Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

H O U B Y II – JEDOVATÉ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1504.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "H O U B Y II – JEDOVATÉ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1504."— Transkript prezentace:

1 H O U B Y II – JEDOVATÉ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_52_INOVACE_523 Tématický celek:ROZMANITOST V PŘÍRODĚ I . Autor: Mgr. Zdenka Zavičáková Anotace: Materiál je určený pro práci s interaktivní tabulí. Ukázka tvorby DUMu v Powerpointu seznamuje žáky s jedovatými druhy hub, Materiál může být využitý jako zápis do sešitu.

2 H O U B Y II – JEDOVATÉ PŘÍRODOPIS – 4. ROČNÍK

3 ZOPAKUJ SI ! Houby tvoří samostatnou skupinu živých organizmů
Neobsahují zeleň listovou Živí se tím, že rozkládají odumřelá těla rostlin a živočichů. Tím se zároveň podílejí na vzniku humusu. Nemohou se pohybovat Rozmnožují se výtrusy Rostou a vyvíjejí se

4 Houby dělíme na : Jedlé Nejedlé Jedovaté Smrtelně jedovaté

5 Části těla muchomůrky klobouk lupeny s výtrusy prsten třeň pochva
podhoubí

6 Muchomůrka červená Muchomůrka červená je jedovatá houba.
Patří k nejznámějším jedovatým houbám.

7 Muchomůrka zelená Je považována za nejjedovatější a nejnebezpečnější houbu Evropy a Severní Ameriky Způsobuje zde nejvíce smrtelných otrav Je prudce jedovatá Amatérští houbaři si ji často pletou se žampiony a dalšími druhy jedlých hub.

8 Muchomůrka zelená

9 Muchomůrka tygrovaná Je prudce jedovatá houba

10 Citace Onderwijsgek . “Muchomůrka červená“ [online]. 3. červenec :20. [cit ]. Dostupný z WWW: < aken by User:Hankwang . “Muchomůrka zelená “ [online]. 3. července :25. [cit ]. Dostupný z WWW: < Klipart : Office Microsoft PowerPoint Ilustrace :

11 Mgr. Zdenka Zavičáková MŠ a ZŠ Valašské Meziříčí, Poličná
Konec Mgr. Zdenka Zavičáková MŠ a ZŠ Valašské Meziříčí, Poličná


Stáhnout ppt "H O U B Y II – JEDOVATÉ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1504."

Podobné prezentace


Reklamy Google