Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kočka domácí. Historie Kočka domácí se pravděpodobně vyvinula z kočky divoké, a to z kočky plavé, kočky stepní a kočky divoké evropské. Domestikace kočky.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kočka domácí. Historie Kočka domácí se pravděpodobně vyvinula z kočky divoké, a to z kočky plavé, kočky stepní a kočky divoké evropské. Domestikace kočky."— Transkript prezentace:

1 Kočka domácí

2 Historie Kočka domácí se pravděpodobně vyvinula z kočky divoké, a to z kočky plavé, kočky stepní a kočky divoké evropské. Domestikace kočky začala již před 12 tisíci lety, kdy si lidé začali tvořit první trvalá sídla. Postupně nalézáme zmínky o zdomestikovaných kočkách žijících po boku člověka, a to z Turecka a Kypru. Asi nejoblíbenější se stala okolo roku 3000 př. n. l. v Egyptě, kde kočku uctívali jako své božstvo.

3 Různé druhy zbarvení

4 Březost a porod Březost domácí kočky trvá přibližně 9 týdnů, od 56 do 71 dní, průměrně 65 dní.Březost Koťata se rodí slepá a hluchá, osrstěná. Hmotnost se pohybuje okolo 57–114 gramů. Koťata mají hned po narození vyvinutý čich a hmat, tyto dva smysly používají k nalezení bradavky matky

5 Plemena koček Perské a exotické kočky Polodlouhosrsté kočky Krátkosrsté a somálské kočky Siamské a orientální kočky

6 Perské kočky

7 Polodlouhosrsté kočky

8 Krátkosrsté a somálské kočky

9 Siamské a orientální kočky


Stáhnout ppt "Kočka domácí. Historie Kočka domácí se pravděpodobně vyvinula z kočky divoké, a to z kočky plavé, kočky stepní a kočky divoké evropské. Domestikace kočky."

Podobné prezentace


Reklamy Google