Základní a mateřská škola Plzeň-Božkov, Vřesinská 17, příspěvková organizace Charakteristika výukového materiálu AutorMgr. Iva Zemanová Datum vytvoření8.10.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SOUSTAVY ROVNIC Metoda sčítací VY_42_INOVACE_26_01.
Advertisements

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_1.1.3 Slova souzna č ná a protikladná Název sady: Č eský jazyk 4. ro.
HRUBÁ MZDA VČETNĚ PŘÍPLATKŮ VY_32_INOVACE_14_1_5 HRUBÁ MZDA VČETNĚ PŘÍPLATKŮ Autor: Ing. Jana Rauscherová CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná.
1 Základní škola a mateřská škola Plzeň-Božkov, Vřesinská 17, příspěvková organizace Charakteristika výukového materiálu AutorMgr. Hana Stýblová Datum.
Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:
VY_32_INOVACE_01 Český jazyk 1.třída – nácvik čtení slabik Autor: Veronika Biskupova, Základní škola a Mateřská škola Jivina Vytvořeno v rámci v projektu.
Základní škola a mateřská škola Plzeň-Božkov, Vřesinská 17, příspěvková organiazce Charakteristika výukového materiálu AutorMgr. Jana Boháčová Datum vytvoření.
HRUBÁ MZDA VČETNĚ NÁHRAD VY_32_INOVACE_15_1_5 HRUBÁ MZDA VČETNĚ NÁHRAD Autor: Ing. Jana Rauscherová CZ.1.07/1.5.00/ Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím.
VY_12_INOVACE_14_TO TO UTÍKÁ_JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE_HLAVOVÁ Anotace Pracovní list slouží k procvičování čtení s porozuměním. AutorMgr. Ivana Hlavová.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám Škola Základní škola Křižany-Žibřidice, okres Liberec, příspěvková organizace Žibřidice 271,
Geometrická tělesa Matematika a její aplikace (matematika pro 2. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Charakteristika výukového materiálu
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu:
VY_32_INOVACE_05_slovasouznacna
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Autor: Mgr. Lenka Königová Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_05_FAZE_MESICE Název materiálu:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
CZ / / Číslo projektu MŠMT:
Seznámení se slovy s protikladným významem.
VY_32_INOVACE_03_STRIDANI_ROCNICH_OBDOBI
Charakteristika výukového materiálu
VY_32_INOVACE_06_Slova mnohoznačná a jednoznačná
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Křížovky s VS po S II. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
HMOTNOST Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_05_29.
Vyjmenovaná slova po M - homonyma
Autor: Mgr. Lenka Königová Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DRUHY_CAR Název materiálu: Druhy čar
Anotace: prezentace slouží k procvičování a rozvoji slovní zásoby
Procvičení a upevnění učiva
CZ / / Číslo projektu MŠMT:
Charakteristika výukového materiálu
Charakteristika výukového materiálu
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 9_13
VY_32_INOVACE_47_TK projekt v rámci vzdělávacího programu
Charakteristika výukového materiálu
Léto VY_32_INOVACE_59_Leto Prvouka - 2. ročník
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_03_PRIDAVNA_JMENA Název materiálu:
Charakteristika výukového materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_98_M7
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_03_TRIDENI_OVOCE Název materiálu:
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Charakteristika výukového materiálu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_120_M6
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Rozmnožování organismů
TEMA: Homonyma, synonyma, antonyma, paronyma
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_15_GEOMETRICKA_TELESA Název materiálu:
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
(český jazyk pro 1. ročník)
Název : VY_32_INOVACE_01_Téma
Samohlásky - procvičování
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_217_ČJ2
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_11_TROJUHELNIKOVA_NEROVNOST
Transkript prezentace:

Základní a mateřská škola Plzeň-Božkov, Vřesinská 17, příspěvková organizace Charakteristika výukového materiálu AutorMgr. Iva Zemanová Datum vytvoření Cílová skupina - ročník 3. třída Vzdělávací oblastJazyková gramotnost PředmětČeský jazyk Druh VMPowerPoint - prezentace a pracovní list Tematický celekNauka o slově, opakování Klíčová slovaAntonyma, synonyma AnotaceObrazová prezentace jako podpora výuky Spojování vhodných dvojic slov Pracovní list k ověření zvládnutí učiva 1 Výukový materiál vytvořený ZŠ a MŠ Plzeň - Božkov v rámci EU projektu Moderní škola, autor Iva Zemanová

Metodický postup1. Vysvětlení pojmů synonyma a antonyma a souvislosti s pojmy slova souznačná a protikladná ( opakování z 2. ročníku ) PowerPoint strana 3, Spojování vhodných dvojic slov z nabídky. PowerPoint strana 5 a Pracovní list pro individuální zopakování a procvičení učiva. PowerPoint strana Samostatná kontrola, individuální opravy. PowerPoint strana 8. Citace Při sestavování výukového materiálu byl použit PowerPoint. Výukový materiál je dostupný z 2 Výukový materiál vytvořený ZŠ a MŠ Plzeň - Božkov v rámci EU projektu Moderní škola, autor Iva Zemanová

Synonyma Antonyma Výukový materiál vytvořený ZŠ a MŠ Plzeň - Božkov v rámci EU projektu Moderní škola, autor Iva Zemanová 3

Synonyma (slova souznačná ) jsou slova se stejným nebo podobným významem např. jídlo II pokrm Antonyma ( slova protikladná ) jsou slova s opačným významem např. krátký x dlouhý Výukový materiál vytvořený ZŠ a MŠ Plzeň - Božkov v rámci EU projektu Moderní škola, autor Iva Zemanová 4

Spojte dvojice slov se stejným nebo podobným významem brzyvěnovat mysletvládce panovníkjde krátkýomyl chybauvažovat kráčídlouhý dátčasně Výukový materiál vytvořený ZŠ a MŠ Plzeň - Božkov v rámci EU projektu Moderní škola, autor Iva Zemanová 5

Spojte dvojice slov s opačným významem dolevlevo úzkýnahoře tupýveselý silnýširoký smutnýostrý řídkýslabý vpravohustý Výukový materiál vytvořený ZŠ a MŠ Plzeň - Božkov v rámci EU projektu Moderní škola, autor Iva Zemanová 6

Doplňte do levého sloupce synonyma, do pravého antonyma IIX dát radostný dobře vysoký rychlý chlapec hezký Výukový materiál vytvořený ZŠ a MŠ Plzeň - Božkov v rámci EU projektu Moderní škola, autor Iva Zemanová 7

IIŘešeníX věnovatdátbrát veselýradostnýsmutný správnědobřešpatně velkývysokýnízký hbitýrychlýpomalý klukchlapecdívka nádhernýhezkýošklivý Výukový materiál vytvořený ZŠ a MŠ Plzeň - Božkov v rámci EU projektu Moderní škola, autor Iva Zemanová 8