MARS 4.Planeta ve sluneční soustavě MARS 4.Planeta ve sluneční soustavě.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sluneční soustava Předmět: Biologie Třída: 1L
Advertisements

Planety sluneční soustavy
SLUNEČNÍ SOUSTAVA SOLAR SYSTEM Mgr Iva Lulayová.
Sluneční soustava.
Soubor všech fyzikálně na sebe působících objektů, který je současná astronomie a kosmologie schopna obsáhnout. staří vesmíru se odhaduje na 13 až 18miliard.
Planety sluneční soustavy
Sluneční soustava Noemi Svobodová.
Sluneční soustava 5. ročník
Planety sluneční soustavy 5. ročník
Sluneční soustava.
David Hnátek A Radka Střihavková
Mars. Mars obíhá kolem Slunce ve vzdálenosti mezi km. Doba jednoho oběhu kolem Slunce je 686,9601 pozemského dne. Kolem své osy se Mars otočí.
Vesmír.
PLANETY.
Země Měsíc Slunce Sluneční soustava
Planetky, měsíce, komety, meteory
SLUNEČNÍ SOUSTAVA.
Základní škola Kladruby 2011  Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Petr.
Vesmír a sluneční soustava
Nela Bártová Opava,2010 Březen
VENUŠE.
Slunce vzniklo asi před 4,6 miliardami let a bude svítit ještě přibližně 7 miliard let. Stejně jako všechny hvězdy hlavní posloupnosti i Slunce.
SLUNEČNÍ SOUSTAVA. AUTOŘI:PETRA, KAMČA, HONZA  Naši SLUNEČNÍ SOUSTAVU TVOŘÍ 8 PLANET, KTERÉ OBÍHAJÍ KOLEM SLUNCE.
Projekt – Sluneční soustava PLANETA MARS
Tajemství deváté planety. Historie ● 1929 Lowell – poruchy v draze Uranu ● Tombaugh – objev Pluta ● 1999 zařazeno Pluto mezi planety ●
Základní škola Kladruby 2011  Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Petr.
Př í jemce Z á kladn í š kola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Kr á lov é Registračn í č í slo projektuCZ.1.07/1.1.05/ N á zev projektu Digitalizace.
Sluneční soustava.
Měsíc - - přirozená družice Země
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D3 – 15.
VESMÍR Projekt pro výuku fyziky v 9.ročníku Vypracoval: Bc.P.Martínek.
Planety sluneční soustavy
Velký Vesmír Nejnovější informace o vesmíru 2007.
Neptun.
VESMÍR A MY Radek Šipka.
POZNÁVÁNÍ SLUNEČNÍ SOUSTAVY
Sluneční soustava Autor: Mgr. Marian Solčanský Gymnázium K. V. Raise, Hlinsko, Adámkova , září.
Didaktický učební materiál pro ZŠ INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT Autor:Bc. Michaela Minaříková Vytvořeno:květen 2012 Určeno:9. ročník.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Jolana Navrátilová NÁZEV:VY_32_INOVACE_09_Sluneční soustava TÉMATICKÝ.
Sluneční soustava planety kontrolní otázky Merkur Jupiter Venuše Saturn Země Uran Mars Neptun.
Sesterská planeta Země Zuzana Prášilová Lucie Ulehlová Matěj Plevák1.a.
Sluneční soustava. Sluneční soustava (podle Pravidel českého pravopisu psáno s malým s, tedy sluneční soustava) je planetární systém hvězdy známé pod.
Mars Jindra Kučerová. Obsah  Základní údaje  Nitro Marsu  Povrch Marsu  Atmosféra  Voda na Marsu  Měsíce Marsu  Závěr  Zdroje.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast fyzická geografie Datum vytvoření
Planety sluneční soustavy
Merkur Sluneční soustava Název školy
KAMENNÉ PLANETY VY_32_INOVACE_12_32
VESMÍR SLUNEČNÍ SOUSTAVA.
MĚSÍC.
Planety sluneční soustavy
Saturn Planeta s prstenci.
Rohová, Vančurová, Dorazilová
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Eduard Šram
Mars Mars je čtvrtá planeta sluneční soustavy
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
EU peníze školám Základní škola Čachovice a Mateřská škola Struhy, Komenského 96, příspěvková organizace Označení: VY_32_INOVACE_231_PR5 Předmět: Přírodověda.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Ing. Iva Hlásková Číslo
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Planety sluneční soustavy. Sluneční soustava Sluneční soustava je planetární systém hvězdy známé jako Slunce. Tvoří jej především 8 planet, 5 trpasličích.
Mgr. Jiří Kliner 8. ročník Cestování vesmírem s rovnicemi Červen 2012
PLANETY SLUNEČNÍ SOUSTAVY
Sluneční soustava.
ŠKOPKOVÁ HELENA, ZŠ HORNÍ SLAVKOV VY_32_INOVACE_237_VESMÍR
PLANETY SLUNEČNÍ SOUSTAVY
Transkript prezentace:

