1 Výdejní aplikace pro územně analytické podklady České geologické služby Vít Štrupl.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Územně analytické podklady obce s rozšířenou působností Děčín
Advertisements

Účelová katastrální mapa GeoData června 2012.
5. a 6. listopadu 2007Vojtěch Zvěřina PRAHA ročník setkání uživatelů GEPRO a ATLAS.
Geografické informační systémy a systémy firmy VITA software pro veřejnou správu Ing. Jiří Štochel, VITA software s.r.o.
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
ISAD Cíl: • sjednotit archeologická data vytvořená v projektech výzkumu a vývoje na ústředním pracovišti NPÚ • vytvořit aplikaci na internetu pro komplexní.
Nástroje územního plánování
Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Elektronický archiv územně plánovacích dokumentů obcí - územní plány obcí Karlovarského kraje.
ÚZEMNÍ PLÁN OBCE A ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY OBCÍ
Přezkum koordinovaného závazného stanoviska vydaného dle § 4 odst
Ing. Jaroslav Holý Služba sledování změn.
Stavební zákon a územní plánování
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
1 Evidence územně plánovací činnosti, ukládání a poskytování písemností Evidence územně plánovací činnosti, ukládání a poskytování písemností Krajský úřad.
Smluvní vztahy a registrace u Operátora trhu s elektřinou, a. s
Internet ve státní správě a samosprávě 2004 ÚTP a JPdÚPO Územně technické podklady a Jednotný postup digitálního zpracování územních plánů obcí pro GIS.
Sítě 2000 Okresní úřad Hodonín geografický informační systém.
1 Zpráva o výsledcích finančních kontrol ve veřejné správě za rok 2006 – za Liberecký kraj a jím zřízené příspěvkové organizace.
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
Krajský rok informatiky Zlín Tvorba nepodkročitelného standardu GIS pro územní plánování v Libereckém kraji Ing. arch. Jana Děrdová, Ing.
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
Úvodní stránka - partner v digitálním světě Poskytování dat pro ÚAP úloha navazující na EMS.
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Seminární práce z předmětu SIPOL
VYHODNOCENÍ VYVÁŽENOSTI PILÍŘŮ ROZBORU UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ Ostrava Ing. Jiří Hon.
Cíle územního plánování „vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území soustavným a komplexním řešením účelného využití a prostorového.
Ochrana přírody.
Mapové podklady Vyhláška č. 500/2006 Sb. Mapovými podklady pro zpracování územně analytických podkladů a územně plánovací dokumentace (dále jen "mapové.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 10.
Obce a územně analytické podklady v procesu územního plánování ISSS 2007 – Hradec Králové Vojtěch Zvěřina.
Portál ÚAP MSK (Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP) Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Aktuální informace k DMVS Ing. Ivan Ivanov Informace k DMVS.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Portál územního plánování v praxi
Územně analytické podklady správních obvodů obcí s rozšířenou působností v území Jihomoravského kraje třetí / čtvrtá úplná aktualizace Územně analytické.
GeoData územního plánování JMK Mapový portál odboru územního plánování a stavebního řádu Krajského úřadu Jihomoravského kraje Od roku 2006 je v provozu.
Územně analytické podklady Seminář pro pracovníky stavebních úřadů a úřadů územního plánování Jihomoravského kraje Brno, Ing. arch. Zita Řehůřková.
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování Územně analytické podklady obcí Třetí úplná aktualizace Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování.
ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD Státní mapové dílo Petr Dvořáček Plzeň
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
23. dubna 2013 Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu aplikační modul geoportálu Jihomoravského kraje „Nástroje.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
PORADA KÚ A ÚÚP ÚAP + info z porady MMR Ing. Morche Lukáš.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
4. úplná aktualizace územně analytických podkladů ORP 1.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD | Na padesátém 81, Praha 10 | czso.cz1/X Informace pro prezidenta republiky Praha, 7. října 2014 Závazný systém zjišťování.
6. prosince 2007Vojtěch Zvěřina MISYS - ÚAP Prezentace na Krajském úřadě Jihomoravského kraje.
Havarijní plán kraje.
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování Územně analytické podklady obcí AKTUALITY Jana Hurníková, Milan Pachta.
PŘEDÁNÍ ÚAP ORP předání
Podmínky užití dat ČÚZK
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK /3
Výdej dat projektant Mgr. Libuše Dobrá
4. úplná aktualizace územně analytických podkladů ORP
ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY (ÚAP)
Územně analytické podklady Informace z metodické porady MMR s krajskými úřady ke 2. aktualizaci ÚAP obcí porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
Aktuální informace k problematice Územně analytických podkladů
Rozvoj GIS na Karlovarském kraji
Setkání se starosty obcí Karlovarského kraje Téma: Novela stavebního zákona v oblasti územního plánování s účinností od VÝBĚR.
Geoportál DMVS Karlovarského kraje výdej dat ÚAP návod
Informace pro externí administrátory
Evidence závazných stanovisek – webová aplikace
Územně analytické podklady
Nové webové mapové aplikace ČGS RNDr. Vít Štrupl, PhD. Nesuchyně 4. 4
Krajský úřad Karlovarského kraje
Transkript prezentace:

