SVÍČKOVÉ ŘEZY TOURNEDOS Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: svíčkové řezy, tournedos, svíčková, před příprava Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Komenského 3, Litoměřice Komenského 3, Litoměřice Vytvořeno: I.pololetí 2012/2013 dum: 506 Vytvořeno: I.pololetí 2012/2013 dum: 506
ŠVÍČKOVÉ ŘEZY – TURNEDOS plátky o síle 2 cm a hmotnosti 120g pečeme na anglický způsob při pečení na roštu, maso potíráme olejem do šťávy přidáme různé doplňky a vložky, podáváme s různým obložením, přílohami, vhodnou kombinací získá pokrm charakteristické vlastnosti přílohami, vhodnou kombinací získá pokrm charakteristické vlastnosti a pojmenování a pojmenování 1.
DĚLENÍ HOVĚZÍ SVÍČKOVÉ 2.
PŘEDPŘÍPRAVA Vyjmenuj: maso odblaníme krájíme na porce z tenčí části svíčkové – palec nenaklepáváme formujeme moříme v oleji kořeníme solíme těsně před technologickou úpravou – maso pak nepouští tolik šťávy
SVÍČKOVÉ ŘEZY OPERA pečeme na anglický způsob dva opečené svíčkové řezy přelijeme šťávou dochucenou kečupem, ČV, dušené kuřecí játra různé úpravy VB,R 3.
SVÍČKOVÉ ŘEZY SE ŠUNKOU A VEJCEM opečené svíčkové řezy podáváme obložené opečenými plátky šunky a sázeným vejcem, podléváme přírodní šťávou
ZDROJ: Sedláčková, H.: Technologie přípravy pokrmů 3, Fortuna 2004, ISBN: Tvrdíková, J.: Vlastní zkušenosti