MARS 4.Planeta ve sluneční soustavě MARS 4.Planeta ve sluneční soustavě

Rudá planeta bývá odedávna spojována s vesmírným životem.Nikdo to zatím nedokázal potvrdit.Je to 4.planeta sluneční soustavy. Mars má oproti Zemi zhruba čtvrtinovou plochu povrchu a přibližně desetinovou hmotnost.

Charakter terénu v minulosti utvořila tekoucí voda. Den trvá na Marsu jen o 37 minut déle než na naší planetě a střídají se roční období. Povrchová teplota na Marsu se pohybuje v rozmezí od -130 °C až po 20 °C. Atmosféru tvoří z 95% oxid uhličitý.oxid uhličitý Povrch planety, ke které náleží dva menší měsíce Phobos a Deimos, je kamenitý a skalnatý. Nachází se zde rozsáhlá údolí, krátery, rozlehlé planiny s písečnými dunami nebo dlouhá vyschlá řečiště. Charakter terénu v minulosti utvořila tekoucí voda. Den trvá na Marsu jen o 37 minut déle než na naší planetě a střídají se roční období. Povrchová teplota na Marsu se pohybuje v rozmezí od -130 °C až po 20 °C. Atmosféru tvoří z 95% oxid uhličitý.oxid uhličitý Povrch planety, ke které náleží dva menší měsíce Phobos a Deimos, je kamenitý a skalnatý. Nachází se zde rozsáhlá údolí, krátery, rozlehlé planiny s písečnými dunami nebo dlouhá vyschlá řečiště.

Planeta Mars patří mezi planety, které je možné na obloze nalézt pouhým okem. Je o 78 miliónů kilometrů dále než naše modrá planeta – Země. Mars je o polovinu menší než Země.Země Planeta Mars patří mezi planety, které je možné na obloze nalézt pouhým okem. Je o 78 miliónů kilometrů dále než naše modrá planeta – Země. Mars je o polovinu menší než Země.Země

Čím se však Mars skutečně odlišuje? Sopkami. Ano, ohromnými vulkány, které nemají nikde ve Sluneční soustavě obdoby. Obrovské sopky, z nichž největší Olympus Mons dosahuje výšky asi 25 až 27 km, průměr u paty vulkánu činí asi 620 km a průměr kaldery 85 km! Jedná se tak nejen o největší vulkán, ale i největší a nejvyšší horu celé Sluneční soustavy.Olympus Mons Sluneční soustavy Čím se však Mars skutečně odlišuje? Sopkami. Ano, ohromnými vulkány, které nemají nikde ve Sluneční soustavě obdoby. Obrovské sopky, z nichž největší Olympus Mons dosahuje výšky asi 25 až 27 km, průměr u paty vulkánu činí asi 620 km a průměr kaldery 85 km! Jedná se tak nejen o největší vulkán, ale i největší a nejvyšší horu celé Sluneční soustavy.Olympus Mons Sluneční soustavy

Čerpáno z Wikipedie Děkuji za pozornost