1 Výdejní aplikace pro územně analytické podklady České geologické služby Vít Štrupl

2 Obsah prezentace  Úvod  Údaje o území  Dosavadní způsob poskytování  Nová výdejní aplikace  Další využití  Závěr

3 Česká geologická služba Státní příspěvková organizace zřízená Ministerstvem životního prostředí Hlavním účelem je výkon státní geologické služby na území ČR podle § 17 zákona ČNR č.62/1988 Sb., o geologických pracích, v platném znění (geologický zákon) shromažďování, zpracovávání a poskytování údajů o geologickém složení území, ochraně a využití přírodních nerostných zdrojů a zdrojů podzemních vod a o geologických rizicích

4 ČGS poskytuje úřadům územního plánování údaje o území pro účely pořizování územně analytických podkladů v souladu s § 27 odst. 3 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon) Podle Standardu sledovaných jevů pro ÚAP, který rozpracovává Přílohu č. 1, část A vyhlášky MMR č. 500/2006 Sb. údaje k jevům: 58. Chráněné ložiskové území 59. Chráněné území pro zvláštní zásahy do zemské kůry 60. Ložisko nerostných surovin 61. Poddolované území 62. Sesuvné území a území jiných geologických rizik 63. Staré důlní dílo Údaje o území (1)

5 ČGS není „poskytovatelem“ ve smyslu stavebního zákona, ale shromažďuje data od poskytovatelů a dále je zpřístupňuje. Předávané informace jsou poskytovány pořizovatelům v této podobě zdarma. Údaje jsou poskytovány v digitální podobě. Pasport je předáván vždy jako souhrnný, obecně za všechny poskytované jevy (vrstvy). Údaje o území (2)

6 Žádost na ČGS (písemně, mailem), její zaevidování ve spisové službě. Vygenerování dat pro dané území (shp, dbf). Vyplnění pasportu příslušnými údaji a jeho podpis. Odeslání dat (shp, dbf) a pasportu (pdf) žadateli. Dosavadní způsob poskytování údajů

7 Autorizovaná webová mapová aplikace určená pro: krajské úřady obce s rozšířenou působností 1. krok – použít Návod – základní informace 2. krok – zaregistrovat se – jsem-li oprávněný uživatel 3. krok – práce s aplikací – výběr a převzetí dat 4. krok – práce s daty – vlastní GISová aplikace (ArcGIS) Nová výdejní aplikace (1)

8 Informace a přístupy Nová výdejní aplikace (2) sgs/uzemni-planovani sluzby/data/poskytovani-udaju-o-uzemi

9 Použití aplikace Nová výdejní aplikace (3) 1.Spuštění aplikace a přihlášení 2.Výběr vlastního projektu

10 Použití aplikace Nová výdejní aplikace (4) 3.Výběr oblasti a dat 4.Vytvoření objednávky

11 Použití aplikace Nová výdejní aplikace (5) 5.Kontrola objednávky … a její potvrzení 6.Stažení dat

12 Použití aplikace Nová výdejní aplikace (6) 7.Výdej dat Po obdržení informativního mailu si data lze stáhnout v aplikaci 8.Přehled objednávek a stažení dat

13 Použití aplikace Nová výdejní aplikace (7) 9.Vaše data: soubor 11017_obj_data.zip 10.Pasport automaticky vygenerovaný pasport s doplněnými údaji: –informace o objednavateli –informace o poskytovateli –informace o datových sadách –elektornický podpis poskytovatele

14 Další využití Již funguje v aplikaci GDO Náhrada místo dosavadních tištěných map  ložiskové ochrany  poddolovaných území Výhledově poskytování dat - např. skenované posudky archivu Geofond

15 Konec prezentace