Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PTÁCI - TEST Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1504 Č.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PTÁCI - TEST Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1504 Č."— Transkript prezentace:

1 PTÁCI - TEST Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_52_INOVACE_444 Tématický celek :ROZMANITOST V PŘÍRODĚ II . Autor: Mgr. Zdenka Zavičáková Anotace: Materiál je určený pro práci s interaktivní tabulí. Ukázka tvorby DUMu v Powerpointu - procvičování a ověřování znalostí učiva PTÁCI. Práce je ukončena testem.

2 PTÁCI - TEST PŘÍRODOVĚDA - 4. ROČNÍK

3 Popiš stavbu těla ptáka.

4 Napiš správnou odpověď
1. Čím je kryto tělo ptáka? __________________________________ 2. Jak se ptáci pohybují? __________________________________

5 Napiš správnou odpověď
3. Jak se ptáci rozmnožují? 4. Čím se většina ptáků živí? 5. Napiš stěhovavé ptáky: A) RODÍ SE ŽIVÁ MLÁĎATA B) KLADOU VEJCE A) TRÁVOU B) HMYZEM A SEMENY C) MASEM JINÝCH ZVÍŘAT A) ČÁP B) KOS C) LABUŤ D) HUSA DIVOKÁ E) VLAŠTOVKA F) SÝKORKA

6 Napiš správnou odpověď
6. Napiš čtyři příklady stálých ptáků, tzn. těch, kteří neodlétají do teplých krajin, ale přezimují u nás. __________________________________ 7. Jak se staráme o ptáky v zimě? Nakresli krmítko a napiš, co jim do něho dáváme ?

7 8. Vyber si jednoho ptáka. Nakresli ho, popiš čím se živí, kde žije, jak se chová, jaká si staví hnízda, . . . Pracuj s encyklopedií nebo s internetem.

8 Zdroj Klipart : Office Microsoft PowerPoint
Ilustrace :

9 KONEC Mgr. Zdenka Zavičáková MŠ a ZŠ Valašské Meziříčí, Poličná


Stáhnout ppt "PTÁCI - TEST Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1504 Č."

Podobné prezentace


Reklamy Google