Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku Autorka bakalářské práce: Monika Deutschová Vedoucí bakalářské práce: Ing. Kristina Kabourková Vysoká škola.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_ INOVACE_17-09 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
Advertisements

Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_251_TÉMA_ Zaměstnanec ve firmě Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích ´. Ústav podnikové strategie CRM v maloobchodní jednotce se sportovním zbožím Autor BP: Jan.
FINANČNÍ DOPAD OPTIMALIZACE LOGISTICKÝCH PROCESŮ VE SPOLEČNOSTI AVIRE S.R.O. Autor diplomové práce:Bc. Monika Budovičová Vedoucí diplomové práce:doc. Ing.
o Prohloubení dosavadních znalostí o Spolupráce s analyzovaným podnikem o Vhodné podmínky pro dané téma.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Katedra podnikové strategie Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku.
Autor práce: Denisa Vydrová Vedoucí práce: Ing. Petra Solarová, Ph.D. Oponent práce: Ing. František Martíšek České Budějovice, červen 2016.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ ČESKÉ BUDĚJOVICE ÚSTAV PODNIKOVÉ STRATEGIE Autor bakalářské práce: Jitka Macháčková Vedoucí bakalářské práce: Ing.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza marketingového mixu vybrané banky Autor bakalářské práce:
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Ústav technicko - technologický ZHODNOCENÍ EFEKTIVNOSTI DOTAČNÍCH TITULŮ.
Povolání, zaměstnání, práce
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Analýza merchandisingu a nákupní atmosféry vybrané obchodní jednotky
Aplikace nástrojů marketingového mixu ve vybrané společnosti
Analýza bankovních produktů bank působících v České republice
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická
Autor: Pavel Maroušek Vedoucí: Ing. Martin Maršík, PhD.
Specifika účtování ve vybraném zemědělském podniku
Vysoká škola technická a ekonomická
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Motivační a věrnostní programy jako nástroj budování loajality zákazníků Autor práce: skopalová.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Systém odměňování pracovníků
Aktuální možnosti přímých zahraničních investic v Indii
Procesní management v oddělení logistiky
Analýza konkurenčního prostředí
Pracovní motivace a její naplnění u zaměstnanců ve vybraném kraji
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vedoucí práce: Ing. Lenka Ližbetinová, Ph.D.
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Řízení vztahů se zákazníky ve vybraném podnikatelském subjektu v oblasti.
Zpětná vazba od zákazníků ve vybrané společnosti
Analýza trhu biopotravin
Strategická analýza vybraného podniku Orsay s.r.o.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza controllingu ve vybraném podniku Autor bakalářské práce:
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Firemní kultura zahraniční společnosti na území ČR Autor bakalářské.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Moderní trendy v cyklistické dopravě
Analýza řízení privátní značky v maloobchodní jednotce
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav podnikové strategie
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Optimalizace materiálových toků ve vybrané společnosti
Vznik pracovního poměru
Vysoká škola technická a ekonomická
Analýza konkurenčního prostředí
Marketingový plán společnosti
Jankůjová Natálie Vedoucí: Ing. Roman Švec, Ph.D.
Finanční analýza ve vybraném podniku ve vztahu k podpoře řízení
Adaptace jedinců v novém pracovním prostředí
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Komunikace se zákazníky ve vybraném podniku Autor práce: Zuzana.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Zdanění provozu motorových vozidel v České republice Autor Bakalářské práce: Irena Záhorková.
Realizace obchodního případu ve vybrané společnosti
Odměňování zaměstnanců
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku
Program obnovy venkova Jihočeského kraje v letech
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Marketingová komunikace ve vybrané společnosti
ODMĚŇOVÁNÍ - MZDA. ODMĚŇOVÁNÍ - MZDA MZDA JE ODMĚNOU ZA VYKONANOU PRÁCI JE SMLUVNÍ MUSÍ RESPEKTOVAT ZÁKONÍK PRÁCE A ZÁKON O MINIMÁLNÍ MZDĚ, MZDOVÉ.
Analýza konkurence na maloobchodním trhu ve zvolené oblasti
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích ústav podnikové strategie Analýza komunikačních chyb řídících pracovníků ve vybrané společnosti.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
zpracovaný v rámci projektu
Vzdělávání jako hlavní složka řízení lidských zdrojů
Transkript prezentace:

Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku Autorka bakalářské práce: Monika Deutschová Vedoucí bakalářské práce: Ing. Kristina Kabourková Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Obor: Ekonomika podniku České Budějovice, červen 2016

Motivace a důvody k řešení daného problému Profesionální zájem Klíč pro efektivní fungování celého podniku 2

Cíl práce Cílem bakalářské práce „Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku“ je popsat úkoly, která má podnik v souvislosti s nástupem pracovníka, prokázat znalost výpočtu mezd. 3

Výzkumné problémy Využívá vybraná společnost ve velkém množství zaměstnávání osob na základě uzavřených dohod mimo pracovní poměr? Odlišuje se v jednotlivých měsících mzda vybraných zaměstnanců? 4

Výzkumné problémy Poskytuje zaměstnavatel zaměstnancům nárokové složky mezd ve vyšších sazbách než je zákonné minimum? 5

Použité metody Rozhovor: - konzultace s ředitelem společnosti - konzultace se mzdovou účetní Sběr dat: - vnitropodnikové směrnice - mzdové podklady 6

Představení společnosti Wellness hotel RELAX a.s. Založen Hostinská činnost Masérské, rekondiční a regenerační služby kosmetické služby, pedikúra a manikúra Cca 45 zaměstnanců Nemá vlastní účetní 7

Dosažené výsledky a přínos práce K zaměstnáno 49 zaměstnanců Z toho: - 32 pracovních smluv - 10 dohod o provedení práce - 7 dohod o pracovní činnosti Dohody využívány ve velké míře - podíl dosahuje 35 % - letní sezóna – zvýšení až na 50 % 8

Dosažené výsledky a přínos práce 9 Vývoj dohod konaných mimo pracovní poměr

Dosažené výsledky a přínos práce Výše mezd se v jednotlivých měsících odlišuje - rozdíl v rozmezí 200 – 500 Kč Výše mezd závisí na: - počtu hodin, za které náleží příplatky - tržbách restaurace, wellness - čerpání dovolené Příplatky jsou poskytovány v minimální výši 10

Závěrečné shrnutí Doporučení: - snížení fluktuace zaměstnanců - optimalizace motivačního systému - vypracování osobního hodnocení pracovního výkonu Personální a mzdová agenda je dobře zajištěna Cíl byl splněn 11

Doplňující otázky Vedoucí práce: - Jak se v ČR vyvíjel zákon o dani z příjmů v oblasti slev na dani u fyzických osob? 12

Doplňující otázky Oponent práce: - Co jsou účetní doklady a jaké mají náležitosti? - Jak pomáhá mzdová účetní v externí společnosti s hledáním nejvhodnějšího způsobu zaměstnání potenciálních zaměstnanců? 13

Děkuji za pozornost