickou Jsou to předměty umísťované doprostřed stolu Vázičky, popelníky, sypátka ( do soli rýže), menážky, karafy, podložky pod nápoje, jídelní a nápojové lístky, rezervační stojánky.

CITACE Obrázek - NEUVEDENO, Neuveden. google.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. Kniha - SALAČ, Gustav; PRIBULA, Milan; SEDLÁČKOVÁ, Hana. Technika obsluhy a služeb. Praha: SPN - pedagogické nakladatelství, a. s., 1995, ISBN