Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Zajištění obsluhy všech uzlu dopravní sítě Předmět: Teorie dopravy - cvičení Ing. František.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prohlášení o dráze Jiří Černý 7. setkání s dopravci, Praha, 30.a
Advertisements

Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Nalezení nejkratší vzdálenosti mezi uzly dopravní sítě Předmět: Teorie dopravy - cvičení.
Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Evropský sociální fond Gymnázium, Praha 10, Voděradská 2 Projekt OBZORY Legislativní proces.
Ekonomicko-matematické metody č. 11 Prof. RNDr. Jaroslav Ramík, CSc.
Pořadové číslo projektu: 4247/21/7.1.4/2011 Číslo šablony: VY _32_INOVACE_ENV_13.
Ing. Veronika Dostálková MBA POTŘEBY – ZÁKLAD CELÉ EKONOMIKY Podnik a podnikání 3. ročník Srpen 2012.
Ú s t e c k ý k r a j Dopravní obslužnost 2008 aneb po celém Ústeckém kraji bez auta Ústí nad Labem, snímek 1 Krajský úřad Ústeckého kraje.
Univerzita Karlova v Praze Fakulta tělesné výchovy a sportu Katedra gymnastiky Gymnastika II. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem,
Praktické využití psů v zoorehabilitaci... se jmenuje předmět, který vznikl díky grantu z fondu OPPA a zdárně byl uveden do řádného studijního harmonogramu.
Praha, Ing. Petr Řádek Číslování vlaků - Rekapitulace Setkání dopravců a zástupců provozovatele dráhy.
Novelizace předpisu D7/2 k organizování výlukových činností k Lenka Komínová GŘ SŽDC Odbor plánování a koordinace výluk Setkání s dopravci,
Průvodní list Šablona: VI/2 Vytváření podmínek pro rozvoj znalostí, schopností a dovedností v oblasti finanční gramotnosti Vzdělávací materiál: Prezentace.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Řešení rozvozních úloh Předmět: Teorie dopravy - cvičení Ing. František Lachnit, Ph.D.
VI. Vyučovací lekce Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města Prahy.
1 Komentované prohlídky města Poskytovatel: Horácké muzeum a informační centrum Prohlídka města zahrnuje centrum Nového Města, dva historické sklepy a.
Autor: Pavlína Čermáková Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“ OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Návrh logistického zabezpečení evakuace správních budov NP Šumava
Plány udržitelné městské mobility-aktuální témata
Úvod do technologie silniční nákladní dopravy a základní legislativa Předmět: Technologie silniční nákladní dopravy - cvičení Ing. František Lachnit,
Daňová evidence STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
SOCIÁLNÍ A ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ I.
Zajištění obsluhy všech úseku dopravní sítě Předmět: Teorie dopravy - cvičení Ing. František Lachnit, Ph.D.
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Technologie
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Matematika 3 – Statistika Kapitola 4: Diskrétní náhodná veličina
Evaluace předmětů studenty (Anketky)
Znázornění dopravní sítě grafem a kostra grafu Předmět: Teorie dopravy - cvičení Ing. František Lachnit, Ph.D.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Sekundární právo v oblasti sociální politiky
MODELY TEORIE GRAFŮ.
Vlnění a optika (Fyzika)
Algoritmizace - opakování
DUM - Digitální Učební Materiál
Algoritmizace - opakování
úlohy lineárního programování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
NÁZEV PROJEKTU: INVESTICE DO VZDĚLÁNÍ NESOU NEJVYŠŠÍ ÚROK
Posouzení a návrh organizace dopravy ve vybraném městě (obci)
Vedoucí odboru strategického rozvoje města Vsetín
Maximální propustnost rovinné dopravní sítě
ROZVRHOVÁNÍ SLUŽEB VE ZDRAVOTNICKÉM ZAŘÍZENÍ
Jednostupňová dopravní úloha
Maďarská metoda Kirill Šustov Michal Bednář Stanislav Běloch
Běžné reprezentace grafu
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Management Přednáška 7, 8: Plánování.
Pohyb dopravního proudu, výpočty základních charakteristik Předmět: Teorie dopravy - cvičení Ing. František Lachnit, Ph.D.
NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_02_M8_Hanak TÉMA: Pythagorova věta
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
VY_32_INOVACE_Pel_II_17 Soustavy rovnic – slovní úlohy5
NÁZEV: VY_32_INOVACE_08_12_M9_Hanak TÉMA: Jehlan OBSAH: Objem
Pohyb vozidel po vozovce Předmět: Teorie dopravy Ing
PLANARITA A TOKY V SÍTÍCH
Koncepce rozvoje cyklistické dopravy v Olomouckém kraji
Trojúhelníky Názvosloví Obvod Rozdělení Obsah Výšky v trojúhelníku
NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_10_M7_Hanak
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Propagace FZS TUL a jejich stávajících i nově akreditovaných oborů
NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_02_F7_Hanak TÉMA: Pohyb tělesa
PŘEDZÁVODNÍ OBDOBÍ KATEGORIE ML. DOROST, ST. DOROST A JUNIOŘI
Prakticky identické postupy:
Úvodní přednáška pro 1. ročník
VLASTNOSTI GRAFŮ Vlastnosti grafů - kap. 3.
ZÁKLADNÍ TĚLESA V MONGEOVĚ PROMÍTÁNÍ
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
„Postup města Chrudim k udržitelnému rozvoji pomocí MA 21“
1. SVĚTOVÁ VÁLKA Události let
Transkript prezentace:

Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Zajištění obsluhy všech uzlu dopravní sítě Předmět: Teorie dopravy - cvičení Ing. František Lachnit, Ph.D.

Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Zajištění obsluhy všech uzlu dopravní sítě Úkol: Projet všemi uzly dopravní sítě alespoň jednou a vrátit se do výchozího uzlu. Navržená trasa musí být minimální s požadavkem minimalizace dopravní práce. „Úloha obchodního cestujícího“ (Trasa pro pravidelné zásobování, rozvoz a svoz, odvoz kontejnerů, plánování služebních cest atd.)

Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Postup řešení „Úlohy obchodního cestujícího“ Řešení Kimovou metodou ( v roce 1975 metodu publikoval C. Kim) Heuristická metoda – je vytvořeno výchozí, často libovolné přípustné řešení, které je dále postupně zlepšováno při nenarušení podmínek přípustnosti.

Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Kimova metoda 1. krok: Daný graf doplníme na úplný graf, doplněné hrany ohodnotíme vzdáleností. 2. krok: V grafu nalezneme minimální kostru a hrany v kostře zdvojíme, čímž získáme eulerovskou síť. 3. krok: Pro zdvojenou kostru nalezneme nějaký eulerovský tah. 4. krok: Tento eulerovský tah v původní síti zkracujeme do vyčerpání možností. (Pokud v E-tahu ve zdvojené kostře procházíme přes vrchol nebo skupinu vrcholů podruhé, porovnáme cestu s cestu v původním grafu. Je-li kratší, v E-tahu ve zdvojené kostře vrcholy vypustíme a déle pokračujeme do vyčerpání možností.)

Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Příklad: Vyjít z vrcholu 0 a projít všechny vrcholy grafu po nejkratší trase alespoň jednou a vrátit se do výchozího vrcholu 0. (Ohodnocení hran je v délkových jednotkách)

Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Daný graf doplníme na úplný graf, doplněné hrany ohodnotíme vzdáleností.

Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti V grafu nalezneme minimální kostru a hrany v kostře zdvojíme, čímž získáme eulerovskou síť.

Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Pro zdvojenou kostru nalezneme nějaký eulerovský tah. Např. (0 – 2 – 3 – 2 – 1 – 4 – 1 – 2 – 0) Délka 36

Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Tento eulerovský tah v původní síti zkracujeme do vyčerpání možností. (Pokud v E-tahu ve zdvojené kostře procházíme přes vrchol nebo skupinu vrcholů podruhé, porovnáme cestu s cestu v původním grafu. Je-li kratší, v E- tahu ve zdvojené kostře vrcholy vypustíme a déle pokračujeme do vyčerpání možností.) 0 – 2 – 3 – 1 – 4 – 1 – Délka 33

Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti 0 – 2 – 3 – 1 – 4 – 0 Délka 29

Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Výsledná trasa - délka 29

Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Zdroje: Mocková, D.. Základy teorie dopravy – Úlohy. Praha, Nakladatelství ČVUT, 2007, ISBN Tuzar, A., Maxa, P., Svoboda, V.. Teorie dopravy. Praha, ČVUT, ISBN