Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

TŘÍDĚNÍ ORGANISMŮ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1504.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "TŘÍDĚNÍ ORGANISMŮ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1504."— Transkript prezentace:

1 TŘÍDĚNÍ ORGANISMŮ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_52_INOVACE_501 Tématický celek : ROZMANITOST V PŘÍRODĚ I. Autor: Mgr. Zdenka Zavičáková Anotace: Materiál je určený pro práci s interaktivní tabulí. Prezentace zábavnou formou seznamuje žáky s TŘÍDĚNÍM ORGANISMŮ - ROSTLINY, ŽIVOČICHOVÉ, HOUBY Materiál může být využitý jako zápis do sešitu.

2 TŘÍDĚNÍ ORGANISMŮ PŘÍRODODĚDA – 4. ROČNÍK

3 Základní skupiny organismů :
Rostliny Živočichové Houby Bakterie

4 Rostliny Výživa – ve vodě rozpuštěné živiny a oxid uhličitý
- Ve svém těle mají zeleň listovou / chlorofyl / Výživa – ve vodě rozpuštěné živiny a oxid uhličitý Většinou se nepohybují z místa na místo

5 Živočichové Živí se jinými organismy - živočichy a rostlinami.
Pohybují se z místa na místo.

6 Houby Nejčastěji se vyživují ze zbytků v půdě
nebo odčerpávají látky z jiných organismů. - Nepohybují se z místa na místo.

7 Bakterie Pouhým okem nejsou viditelné / mikroskop /.
- Výživa – rozkládají složité látky na jednodušší.

8 Zapamatuj si základní skupiny organismů
Rostliny, živočichové, houby, bakterie Rostliny - ve svém těle mají zeleň listovou / chlorofyl /, výživa – ve vodě rozpuštěné živiny a oxid uhličitý Živočichové - živí se jinými organismy - živočichy a rostlinami. Houby - nejčastěji se vyživují ze zbytků v půdě nebo odčerpávají látky z jiných organismů. Bakterie - pouhým okem nejsou viditelné / mikroskop /, výživa – rozkládají složité látky na jednodušší.

9 Zdroje : Klipart : Office Microsoft PowerPoint
Ilustrace :

10 Mgr. Zdenka Zavičáková MŠ a ZŠ Valašské Meziříčí, Poličná
Konec Mgr. Zdenka Zavičáková MŠ a ZŠ Valašské Meziříčí, Poličná


Stáhnout ppt "TŘÍDĚNÍ ORGANISMŮ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1504."

Podobné prezentace


Reklamy Google