Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_26_DOMÁCÍ ZVÍŘATA TÉMA: DOMÁCÍ ZVÍŘATA

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_26_DOMÁCÍ ZVÍŘATA TÉMA: DOMÁCÍ ZVÍŘATA"— Transkript prezentace:

1 NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_26_DOMÁCÍ ZVÍŘATA TÉMA: DOMÁCÍ ZVÍŘATA
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_26_DOMÁCÍ ZVÍŘATA TÉMA: DOMÁCÍ ZVÍŘATA ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ 1

2 ANOTACE Tento materiál slouží pro výklad.
Žáci procvičí názvy domácích zvířat, dozví se, jak vypadají, čím se živí a kde žijí. Poslední strana je aktivizující pro žáky.

3 CITACE Kliparty Microsoft Office
MÜHLHAUSEROVÁ, PaedDr. Hana a PaedDr. Jaromíra SVOBODOVÁ. Prvouka2: Učebnice pro 2. ročník základní školy. Brno: Nová škola. ISBN

4 DOMÁCÍ ZVÍŘATA

5 PES Jeho rodinu tvoří pes, fena a štěně.
Žije v boudě, na dvorku u domků. Jí kosti, granule, stravu pro psy, pije vodu. Je to přítel člověka. Tělo má pokryté srstí různé barvy – většinou černá, hnědá, bílá. Jeho tělo tvoří hlava, kde jsou oči, čenich, uši, tlama a krk. Dál trup, přední a zadní končetiny, ocas.

6 KOČKA Její rodinu tvoří kocour, kočka a kotě.
Žije na seně, na dvorku u domků, v domě. Jí granule, stravu pro kočky, pije vodu. Chytá myši. Tělo má pokryté srstí různé barvy – většinou černá, hnědá, bílá, mourovatá. Její tělo tvoří hlava, kde jsou oči, čenich, uši, tlama, hmatové vousy a krk. Dál trup, přední a zadní končetiny, ocas.

7 KŮŇ Jeho rodinu tvoří kůň, kobyla, hříbě. Žije ve stájích u domů.
Jí seno, pije vodu. Někdy pomáhá lidem se svážením dřeva z lesa. Tělo má pokryté srstí různé barvy – většinou černá, hnědá, bílá. Jeho velké tělo tvoří hlava, kde jsou oči, uši, nozdry, tlama a krk. Dál trup, přední a zadní končetiny, ocas.

8 PRASE Jeho rodinu tvoří vepř, prasnice, sele. Žije ve chlévě.
Jí šrot, seno, pije vodu. Člověk ho chová pro maso. Tělo má růžově zbarvené pokryté štětinami. Jeho tělo tvoří hlava, kde jsou oči, nozdry, uši, tlama. Dál trup, přední a zadní končetiny, malý ocas.

9 KOZA Její rodinu tvoří kozel, koza, kůzle. Žije ve chlévě.
Jí seno, pije vodu. Chová se pro mléko a maso. Tělo má pokryté srstí bílé barvy. Její tělo tvoří hlava, kde jsou oči, čenich, uši, tlama, rohy, vousy a krk. Dál trup, přední a zadní končetiny, ocas.

10 OVCE Její rodinu tvoří beran, ovce, jehně. Žije ve chlévě.
Jí seno, pije vodu. Chová se pro mléko a vlnu. Tělo má pokryté srstí bílé barvy. Její tělo tvoří hlava, kde jsou oči, čenich, uši, tlama a krk. Dál trup, přední a zadní končetiny, ocas.

11 KRÁVA Její rodinu tvoří býk, kráva a tele.
Žije v kravíně nebo ve chlévě. Jí seno, pije vodu. Chová se pro mléko a maso. Tělo má pokryté srstí většinou hnědé barvy. Její tělo tvoří hlava, kde jsou oči, uši, nozdry, tlama a krk. Dál trup, přední a zadní končetiny, ocas.

12 ÚKOLY Vyber si jednu zvířecí rodinu, nakresli ji a doplň obrázek, čím se živí a kde žije. Zahrejte si hru, ve které bude trojice vydávat zvuky jedné zvířecí rodiny. Vyhrávají ti, co se najdou jako první. Popiš domácí zvíře tak, aby ho ostatní uhádli co nejdříve.


Stáhnout ppt "NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_26_DOMÁCÍ ZVÍŘATA TÉMA: DOMÁCÍ ZVÍŘATA"

Podobné prezentace


Reklamy Google