S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název projektu Moderní škola Registrační číslo projektu
Advertisements

Název: VY_32_INOVACE_VZD689_20 Oblast: Stručná anotace: Tato výuková prezentace je určena pro žáky 8. ročníku v návaznosti na tematický okruh Zaostřeno.
SKLADOVÁNÍ OVOCE A ZELENINY
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_VEJPA_POTRAVINY1_04
TROPICKÉ A SUBTROPICKÉ OVOCE A PLODY
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Exotické plody Pozorování a pokus I.
EXOTICKÉ OVOCE A ZELENINA
Exotické plody.
Ovoce Mgr. Iveta Honzejková.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice Číslo projektu
Dostupné z Metodického portálu ISSN:
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Zdroj obrazového materiálu
Exotické plody... (Díl 1).
Tvrdolisté lesy V okolí Středozemního moře.
Subtropický pás 5. ročník
Digitální učební materiál Digitální učební materiál Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ18.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_NAPOJOVA_GASTRONOMIE_ODRUDY_VINA_BILE_PREZENTACE_09 Název školyStřední škola služeb,
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JARMILA_VOHRADNIKOVA_OVOCE_DOVAZENE_SKORAPKOVE_OVOCE_PR EZENTACE_12 Název školyStřední škola služeb,
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Zlepšování podmínek pro výuku technických oborů a řemesel Švehlovy střední školy polytechnické Prostějov registrační číslo CZ.1.07/1.1.26/
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Ovoce Vypracoval: Lukáš Karlík.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIDIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Nashi, Mochyně, Mučenka, Papája, Liči, Mangostan a Rajčenka
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
SUBTROPICKÉ A TROPICKÉ OVOCE
Seznam alergenů publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od
Dělení ovoce Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
PLODY TROPŮ A SUBTROPŮ Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: plody,tropů,subtropů,ovoce, exotické,citrusové,skořápkové.
JÁDROVINY A OLEJNATÁ SEMENA
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
AUTOR: Mgr. Václava Horniková NÁZEV: VY_32_INOVACE_106_Ovoce
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Testy Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název projektu: Moderní škola
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Ananas, Kiwi, Banán, Kvajáva, Rambutan, Mauricijská papeda
ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP (ČaS/I)
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření září 2012 Ročník
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Obrázkové čtení se spojkou I.
Citrusové plody Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
OVOCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
PEXESO – OVOCE anglicky
Název projektu: Modernizace vzdělávání Pořadové číslo projektu:
Transkript prezentace:

S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

CHARAKTERISTIKA  pochází ze subtropického a tropického pásma  pro přehlednost se rozděluje do TŘÍ skupin: 1. CITRUSOVÉ PLODY 2. OSTATNÍ TROPICKÉ OVOCE 3. SUŠENÉ JIŽNÍ PLODY A SEMENA

1.CITRUSOVÉ PLODY :  skládají se z oplodí a z dužniny patří sem:  Citróny  Pomeranče  Grapefruity  Mandarinky / Klemantinky/  Limetky  Cedráty  Pomela

2.OSTATNÍ TROPICKÉ OVOCE nejznámější druhy: -Banány - Mučenky - Ananasy - Karambola - Kiwi - Anona - Mango - Granátové jablko - Avokádo - Kvajava - Rambutan - Liči - Tomel - Papája…..

3.SUŠENÉ JI Ž NÍ PLODY A SEMENA Rozdělují se na: a. SUŠENÉ JI Ž NÍ PLODY b. SUŠENÁ JI Ž NÍ SEMENA

A.SUŠENÉ JI Ž NÍ PLODY patří sem:  ROZINKY  FÍKY  DATLE

B.SUŠENÁ JI Ž NÍ SEMENA patří sem:  MANDLE  PISTÁCIE  KOKOS  PARA OŘECHY  ARAŠÍDY  PEKAN  KEŠU  MAKADAMOVÉ OŘÍŠKY  CEDROVÝ OŘÍŠEK

OPAKOVÁNÍ: 1. Jak rozdělujeme jižní plody? 2. Které znáte citrusy? 3. Vyjmenujte 7 druhů ostatního jižního ovoce. 4. Jaký je rozdíl mezi sušenými a suchými plody? 5. Z jakého ovoce se získávají rozinky?

ZDROJE: nahled-mini.jpg

KONEC