Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ projekt č. CZ.1.07/1.4.00/

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_Př.4.01-domácí zvířata-prezentace
Advertisements

Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Lesní obratlovci – savci
Pří_178_Rozmanitost přírody_Kočka domácí Autor: Mgr. Eliška Galíková
VY_32_INOVACE_34_ Prvouka 3.ročník Živočichové 1.
Zoologická zahrada Východ ZOO.
Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Název: ROZDĚLENÍ ŽIVOČICHŮ
Živočichové opakování Vypracovala: Mgr. Miloslava Tremlová.
Jakub Nejedlý, Marek Štrach 7.B
Čeleď: Šelmy kočkovité
SAVCI 3. A 4. TŘÍDA.
Živočichové - obratlovci
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Člověk a jeho svět Ročník.
Kočka domácí, pes domácí
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY
Jméno autoraMgr.Eva Truxová název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablonyV/2 Inovace.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
VY_32_INOVACE_PŘ.4.02-domácí zvířata-PREZENTACE
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM SAVCI ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.
Čeleď: šelmy kočkovité
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Anotace: Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. STANISLAVA OHANKOVÁ Název: VY_32_INOVACE_294_ŽIVÁ_PŘÍRODA_ŽIVOČICHO.
Kočka domácí. Historie Kočka domácí se pravděpodobně vyvinula z kočky divoké, a to z kočky plavé, kočky stepní a kočky divoké evropské. Domestikace kočky.
Název projektu: Živá příroda ve škole
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Jana Dobrá Název DUM: VY_32_Inovace_1.3.7 Živočichové - dělení Název sady: Člověk a jeho svět 4. ročník Číslo.
LESNÍ SAVCI Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ projekt.
PES DOMÁCÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
ZELENINA - OPAKOVÁNÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Z A H R A D Y Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
Živočichové – stavba těla, potravní vazby a druhy
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
Kočka domácí, pes domácí
LESNÍ KVETOUCÍ ROSTLINY
SPOLEČENSTVO VOD Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
VČELA MEDONOSNÁ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_15_Kočka domácí
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Období: září – prosinec 2011
ŽIVOČICHOVÉ - PROCVIČOVÁNÍ
PTAKOŘITNÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
PŘÍRODNÍ SPOLEČENSTVA
Živočichové Společné znaky: Přijímají vodu a potravu, vylučují.
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
VODA Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_52_INOVACE_528.
NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_26_DOMÁCÍ ZVÍŘATA TÉMA: DOMÁCÍ ZVÍŘATA
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
H O U B Y II – JEDOVATÉ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
ZELENINA A JEJÍ DRUHY Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
PODMÍNKY ŽIVOTA NA ZEMI
KRTEK OBECNÝ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
VY_52_INOVACE_27_ Vlastnosti živočichů
Obratlovci Autor: Mgr. Iva Hirschová
TŘÍDĚNÍ ORGANISMŮ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření září 2012 Ročník
SPOLEČENSTVO VOD Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
PTÁCI - TEST Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
AUTOR: Mgr. Helena Dobešová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_VLA+PŘÍ_02
ROSTLINY, ŽIVOČICHOVÉ OPAKOVÁNÍ
OBRATLOVCI Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
OBRATLOVCI - POPIS Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Živočichové.
PLANETA ZEMĚ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
Transkript prezentace:

Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_52_INOVACE_442 Tématický celek: ROZMANITOST V PŘÍRODĚ II. Autor: Mgr. Zdenka Zavičáková Anotace: Materiál je určený pro práci s interaktivní tabulí. Ukázka tvorby DUMu v Powerpointu slouží k probírání a procvičování učiva - Kočka domácí.

PŘÍRODOVĚDA - 4. ROČNÍK

KOČKA DOMÁCÍ PATŘÍ MEZI : KOČKA DOMÁCÍ PATŘÍ MEZI : Kočkovité Kočkovité Šelmy Šelmy Savce Savce Masožravce Masožravce

Plemena : Plemena : Perská a exotická plemena Perská a exotická plemena Polodlouhosrstá plemena Polodlouhosrstá plemena 4%8Dek 4%8Dek 4%8Dek 4%8Dek Krátkosrstá a somálská Krátkosrstá a somálská 4%8Dek 4%8Dek 4%8Dek 4%8Dek Siamská a orientální plemena Siamská a orientální plemena 4%8Dka 4%8Dka 4%8Dka 4%8Dka

KOČKA DOMÁCÍ - Kočka je lovec. - Na kořist číhá a loví skokem. - Při pohybu a udržování rovnováhy jí pomáhá ocas.

