Mark Zuckerberg. Životopis Mark Elliot Zuckerberg se narodil 14. května 1984 a své dětství strávil v New Yorku. Vyrůstal v židovské rodině lékařů – otec.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Facebook. Facebook vlétl na č eský internet doslova jako uragán. B ě hem velice krátké doby si tato komunitní sí ť vytvo ř ila statisíce fanoušk ů,
Advertisements

Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
Název školy: Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín Autor: Mgr. Alena Černá Název: VY_32_INOVACE_Z_07_Český průmysl Číslo.
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o., Orlová Lutyně AUTOR: Mgr. Naděžda Tománková NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Nauka o slovní.
Český internet.  Současnou podobu českého internetu vytvořili z 99 % Češi, i když je dodnes většinou považován za něco mezinárodního nebo globálního.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Prostředí internetu Číslo DUM: III/2/VT/2/2/27 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Skotský mechanik,fyzik Zajímal se o různé přístroje a různé mechanické pomůcky W=1J Zemřel ve svém domě.
Výchovná poradkyně D. Pospíšilová. Přijímací řízení 2016 Maximálně 2 přihlášky originál a kopie v 1. kole Zrušení výstupního hodnocení Pozvánka na přijímací.
Univerzita třetího věku kurz Znalci Databáze 2.
Rodina na prahu 3.tisíciletí Rodina se členem se zdravotním postižením Olomouc 15.května 2004Přednáší : Ivo Vykydal.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, České Budějovice 1 Vzdělávání poskytovatelů sociálních.
Jak vydělat na placeném obsahu motejlek.com. Vize Vybudovat internetový mediální dům postavený na nepostradatelných, nezávislých a naprosto seriozních.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc. Lucie Chojnová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_Význam a funkce rodiny TÉMA SADY: Občanská výchova.
Formáty souborů (neboli typ souboru) obvykle určuje význam dat v elektronickém souboru. Existuje množství různých formátů, přizpůsobených pro ukládání.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_ČESKÝ_JAZYK_A_LITERATURA TEMA: Česká próza a poezie 20. století ČÍSLO PROJEKTU:
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Proč Školní statistická ročenka?  Podle letošních anket tvoří studenti 16 % a učitelé/profesoři.
Brigáda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
 Onika Tanya Maraj lépe známá pod svým uměleckým jménem Nicki Minaj [nyki mináž],je "rapperka" a "textařka" z New Yorku. Narodila se na Trinidadu. 
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_16_ Téma: pro 4.,5.ročník ZŠ, vytvořeno:
ŽIVOT KARLA IV. Vypracoval: Jiří Vilášek. K AREL IV. Narodil se v Praze Narozen pod jménem Václav V sedmi letech byl poslán za svým kmotrem.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_036.ICT.34 Tvorba webových stránek – databáze úvod.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
FINANČNÍ GRAMOTNOST Spoření ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Co je to Facebook? Facebook je rozsáhlý společenský webový systém sloužící hlavně: k tvorbě sociálních sítí komunikaci mezi uživateli sdílení multimediálních.
OB21-VVP-HUM-OBN-MIK-U Socializace jedince Mgr. Marie Mikulcová.
ORGANIZACE PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ 2016/2017 část I. - Přihláška na SŠ
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ
Databáze © Mgr. Petr Loskot
Dětský domov a Základní škola Liptál
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
AUTOR: Mgr. Jitka Křížková, MBA NÁZEV: VY_32_INOVACE_1C_01
Balená voda – potřebujeme ji?
NOVÉ TRENDY VPODOPŘE ZÁJMU O OBOR A NÁBOROVÉM PROCESU
Facebook.
Kód DUM : VY_32_INOVACE_ICT_I/1.18
Život Karla IV. Julie Trojančíková.
Ot.2 - Na jaký typ střední školy jste ve školním roce 2008/2009 podával/a v prvním kole přijímacího řízení přihlášku? %; Báze: total, N=500.
Evaluace předmětů studenty (Anketky)
Vypracovala: Mgr. Jana Jelínková
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Osobnosti: Bill Gates
UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Když slova nestačí Prezentace.
Pracovnělékařské služby
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Zdeňka Pecková Číslo
GVID – MATURITA 2018 aktuální stav – říjen 2017.
Učebnice s. 8 – 9 DÚ – Rodinný erb
1. Jak si rychle a jednoduše upravit vzor
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
Spoluzakladatel Googlu
Friedrich August von Stradonitz Kekule
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
Maturity 2017/2018 listopad 2017 L. Jíša.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková
Životní cyklus.
Brána fantazii otevřená aneb o vnímání literatury
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/19
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Petr Smetana, NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_ Hudební skladatelé TÉMA: Antonín.
Balená voda – potřebujeme ji?
Máte zájem o více informací?
Dějepisné soutěže pro SŠ
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020
Informace pro vycházející žáky a jejich rodiče
GVID – MATURITA 2019 aktuální stav – říjen 2018.
Dvacáté století – začátek století a první světová válka
Splátkový kalendář s využitím MS Excel
Obrat V literatuře často užívaný výraz pro růst firem – jak roste obrat Obrat je širší pojem než tržby Obrat uvedený ve Výsledovce – poslední řádek.
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Mark Zuckerberg

Životopis Mark Elliot Zuckerberg se narodil 14. května 1984 a své dětství strávil v New Yorku. Vyrůstal v židovské rodině lékařů – otec Edward pracuje jako zubař, matka vede praktickou ordinaci. Začal studovat na běžné střední škole Ardsley High School, středoškolské vzdělání však dokončil na prestižní Phillips Exter Academy, kde mají studenti i dnes povinnost nosit ve škole kravaty a roční školné přesahuje částku třicet tisíc dolarů, tedy více než půl milionu korun.

Poté sudoval na Harvardu. Díky zájmu o programování vytvořil Mark Zuckerberg uzavřenou sociální síť Coursematch, která umožňovala studentům Harvardu sledovat, kdo má zapsané stejné přednášky. Následně vznikl také Facemash, nabízející hodnocení ostatních spolužáků podle fotografií. Zuckerberg získal databázi fotografií studentů nabouráním se do zabezpečeného systému univerzity, za což byl málem z Harvardu vyhozen.

Vznik facebooku První verzi Facebooku spustil Mark Zuckerberg 4.února 2004 na vysokoškolské koleji Harvardovy univerzity pod doménou thefacebook.com. Prvotní Facebook sloužil výhradně studentům Harvardu a umožňoval snadněji identifikovat členy dalších kolejí. Samotný výraz „facebook“ je odvozen od školního informačního systému, kde jsou uvedeny portrétové fotky všech studentů. V září roku 2005 zakoupil Zuckerberg doménu facebook.com za neuvěřitelných dolarů a rozšířil svou sociální síť mezi stovky středních škol v USA a později i mezi univerzity ve Velké Británii

Obrovský krok nastal přesně o rok později, tedy v září Tehdy se totiž Facebook otevřel celému světu a účet si zde mohl založit prakticky kdokoli s přístupem k internetu a starší 13.let. Díky Facebooku se Mark Zuckerberg stal nejmladším dolarovým miliardářem v USA. Teď pracuje jako řiditel obchodní společnosti Facebook.

Facebook v roce 2004

2007

2009

Konec