Zpráva o řešení projektu LR1305 Průběžná oponentura za období Nositel projektu: Západočeská univerzita v Plzni Řešitel projektu: Ing. Barbora.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dostupnost a financování elektronických informačních zdrojů v ČR
Advertisements

Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
VZ Národní knihovna ČR - zabezpečení elektronických zdrojů pro výzkum, vývoj a inovace rozpočet řešitelský tým zdroje konsorcia splněné cíle –
EZB – nástroj pro přístup k elektronickým časopisům PhDr. Petra Šťastná Národní knihovna ČR Seminář Dostupnost elektronických informačních zdrojů v knihovnách.
Projekt NTK v programu LR Stav prací k Štěpánka Žižková.
Informační zdroje pro výzkum - INFOZ programy LI a 1N projekt NK ČR konsorcia Hanuš Hemola Národní knihovna ČR.
Zkušenosti s utvářením konsorcií v České republice Jaroslav Šilhánek VŠCHT Praha.
Bibliotheca academica , Ostrava EIZ na VŠ po roce 2008 – koordinace a spolupráce Barbora Ramajzlová
Setkání účastníků neformální konsorcia Setkání účastníků neformálního konsorcia Praha Brno
Zkvalitnění elektronických služeb Univerzitní knihovny ZČU PhDr.Miloslava Faitová Tematický okruh: E/a.
Dana Sigmundová Kde jinde hledat elektronické časopisy aneb práce s databázemi JSTOR, EZB, Oxford a Cambridge Journals ÚK FSS MU, Ústřední.
BA-CPVŠK 2007 Komise pro EIZ AKVŠ Barbora Katolická – UK ZČU v Plzni
VZ Zajištění elektronických informačních zdrojů pro humanitní a společenské obory Řešitel: Západočeská univerzita v Plzni Univerzitní knihovna PhDr.Miloslava.
CZ.1.07/2.3.00/ Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Projekt INFOZ – VZ Národní knihovna ČR - zabezpečení elektronických zdrojů pro výzkum, vývoj a inovace zdroje konsorcia rozpočet řešitelský tým splněné.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Příloha č. 6: Údaje o podporovaných sociálních službách v Plzeňském kraji.
Aktivity Asociace knihoven vysokých škol ČR v oblasti OA Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO 1 5. setkání českých uživatelů systému DSpace
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně 1 Zajištění vybraných regionálních funkcí na úrovni střediskových knihoven PhDr. Zdeňka Friedlová.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů 1 OPERAČNÍ PROGRAM ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ MPSV - Odbor řízení pomoci z ESF Konference k ESF – Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky Moderní formy profesního vzdělávání Konference k projektu Orlová -
1 Mgr. Daniela Nová E-čtečky, e-knihy, e-vydavatelství ve vysokoškolském prostředí, seminář ČVUT Akvizice e-knih z pohledu vysokoškolské knihovny.
Elsevier Science (ScienceDirect) John Wiley & Sons (InterScience) Academic Press (IDEAL) Porovnání licenčních podmínek realizovaných a připravovaných konsorcií.
Setkání účastníků neformálního konsorcia Brno Praha
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Oboroví knihovníci Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE.
Setkání účastníků neformální konsorcia Setkání účastníků neformálního konsorcia Praha Brno
BA-CPVŠK 2008 Komise pro EIZ AKVŠ Barbora Katolická UK ZČU v Plzni
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
Dana Sigmundová Jak najít plný text článku nebo kompletní číslo odborného časopisu aneb článkové databáze a jak v nich vyhledávat ÚK FSS MU,
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Aktuální problémy vysokoškolských knihoven 21.předsednictvo RVŠ – Pracovní komise pro VŠ knihovny PhDr.Miloslava Faitová ZČU v Plzni.
6. zasedání sněmu RVŠ. Praha, Financování elektronických informačních zdrojů (EIZ) pro VaVaI na vysokých školách potřeba koncepčního řešení.
Databáze Bibliografie dějin českých zemí jako cesta k plným textům v domácích i zahraničních knihovnách Václava Horčáková Elektronické služby knihoven.
Shrnutí poznatků z konference ICOLC
Pořizování EIZ, licenční centrum, aneb na co se máme připravit Věra Svobodová, Mendelova univerzita v Brně,
Projekt ERNIE Moravská zemská knihovna Mgr. Jan Lidmila.
Nikola Dynybylová Úvod do elektronických informačních zdrojů FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Monitorovací systém sociálních služeb města Plzně k podpoře dotační politiky Mgr. Karolína Vodičková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Okna vědy dokořán Rostislav Miarka. Souhrnné informace OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa 7.2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj Oblast.
Publicita v projektech. Povinná součást všech projektů spolufinancovaných z fondů EU –je předmětem kontrol Nařízení Komise č. 1828/2006 –kdo dává peníze.
Hudební databáze v projektu Národní knihovna ČR – rozvoj informační infrastruktury VaVaI pro humanitní obory Václav Kapsa, NK ČR Výroční zasedání České.
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
17. ŘVH FAČR Praha, Struktura použití členských příspěvků.
Sběr dat o drogách na regionální/místní úrovni MUDr. Viktor Mravčík.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Projekt LR 1308 – NL 4 HSS Národní knihovna – rozvoj informační infrastruktury VaVaI pro humanitní obory – průběžná oponentura za řešení 2013 až 2015 program.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Math Exercises for You (Math4U)
Knihovna UTB ve Zlíně a její (nejen) elektronické služby PhDr
Ústřední knihovna FSS MU Úvod do elektronických informačních zdrojů
Jarmila Dvořáčková Úskalí financování EIZ ve smlouvách s dodavateli Univerzitní knihovna Ostravské univerzity v Ostravě Jarmila.
Program EUPRO II podprogram INTER-INFORM
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
NPU I - Průběžné hodnocení 2017:
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Ústřední knihovna FSS MU Úvod do elektronických informačních zdrojů
vzdělávaní pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory
Projekt „CzechELib" – informace od realizátora IPs
Podpora Vědy a Výzkumu Služby Knihovny PhDr. Ondřej Fabián.
Základní údaje Projekt INFOZ VZ : Účastníci: Zdroje:
Mgr. Josef Smékal Střední zdravotnická škola, Brno, Jaselská 7/9
Zapojení odborníka z Univerzity v St
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

