KULATÝ STŮL k budoucnosti financování zdravotnictví v ČR Ing. Ondřej Mátl, MPA, MSc. koordinátor projektu Úřad vlády ČR 11. června 2007.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference České zdravotnictví v číslech a názorech
Advertisements

Ing. Stanislava Správková
Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život.
Podpora meziobecní spolupráce
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
ECVET v Programu celoživotního učení
Kvalita a péče o seniory Milena Jabůrková a Ondřej Mátl Fakulta humanitních studií, Univerzita Karlova, Praha Řízení kvality dlouhodobé péče o seniory.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Finanční možností svépomocných skupin
Strategický plán Městské části Praha-Libuš postup zpracování, výstupy, metody.
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
Sněm RVŠ, květen 05Projekt "Hodnocení kvality vysokých škol" 1 Projekt „Hodnocení kvality vysokých škol“ Sněm RVŠ Praha, květen 2005.
Metodika stanovení národních priorit orientovaného výzkumu Karel Klusáček
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
PŘÍPRAVA GRANTOVÉHO PROJEKTU prof. RNDr. Jiří Patočka, DrSc.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Evropská strategie zaměstnanosti a víceúrovňové vládnutí – sen nebo skutečnost? Milena Jabůrková, Ondřej Mátl a Gabriela Nováková Zpráva zpracována pro.
Role nelékařů v českém zdravotnictví
Výsledky projektu HEZR hodnocení ekonomických a sociálních opatření ve zdravotnictví Tisková konference
Projekce a modelování veřejných výdajů ČR Tomáš Roubal.
Zdravotnictví řízené občanem Pavel Vepřek Tým DG plus.
OMC Pracovní skupina pro součinnost ve vzdělávání, zejména uměleckém.
Výsledky projektu HEZR hodnocení ekonomických a sociálních opatření ve zdravotnictví Tisková konference
Ing. Martin Jahn, MBA – místopředseda vlády pro ekonomiku (Úřad vlády, nábřeží Eduarda Beneše 4, Praha1)12. dubna Strategie Hospodářského Růstu inovace.
W.P Ekonomický a sociální výbor Stanovisko ke sdělení Komise pro Radu, Evropský parlament, Ekonomický a sociální výbor a Výbor regionů „Posilování.
Reforma systému výzkumu, vývoje a inovací v ČR  změny v pravidlech pro podporu VaV v právu ES  reforma VaVaI v ČR Inovační potenciál ČR Praha,
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Česká republika a Slovensko dvě země, dvě reformy Dialogem ke změně – slovenská zkušenost CERGE-EI, Praha, PhDr. Lucie Antošová Ministerstvo.
Implementace veřejného zájmu Veřejné politiky. CYKLUS VEP  KDE JSME ? (identifikace a formulace VZ) - různé varianty řešení problému (kriminalita, dopr.
Technologické centrum AV ČR a projekt PACITA Zastoupení EK v ČR 10. července 2012 Lenka Hebáková Oddělení strategických studií Technologické centrum AV.
Regionalistika 2 Strategické řízení a jeho využití ve veřejné správě v ČR.
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
Regionální individuální projekt „Program aktivizace a podpory uchazečů a zájemců o zaměstnání se zdravotním omezením v Královéhradeckém kraji“
Kulatý stůl k budoucnosti financování zdravotnictví v ČR Hledání společné cesty řešení problémů financování českého zdravotnictví Ing. Ondřej Mátl, MPA,
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
Hospodářský registr Ing. Jiří Pavlíček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
RRV2 Strategické řízení. 2 úvod  Vymezení lokálního a regionálního rozvoje  Široký kontext pojetí rozvoje území (ekonomika, ŽP, veřejné služby…)  Diferenciace.
Program ESPON 2013 Témata aktuální výzvy Národní informační den Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Představení Czech Smart City Clusteru Radovan Polanský, výkonný ředitel.
Pracovníci ve zdravotnictví a řídící pracovníci ve zdravotnictví - resortní analýza potřeb pracovníků jednotlivých profesí a oborů s výhledem do roku 2015.
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Pojďme společně podpořit rozvoj meziobecní spolupráce v ČR.
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
 červenec 2014 – vláda schválila návrhy operačních programů a programy byly odeslány Evropské komisi = začátek tzv. formálního vyjednávání.  říjen 2014.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
ITI METROPOLITNÍ OBLASTI (MO) Dr. Ing. Marie Zezůlková Kancelář strategie města.
STRATEGIE ČIŽP Rob Bakx
Program ESPON 2013 Témata aktuální výzvy
Doc. PhDr. Kateřina Ivanová, Ph.D.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
ÚLOHA STÁTU VE ZDRAVOTNÍ POLITICE
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
Výjezdní zasedání pracovní skupiny pro evaluaci a HP
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Ing. Stanislava Správková
Obor zdravotních služeb MZ
Jaromír Jech Svaz měst a obcí ČR
Inkontinence Jeden z nejčastějších zdravotních problémů
Aplikovaný výzkum Program Beta:
Transkript prezentace:

KULATÝ STŮL k budoucnosti financování zdravotnictví v ČR Ing. Ondřej Mátl, MPA, MSc. koordinátor projektu Úřad vlády ČR 11. června 2007

Proč realizovat tento projekt? Zdravotnictví se potýká s problémy a čelí zásadním výzvám : Stárnutí populace Nárůst poptávky po zdravotní péči a změna struktury nemocí Vyšší očekávání lidí a změna jejich přístupu k vlastnímu zdraví Technologický pokrok Evropská integrace Celospolečenská diskuse a dohoda o změnách systému zdravotnictví je nezbytná Populace 85 let a více Zdroj: ČSÚ (2005)

Co je účelem projektu? Projekt má : napomoci vzniku kultivované, věcné a pro občany srozumitelné diskuse zaměřené na vymezení dlouhodobých problémů našeho zdravotnictví poskytnout zázemí pro vytvoření variant řešení těchto problémů podpořit snahu o dosažení shody mezi všemi zainteresovanými partnery v čele s politickými stranami tak, abychom umožnili vznik dlouhodobého a široce podporovaného scénáře.

Kdo se bude na projektu podílet? Odborníci delegovaní politickými stranami tvořící odborný tým. Podílí se na analýzách, předkládají návrhy řešení problémových okruhů, vyjadřují se k návrhům ostatních. Reprezentanti parlamentních stran tvořící rozhodovací tým. Předkládají stanoviska svých stran k výstupům projektu, účastní se diskusí. Odborná i široká veřejnost. Zapojuje se do diskuse, vyjadřuje názory a postoje k problémovým okruhům a navrhovaným řešením. Skupina analytiků pod vedením koordinátora tvořící pracovní tým. Je servisní organizací pro všechny subjekty v projektu, zpracovává podkladové materiály.

Jaké budou výstupy projektu? Prvním výstupem je Přehled koncepčních materiálů ke zdravotnictví v ČR Bude následovat Zpráva o stavu, vývoji a výhledu českého zdravotnictví Přehled hlavních reformních opatření ve zdravotnictví v EU Závěrečná zpráva: varianty změn zdravotnického systému

Jak se zapojit do diskuse? Hlavním nástrojem budou webové stránky Dalšími nástroji budou pak odborné semináře a sociální konference. Diskuse je otevřená všem zájemcům.