Prostor pro změnu. Historie a poslání  Ponton působí v Plzni od roku 1996 a v Příbrami od roku  Posláním Pontonu je aktivně rozvíjet děti a mladé.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Advertisements

Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi D.R.A.K., o.s.
Závěrečná konference: „ INDIVIDUÁLNÍHO PROJEKTU MĚSTA CHEBU NA ZMĚNU SITUACE SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH OBYVATEL MĚSTA, ZEJMÉNA OBYVATEL SÍDLIŠTĚ ZLATÝ VRCH“
Programový rámec Operační program Zaměstnanost (OP ZAM) pro Strategický plán rozvoje území OTEVŘENÉ ZAHRADY JIČÍNSKA z. s. na období
„ MNOHO LIDÍ SE DOSTALO D Á L, NEŽ MOHLI, PROTOŽE SI O NICH NĚKDO JINÝ MYSLEL, ŽE MOHOU.“ Centrum pro sluchově postižené Hodonínsko, o.p.s.
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Nízkoprahový klub BAN! Chválit a povzbuzovat dítě je stokrát účinnější než hrozit a trestat. Orison Swett Marden.
MY JSME MŠ VYHLÍDKA J.K.Tyla
Spolupráce Odboru sociálně-právní ochrany dětí Magistrátu města Karviné s poskytovateli sociálních služeb.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Státní sociální podpora zákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů.
Spolupráce OSPOD se školami a školskými zařízeními TENTO PROJEKT JE FINANCOVÁN Z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU PROSTŘEDNICTVÍM OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ.
Spolupráce NNO, škol a měst/obcí aneb globální témata a aktivní občanství jako běžná součást vzdělávání na všech úrovních.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
IX. Krajská konference k primární prevenci rizikového chování Prima třída PRIMA Gymnázium Ladislava Jaroše Holešov Mgr. Zdeněk Hrnčiřík.
Laxus o.s. sociální a zdravotní služby pro uživatele drog CENTRUM TERÉNNÍCH PROGRAMŮ PARDUBICKÉHO KRAJE.
Důležitost propojování sociální a zdravotní péče pro duševně nemocné- jak by měl vypadat úspěšný systém začleňování osob s psychiatrickou diagnózou MUDr.Lenka.
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
2. setkání pracovních skupin „Sociální věci a zdravotnictví“
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
Fokus Praha o.s. Nová struktura vedení Fokusu Praha – rok 2005.
Centra denních služeb. poskytují ambulantní služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení,
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Domov pro osoby se zdravotním postižením Všebo ř ice Z ř izovatel: Ústecký kraj Adresa: Pod Vodojemem 312/3C, Ústí nad Labem Vznik: v roce 1995.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Komise pro podmíněné propuštění (KPP) Společný projekt PMS CR, VS ČR a Českého helsinského výboru.
Sociální začleňování seniorů - výzkumné podněty pro praxi TD Vybrané aspekty péče o seniory z hlediska sociálního začleňování podpořeno z programu.
Raná péče. terénní, popřípadě ambulantní služba poskytovaná dítěti a rodičům dítěte ve věku do 7 let, které je zdravotně postižené, nebo jehož vývoj je.
9. Mateřská škola, Písek, Alšova Identifikační údaje o škole Právní subjekt:Základní škola Josefa Kajetána Tyla a Mateřská škola Písek, Tylova 2391.
Sekce náměstka ministryně pro ochranu práv dětí a sociální začleňování Odbor ochrany práv dětí (91) Odbor sociálního začleňování (92) –1–1.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
Zdravá škola Křižánky Dotace Kraje Vysočina – MA 21, Zdraví 21
Provázanost zdravotních a sociálních služeb v péči o umírající
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Vize a požadavky Karlovarského kraje SPRSS JUDr. Tatjana Kašlíková, Mgr. Ilona Čtvrtníková, Mgr. Ferdinand Raditsch Aktivita je součástí projektu ‚Podpora.
Dětský domov a Základní škola Liptál
Zaměřeno na malé a střední podnikání aneb společenská odpovědnost firem v olomouckém kraji Martin Fink Brno,
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
Mgr. Petra Kiššová sociální pracovnice NZDM METRO
Spolupráce obce a ÚP ČR v Litvínově v SVL
Jak ulehčit mladým rodičům – denní péče o děti z pohledu zaměstnavatelů a rodičovských iniciativ Rosa Hochschwarzer Zemské sdružení.
Analýza kvality života aneb proč, jak a pro koho …
Moravskoslezský kraj – využití areálu Bílá
Techniky práce s mentálně postiženými
DĚTI VĚZNĚNÝCH RODIČŮ Zkušenosti a plány Věznice Světlá nad Sázavou
Základní informace o poskytovateli
KAP, 25. září 2017, Krajský úřad SK
Nízkoprahová denní centra
Specifika práce s mladými lidmi v nízkoprahových programech pro děti a mládež Proxima Sociale o.p.s.​ Pavlína Mádlová mezinárodní konferencE v rámci PRojektu.
Služby následné péče.
Evropský rok výchovy prostřednictvím sportu – EYES 2004
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
VY_32_INOVACE_SA4A_6 DUM 6. příprava aktivity pro 1
Liberec, Mgr. Martin Chochola
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
Bohumínská 152/25 Ostrava - Muglinov
SOS-Kinder- und Jugendhilfen
Vzdělávání Lokální partnerství Liberec Magistrát města Liberec, 1. březen 2017 Prezentace / akce se koná v rámci projektu "Inkluzivní a kvalitní vzdělávání.
11. Program podpory zdraví v mateřské škole (Havlínová):
VY_32_INOVACE_SA4A_4 DUM 4. „Chlapec, uživatel služby-dramatizace “
Ing. Alice Hříbalová - VP
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Koordinovaný přístup a ESIF 2014+
Metoda VTI Intenzivní forma pomoci v domácím prostředí rodiny, přímo tam, kde problém vzniká (80.léta 20. stol. v Holandsku) Rodiny, které mají obtíže.
Phdr. hana pazlarová ph.d.
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Inkluzivní a kvalitní vzdělávání v územích se sociálně vyloučenými lokalitami
Vztah k životnímu prostředí
Phdr. hana pazlarová ph.d.
Terénní krizová služba
Transkript prezentace:

Prostor pro změnu

Historie a poslání  Ponton působí v Plzni od roku 1996 a v Příbrami od roku  Posláním Pontonu je aktivně rozvíjet děti a mladé lidi tak, aby sami uměli pozitivně ovlivňovat svůj život.  Ponton ročně hospodaří ideálně s 10 miliony korun ( Euro).  Ponton denně podpoří více než sto dětí a mladých lidí.  Ponton má 3 registrované sociální služby a zaměstnává 18 lidí.  Ponton realizuje 4 hlavní projekty a další menší, zejména sportovní a kulturní projekty. Hlavním cílem všech projektů je podpořit zdravý vývoj dětí a mladých lidí, kteří žijí v sociálně vyloučeném prostředí, nebo se nacházejí v obtížné životní situaci.

Aktivity Aktivity Pontonu jsou zejména zaměřeny na:  Smysluplné trávení volného času.  Minimalizace rizik souvisejících s životem v sociálně nepodnětném prostředí.  Podpora při řešení obtížných životních situacích.  Vzdělávání.  Rozvoj a podpora talentu.  Mezioborová spolupráce.

 Nízkoprahový klub pro děti a mládež od 6 do 20 let z Plzně a blízkého okolí.  Hlavní cíle služby: -Sociální začlenění a pozitivní změna způsobu života -Poradenství (vzdělání, práce, vztahy, bydlení atp.) -Doučování, volnočasové aktivity -Nadstavbové aktivity (posilovna, hudebna, výlety …)  Provozní doba: -Klub: Po – Čt 14:00 – 19:00 -Kontaktní místnost: Po – Čt 11:00 – 14:00, Pá 11:00 – 15:00  Počet zaměstnanců: 5 Průměrná denní návštěvnost v roce 2015 byla 29 dětí/ mladých lidí denně.

 Nízkoprahový klub pro děti a mládež od 11 do 20 let z Příbrami a blízkého okolí.  Hlavní cíle služby: -Sociální začlenění a pozitivní změna způsobu života -Poradenství (vzdělání, práce, vztahy, bydlení atp.) -Doučování, volnočasové aktivity -Nadstavbové aktivity  Terénní program při Nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež Bedna Terénní program je určen dětem a mladým lidem ve věku 6 do 13 let. Program působí zejména ve vybraných lokalitách města Příbramě, které jsou ohroženy sociálním vyloučením. Nabízí sociální služby a volnočasové aktivity přímo v přirozeném prostředí dětí a mladých lidí.  Provozní doba: -Klub Po – Čt 14:00 – 19:00 -Kontaktní místnost: Po - Čt 11:00 – 14:00 -Terén: St 13:00 – 18:00  Počet zaměstnanců: 5 Průměrná denní návštěvnost v roce 2015 byla 23 dětí/ mladých lidí denně (klub) a 16 dětí/ mladých lidí v terénu.

 Přeškolní program pro děti od 3 do 7 let a jejich rodiče.  Kapacita: 17 dětí (průměrná denní návštěvnost 12)  Hlavní cíle: -Minimalizovat rizika neúspěchu při nástupu do základní školy -Připravit děti na vstup do 1. tříd ZŠ -Logopedická péče -Zapojit rodiče do vzdělávání dítěte (pravidelné aktivity pro rodiče s dětmi, semináře pro rodiče) -Poradenství pro rodiče (bydlení, dluhy, práce …)  Provozní doba: Po – St 8:00 – 14:00; provozní doba kopíruje školní rok  Počet zaměstnanců: 2 V roce 2015 bylo celkem podpořeno 30 dětí a 23 spolupracujících rodičů.

 Terénní program pro děti a mladé lidi ve věku 11 až 26, kteří často tráví svůj volný čas na ulici a nemají pravidelné volnočasové aktivity.  Hlavní cíle služby: -Podpora uživatelů v situacích, ve kterých si sami neumění poradit -Minimalizace rizik (prevence před zneužíváním drog včetně cigaret a alkoholu, prevence před trestnou činností atd.) -Poradenství v oblasti práce (brigády), dluhů, vztahů, školy atp. -Organizace volnočasových aktivit (taneční soutěže, sportovní turnaje, vzdělávací pobyty, letní tábor)  Počet zaměstnanců: 3 V roce 2015 se celkově do projektu zapojilo 198 dětí a mladých lidíThe. Počet nových uživatelů v roce 2015 byl 77.