Zpráva o řešení projektu LR1305 Průběžná oponentura za období Nositel projektu: Západočeská univerzita v Plzni Řešitel projektu: Ing. Barbora Katolická Členové řešitelského týmu: PhDr. Miloslava Faitová Mgr. Zdeňka Firstová

LR1305 – informace o projektu Projekt LR1305: „Zajištění informačních zdrojů pro humanitní a společenskovědní obory“ Doba řešení projektu: Účastníci projektu: 11 VŠ Náklady projektu za období 2013 – 2015: 2013 (tis. Kč)2014 (tis. Kč)2015 (tis. Kč)Celkem Účelová podpora projektu Uznané náklady projektu Spoluúčast Míra podpory74%71%69%

LR1305 – informace o projektu Hlavní cíl projektu: – zajistit kontinuitu přístupu k významným EIZ pro humanitní a společenskovědní obory konsorciální licencí pro 11 VŠ. Dílčí cíle: –Zajistit uživatelům přístup (včetně vzdáleného) k požadovaným informačním zdrojům pro výzkum pro HSS obory. –Zajistit informovanost uživatelů. –Zajistit pravidelné proškolování pro efektivní využívání EIZ.

LR1305 – řešení v období Řešení – plnění 3 dílčích cílů projektu: 1)Zajištění přístupu k plným textům klíčových EIZ pro HSS obory formou konsorciální licence: JSTOR (11): Sage (6): Cambridge Journals (5): Oxford Journals (5): Konsorciální předplatné na přístup k EIZ (licenční smlouvy, úhrada faktur vydavatelům, fakturace spoluúčastí od institucí) Přístup z počítačové sítě institucí i vzdáleně (všichni vydavatelé EIZ z projektu podporují Shibboleth) Režim 24/7

LR – instituce a EIZ ZČUUKMUJČUOUUTBUPOLUJEPMUPMendeluUHK JSTOR - vybrané kolekce I.-V. V., VI.I.-V., VIII.I.-IV. I.-V.I.-IV. I., II.,VI., IX., X. I.,II.,V., VI.,IX. Sage - HSS Cambridge Journals - HSS Oxford Journals - HSS Seznam institucí a zpřístupněných EIZ v období :