Znaky kočkovitých šelem Tělo je porostlé hebkou hustou srstí, kulatá hlava, výrazné oči, zuby a trháky. Tělo je porostlé hebkou hustou srstí, kulatá hlava, výrazné oči, zuby a trháky. Drápy na prstech jsou zatahovatelné. Drápy na prstech jsou zatahovatelné. Kořist přepadají skokem. Kořist přepadají skokem.

Časti hlavy oko 2. ucho 3. hmatové vousy 4. čenich 5. tlama

Části těla kočky domácí 1.Hlava 2.Krk 3.Trup 4.Přední končetiny 5.Zadní končetiny 6.Ocas

Smysly Nejdokonalejším smyslem je sluch. Kočka slyší vysoké tóny, které člověk nevnímá. Nejdokonalejším smyslem je sluch. Kočka slyší vysoké tóny, které člověk nevnímá. Zrak je také dokonalý. Vidí barevně a vidí i za šera. Zrak je také dokonalý. Vidí barevně a vidí i za šera. Čich je u kočky nejslabším smyslem. Čich je u kočky nejslabším smyslem. Bezpečný pohyb ve tmě usnadňují kočce dlouhé hmatové vousy. Bezpečný pohyb ve tmě usnadňují kočce dlouhé hmatové vousy.

Oko kočky domácí Zřítelnice oka u kočky se ve tmě doširoka roztáhne, aby se do oka dostalo více světla. Zřítelnice oka u kočky se ve tmě doširoka roztáhne, aby se do oka dostalo více světla. Při silném světle se naopak stáhne na malou štěrbinu. Při silném světle se naopak stáhne na malou štěrbinu.

Potrava V potravě venku žijících koček převládají drobní savci, hlodavci, plazi, ptáci, méně obojživelníci a hmyz. V potravě venku žijících koček převládají drobní savci, hlodavci, plazi, ptáci, méně obojživelníci a hmyz. Kočky loví hlavně v noci. Kočky loví hlavně v noci. Bytové kočky sa živí granulemi, kočičími konzervami. Při krmení granulami je důležité, aby měla kočka vždy dostatek vody. Bytové kočky sa živí granulemi, kočičími konzervami. Při krmení granulami je důležité, aby měla kočka vždy dostatek vody.

Základní zvukové projevy koček Mňoukání – podle výšky a intonace dokáže vyjádřit různé potřeby a pocity Mňoukání – podle výšky a intonace dokáže vyjádřit různé potřeby a pocity Předení – vyjadřuje většinou spokojenost Předení – vyjadřuje většinou spokojenost Prskání – projev agresivity nebo strachu Prskání – projev agresivity nebo strachu

Kočky velmi důsledně dbají na čistotu těla Věnují této aktivitě až 15% dne Věnují této aktivitě až 15% dne Olizování zároveň slouží při vyšší teplotě okolí na ochlazení těla. Olizování zároveň slouží při vyšší teplotě okolí na ochlazení těla.

Mláďata Samec – kocour je větší než samice – kočka. Mláďata jsou koťata. Koťátka se vyvíjejí v matčině těle devět týdnů. V jednom vrhu se jich může narodit 1-10, v průměru jich bývá 2-5. První týden ještě nevidí, ale po dvou týdnech začínají lézt. První týden ještě nevidí, ale po dvou týdnech začínají lézt. Osm týdnů sají mateřské mléko. Osm týdnů sají mateřské mléko.

Toxoplazmóza je infekční choroba je infekční choroba lidé se mohou nakazit příjímáním nakaženého syrového masa nebo kontaktem s kočičími fekáliemi lidé se mohou nakazit příjímáním nakaženého syrového masa nebo kontaktem s kočičími fekáliemi

Osnova popisu živočichů : 1. Podle místa pobytu / vodní, suchozemští / 2. Podle stavby / obratlovci, bezobratlí / a / SAVCI : hlava, krk, trup, přední a zadní končetiny, ocas / b / PTÁCI : hlava, krk, trup, 1 pár křídel, 1 pár končetin / 3. Podle potravy a / SAVCI : / masožravci, býložravci, všežravci / b / PTÁCI : / hmyzožraví, semenožraví, všežraví, dravci /

Zdroje : Klipart : Office Microsoft PowerPointffice Microsoft Ilustrace :

Konec Mgr. Zdenka Zavičáková MŠ a ZŠ Valašské Meziříčí, Poličná