Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

11. Program podpory zdraví v mateřské škole (Havlínová):

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "11. Program podpory zdraví v mateřské škole (Havlínová):"— Transkript prezentace:

1 11. Program podpory zdraví v mateřské škole (Havlínová):
holistické pojímání zdraví rozvoj zdravých životních návyků

2 PRINCIPY N A ZÁSADY PZMŠ:
Respekt k přirozeným lidským potřebám jednotlivce v celku společnosti a světa Rozvíjení komunikace a spolupráce učitelka podporující zdraví věkově smíšené třídy rytmický řád života a dne tělesná pohoda a volný pohyb zdravá výživa spontánní hra podnětné věcné prostředí bezpečné sociální prostředí participativní a týmové řízení partnerské vztahy s rodiči spolupráce mateřské školy se základní školou začlenění mateřské školy do života obce

3 KOMPETENCE PODPORY ZDRAVÍ
Rozumí holistickému pojetí zdraví, pojmům podpory zdraví a prevence nemocí. Uvědomuje si, že zdraví je prioritní hodnotou. Dovede řešit problémy a řeší je. Má vyvinutou odpovědnost za vlastní chování a způsob života. Posiluje duševní odolnost. Ovládá dovednosti komunikace a spolupráce. Aktivně se spolupodílí na tvorbě podmínek a prostředí pro zdraví všech.

4 Vzdělávací oblasti Biologická Psychologická Interpersonální
Socio-kulturní Environmentální

5 Evaluační systém Tzv. EVY Dotazník INDI MŠ SUKy

6 LITERATURA HAVLÍNOVÁ, M. a kol. Zdravá mateřská škola. Praha: Portál, ISBN HAVLÍNOVÁ, M., VENCÁLKOVÁ, E. a kol. Kurikulum podpory zdraví v mateřské škole. Praha: Portál, ISBN HAVLÍNOVÁ, M., VENCÁLKOVÁ, E. a kol. Kurikulum podpory zdraví v mateřské škole (aktualizovaný program). Praha : Portál, ISBN HAVLÍNOVÁ, M., VILDOVÁ, Z. Škola podporující zdraví. Praha: SZÚ, ISBN ŠULCOVÁ, E. Význam předškolního věku pro zdravý vývoj populace. Československá psychologie, 1989, ročník XXXIII, č.2, s. 193 – 204.


Stáhnout ppt "11. Program podpory zdraví v mateřské škole (Havlínová):"

Podobné prezentace


Reklamy Google