LR1305 – řešení v období Řešení – plnění 3 dílčích cílů projektu: 2) Zajištění školení uživatelů pro efektivní využívání EIZ: 1 školení školitelů 291 školení pro uživatele EIZ 3 pracovní setkání řešitele s účastníky projektu ová komunikace řešitele s účastníky projektu (dle potřeb řešení projektu) 3) Zajištění propagace: Tisk a distribuce propagačních letáků + záložek k JSTOR, Sage, Oxford Journals, Cambridge Journals Tisk plakátu k projektu Tvorba a průběžná aktualizace webových stránek projektu ( )

LR1305 – monitorovací indikátory 2014, 2015 Povinné MI: 1)Počet zpřístupněných EIZ /nakoupených titulů: -Hodnota indikátoru projektu v r. 2014: 4/2358 (cílová 4/2336) -Hodnota indikátoru projektu v r. 2015: 4/2464 2)Počet skutečných uživatelů EIZ – akademických a výzkumných pracovníků v poměru k počtu všech pracovníků ve výzkumu v ČR (dle ČSÚ) -Hodnota indikátoru projektu v r. 2014: 4115/60329 (cílová 4159/55697) -Hodnota indikátoru projektu v r. 2015: 3871/ )Počet přístupů a stažených plných textů v přepočtu na 1 uživatele -Počet zobrazení plných textů na 1 uživatele v r. 2014: 4,6; v r. 2015: 5,17 (cílová 1,8) -Počet realizovaných přístupů na 1 uživatele v r. 2014: 3,85; v r. 2015: 4,84 (cílová 1,8) Nepovinné MI: 1) Míra využití pořízených EIZ konečnými uživateli: - Hodnota indikátoru projektu v r. 2014: 460%; v r. 2015: 517% (cílová > 70%) Povinné i nepovinné indikátory projektu jsou splněny.

Socioekonomické aspekty projektu Zajištění přístupu k významným EIZ pro humanitní a společenskovědní obory na úrovni srovnatelné se zahraničními univerzitami, zvýšení konkurenceschopnosti ve VaVaI a uplatnitelnosti české vědy v mezinárodním kontextu. Široká dostupnost - přístup (i pro veřejnost) z počítačové sítě univerzit + vzdálený přístup po autentizaci. Prokazatelná efektivnost konsorciální licence (x nákup jednotlivých článků s průměrnou cenou Kč/ 1 článek). Cena za článek při konsorciální licenci: 2014 stažené FT za konsorcium platba za přístup v Kč (v r. 2013) cena za článek v Kč (dotace + 26% spoluúčast) průměrná cena za článek při zakoupení v Kč JSTOR ,7483 Sage ,2964 OUP ,6964 CUP , stažené FT za konsorcium platba za přístup v Kč (v r. 2014) cena za článek v Kč (dotace + 29% spoluúčast) průměrná cena za článek při zakoupení v Kč JSTOR ,3538 Sage ,61076 OUP ,71076 CUP ,71009

Rizika projektu Vývoj finanční spoluúčasti Vysoká míra rizika týkající se „výrazných kurzových změn“: –Cílená intervence ČNB vůči CZK  výrazný růst cen EIZ hrazených v GBP a USD  nárůst spoluúčasti institucí –Výskyt ani velikost dopadu tohoto rizika není možné ovlivnit, mimo možnost působení řešitele projektu Vývoj kurzu a spoluúčasti institucí na projektu: Návrh projektu Kurz GBP32,532,26534,8638,55434,513 Kurz USD21,519,93422,23524,34724,419 Spoluúčast (Kč) Spoluúčast (%) 25,60%28,70%31,30%28,60%

Výsledky řešení projektu Byly splněny všechny cíle projektu (zajištění přístupu k EIZ, informovanosti uživatelů a propagace). Řešení probíhalo dle harmonogramu. Byly naplněny povinné i nepovinné MI. Byl dodržen finanční plán projektu (dle dodatku č. 1/2015 Smlouvy).

Prezentace výsledků projektu LR1305 Funkční přístup k databázím: JSTOR: Sage: Cambridge Journals: Oxford Journals: Webové stránky projektu: Propagační materiály k EIZ, plakát k projektu Smlouva o poskytnutí podpory, dodatek č. 1/2015, periodické zprávy projektu

Děkuji za pozornost.