Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Dělení ovoce Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Dělení ovoce Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu"— Transkript prezentace:

1 Dělení ovoce Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0479 Číslo materiálu
VY_JARMILA_VOHRADNIKOVA_OVOCE_DELENI_OVOCE__PREZENTACE_02 Název školy Střední škola služeb, obchodu a gastronomie Hradec Králové Ročník 1. Vzdělávací oblast Odborné vzdělávání Vzdělávací obor Potraviny a výživa Tematický okruh Ovoce Téma Dělení ovoce Jméno autora Bc. Jarmila Vohradníková Vytvořeno dne 2O. 8: 2013 Metodický popis (anotace) Prezentace vytvořená v programu MS Powerpoint seznamující žáky se základním dělením ovoce do jednotlivých skupin. Prezentaci lze uložit rovněž ve formátu PDF a poskytnout ji žákům k jejich mimoškolnímu vzdělávání.

2 Dělení ovoce Ovoce dělíme nejčastěji podle původu pěstování na ovoce:
Domácí Dovážené – často bývá označováno jako ovoce tropické nebo také jižní

3 Domácí ovoce Domácí ovoce dělíme do těchto skupin: Jádrové Bobulové
Peckové Skořápkové Sběrné Obr.1

4 Jižní ovoce Jižní ovoce se dělí na tři základní skupiny:
Citrusové plody Skořápkové ovoce Ostatní ovoce Obr.2

5 Jádrové a skořápkové ovoce
Do skupiny jádrového ovoce řadíme: Jablka Hrušky Mišpule Obr.3 Kdoule Skořápkové ovoce: Lískové a vlašské ořechy Obr.4

6 Peckové ovoce Mezi bobulové ovoce patří: Meruňky Broskve Nektarinky
Švestky, slívy, blumy, špendlíky Obr.5 Třešně Višně

7 Bobulové a sběrné ovoce
Mezi nejvýznamnější bobulové ovoce patří Zahradní jahody, hroznové víno, angrešt, rybíz Sběrné ovoce: Jahody, maliny, ostružiny, borůvky, brusinky, jeřabiny, šípky Obr.6

8 Jižní ovoce Citrusové plody: mandarinky, pomeranče, citrony, pomelo, limetky, grapefruity, mandory Skořápkové: mandle, pistácie, kokos, para ořech, kešu, arašídy, kaštany Ostatní: banány, kiwi,ananas, datle, fíky, granátové jablko, mango, papája, liči, karambola, kumkvát, opuncie,avokádo kiwano, tomel, maracuja, nashi

9 ZDROJE www.cs.wikipedia.org
PODHAJSKÁ, Zdenka. Kuchařské suroviny a přísady. Praha: Slovart, 1996, ISBN Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autora

10 Použité obrázky Obr.1 AXMANP2. cs.wikipedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Obr.2 DANIELLE DK. cs.wikipedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Obr.3 SOLIPSIST. cs.wikipedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Obr.4 PAPA LIMA WHISKEY. cs.wikipedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Obr.5 BENJAMINT444. cs.wikipedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

11 Obr. 6 LUDMIŁA PILECKA. cs. wikipedia. org [online]. [cit. 11. 11
Obr.6 LUDMIŁA PILECKA. cs.wikipedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:


Stáhnout ppt "Dělení ovoce Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu"

Podobné prezentace


Reklamy Google