Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt CZ.1.07/1.1.38/ Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku uměleckých řemesel a oborů gastro TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Advertisements

registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY
VY_32_INOVACE_10_GAS_546_Sob
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Jméno autora: Ing. Jana Lipánová Datum vytvoření:
VY_32_INOVACE_10_GAS_559_Sob
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Paníčková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
CHAMPENOIS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavlína Šmachová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola,
VY_32_INOVACE_10_GAS_544_Sob
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Výroba vína II.
Téma hodiny: Západní Evropa
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Paníčková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_10_GAS_550_Sob
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Jižní MORAVA Připraveno v roce 2008 Svatý kopeček.
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
TRANSVASALS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavlína Šmachová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola,
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Projekt CZ.1.07/1.1.38/ Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku uměleckých řemesel a oborů gastro TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
KUPÁŽ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavlína Šmachová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola,
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
PRIMÁRNÍ VÍNA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavlína Šmachová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná.
OXID UHLIČITÝ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavlína Šmachová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná.
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NNA_476 Ročník: 3.
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Ročník:2. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět:Nauka o nápojích Tematický okruh: Sommeliérství Téma:Sommeliérství.
Ročník:2. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět :Nauka o nápojíchauka o nápojích Tematický okruh: Světová vinařství.
Ročník:2. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník – H/01 Předmět: Nauka o nápojích Tematický okruh: Sommeliérství Téma:Výroba šumivých.
Ročník: 3. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět :Nauka o nápojích Tematický okruh: Světová vinařství Téma:Výroba.
Ročník:3. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět :Nauka o nápojích Tematický okruh: Světové vinařství Téma: Vinařství.
Vzdělávací oblast:Odborné vzdělávání Tematická oblast:Nápojová gastronomie Název vyučovací oblasti: Suroviny pro výrobu piva Ročník / obor studia:2. a.
Střední škola služeb a řemesel Stochov, J. Šípka 187 příspěvková organizace EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_555_ Výroba vína 1 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Vzdělávací oblast:Odborné vzdělávání Tematická oblast:Nápojová gastronomie Název vyučovací oblasti:Jakost, skladování a vady vína Ročník / obor studia:2.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_NAPOJOVA_GASTRONOMI_HISTORIE_A_PESTOVANI_VINA_PREZENTA CE_01 Název školyStřední škola.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_NAPOJOVA_GASTRONOMIE_ODRUDY_VINA_MODRE_PREZENTACE_10 Název školyStřední škola služeb,
Střední škola služeb a řemesel Stochov, J. Šípka 187 příspěvková organizace EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187,
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187,
OSTATNÍ HOSTINY I. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Francie - Champagne Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187,
Evropská letoviska Název školy: ZŠ Salvátor
FRANCOUZSKÉ VINNÉ OBLASTI
ROZDĚLENÍ HOSTIN Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Získávání energie pro život
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
NÁZEV ŠKOLY: Střední škola služeb a řemesel Stochov
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Evropská unie VY_32_Inovace_07KR-7
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze středním školám". Název projektu: Inovace a zkvalitnění výuky v SOŠ a SOU Sušice Registrační.
ZELENINA TEST POZNÁŠ VŠECHNY DRUHY ZELENINY ?
„Vedete proseko? Jako myslím bohemku, teda sekt. Ne pravej šampus, prostě nějaký bubliny.“ 1 bar 1,5-2,5 bar > 2,5 bar (IT), (ES), (FR), (D), (EN) fermo,
Transkript prezentace:

Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/

NÁZEV ŠKOLY: Střední škola služeb a řemesel Stochov AUTOR: Marcela Krombholzová NÁZEV: VY_32_INOVACE_21_Technika obsluhy_Nápoje_Víno_14 TÉMA: Sekt (12 listů) OBDOBÍ: 01 – 2013 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/

Anotace NEZNÁMÝ. Sklanice na víno [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Tento materiál je určen pro výuku žáků středních odborných škol, oborů: Hotelnictví a turismus, Gastro a Kuchař-číšník v předmětech Technika obsluhy, Potraviny a nápoje a Potraviny a výživa. Je zaměřen na seznámení s vínem a vinařstvím v celé jeho šíři, od historie a oblastí pěstování, jeho rozšíření po světě, škále nejznámějších odrůd, výrobě, podávání, skladování i uplatnění v gastronomii a to jak vín tichých, tak i šumivých.

Sekt SAM SONEJA. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

Metody výroby Šumivá vína Perlivá vína Kvašení v lahvích Metoda Champenoise (klasická) Kvašení v tancích Metoda Charmant Dosycení CO2 ChampagneSekt Crémant Sekt Perlivá vína

ROBERTS, Benj. Wikimedia commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Vyroben kdekoliv na světě (kromě Champagne) klasickou metodou Champagnois nebo kvašením v tancích metodou Charmant Sekt

Kvašení v lahvích LUMU. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

Kvašení v tancích Metoda Charmant NAUTINUT. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: LYNN B. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Domaine Chandon produces California sparkling wine in these big shiny vats

DC. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: VÉRONIQUE PAGNIER. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Crémant – vyroben klasickou šampaňskou metodou ve Francii, v lahvi nižší tlak, zřetelně jemnější perlení, droboulinké bublinky se uvolňují pomalu

NASOBEMA LYRICUM. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Španělský sekt = cava NEZNÁMÝ. Klub přátel vína [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

JESSICA SPENGLER. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: TRACY DUCASSE. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Italský sekt = Prosecco, Spumante, Frizzante,

NEZNÁMÝ. Velkoobchod Kubík [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEZNÁMÝ. Dobré víno cestrovi [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Sekty NEZNÁMÝ. Klub přátel vína [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEZNÁMÝ, Použití Povoleno. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

LACHLAN HARDY. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Šampaňské x sekt..? QUINN DOMBROWSKI. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

1. Jaký je rozdíl mezi sektem a šampaňským?rozdíl 2. Jakými metodami se vyrábí sekt?metodami Kde se vyrábí Cremant?Cremant 4. Jak se nazývá španělský sekt?španělský Jak se nazývají šumivá vína v italštině?italštině