Tvorba WWW stránek. Obsah Princip fungování WWW Současné trendy Zásady tvorby WWW stránek Netiketa.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Mobilní telefony umožňují spojení s pevnou telefonní sítí přímo volbou telefonního čísla na vestavěné klávesnici. Nejnovější mobily používají kombinaci.
Advertisements

Název školy: Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín Autor: Mgr. Alena Černá Název: VY_32_INOVACE_Z_07_Český průmysl Číslo.
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Počítačové sítě 8. Využití sítí © Milan Keršlágerhttp:// Obsah: ● sdílení v sítích.
Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
VY_32_inovace_01_infpojmynet1_01 Vypracovala: Mgr. Lucie Bernátová Datum: leden 2013 Předmět:Informační technologie Ročník:7. ročník Škola - adresa:Základní.
Facebook stránka – cestovní ruch Jak efektivně využívat Facebook stránku. Komunikace s fanoušky a návštěvníky. Obchodního využití.
Knihovny – zdroj informací OB21-VVP-HUM-CJL-BUJ-U
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Prostředí internetu Číslo DUM: III/2/VT/2/2/27 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
I DENTIFIKACE NA INTERNETU Mgr. Marie Kardová Leden 2014.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání v informačních a komunikačních technologiích.
Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_225 AutorMgr. Romana Rybiařová.
HTML HyperText Markup Language Je to značkovací jazyk používaný na tvorbu webových stránek, které jsou propojeny hypertextovými odkazy. Je hlavním z.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT3 Vytvořeno:3. 7.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ J. E. Purkyně Libochovice AUTOR: RNDr. Adéla Lipšová NÁZEV: VY_52_INOVACE_23_BEZPEČNOST PRÁCE TÉMA: BEZPEČNOST PRÁCE ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Proč Školní statistická ročenka?  Podle letošních anket tvoří studenti 16 % a učitelé/profesoři.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_16_ Téma: pro 4.,5.ročník ZŠ, vytvořeno:
Software Licence a distribuce Karel Nymsa Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Inf Vizualizace dat a tvorba grafů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Univerzitní informační systém III., Lednice 2004 Vývoj a koncepce nového univerzitního webu Ondřej Kudlík
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_15_Sítě_internet2 TEMA:HARDWARE A SOFTWARE.
Doprava PROSTOROVÁ ORIENTACE 2 PRVNÍ Které auto jede první?
INTERNET. Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí, ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP.
Software =je v informatice sada všech počítačových programů používaných v počítači, které provádějí nějakou činnost. - Software je protiklad k hardwaru,
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Internet komunikace.
HTML a CSS Rostislav Miarka.
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_12
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Internet.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Informační a komunikační technologie
Portál knihoven
Inf Počítač a lidé s handicapem
INTERNET Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
ORGANIZACE DAT V POČÍTAČI
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Zábava na internetu
ČEHO JE VÍC? ZRAKovÉ VNÍMánÍ.
Tvorba WEBOVÝCH stránek – úvod do HTML
Prvky v síti Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Název školy
Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_2_14_20 Internet   Vyjmenujte 3 způsoby připojení k internetu. Jak vznikl název internet? Jaké možnosti internet uživateli.
Informatika – Test č.4 VY_32_INOVACE_18
Název školy Základní škola Jičín, Husova 170 Číslo projektu
Tvorba webových stránek - hyperlink
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Zdeněk Šmíd Název materiálu: VY_32_INOVACE_2_FYZIKA_15.
Inf Princip fungování elektronické pošty
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Lubomíra Moravcová Název materiálu:
VY_32_INOVACE_
WORD Vkládání obrázků a klipartů
Přídavná zařízení.
Jednotná informační brána jako studnice informací pro lékaře
Informatika Počítačové sítě.
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačové sítě – služba WWW
Jiří Drábek a Luong Nguyen 4.C
Aktuálně o stavu příprav na účinnost GDPR
Algebraické výrazy: lomené výrazy
Název školy Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm
Nádherné prezentace navrhnete a předvedete snadno a s jistotou.
NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_06_M9_Hanak TÉMA: Lomené výrazy
Odkrývání obrázků – poznej místa
PRACOVNÍ PRÁVO Občanská nauka 1. M.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Hra (AZ kvíz) ke zopakování či procvičení učiva:
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Vy_32_Inovace_14_Rozklad výrazů na součin
Informatika Počítačové viry.
Informatika Počítačové sítě.
Transkript prezentace:

Tvorba WWW stránek

Obsah Princip fungování WWW Současné trendy Zásady tvorby WWW stránek Netiketa

Princip fungování WWW Na Internetu se nacházejí webové servery, které jsou neustále připojené Na výzvu od uživatelského počítače (tj. „klienta“) poskytují textový soubor ve formátu HTML, který obsahuje informace o formátování a odkazy na multimédia (např. obrázky) a jiné soubory Prohlížeč tento soubor interpretuje a výsledek zobrazí uživateli

Princip fungování WWW Rejstřík pojmů: WWW Stránka WWW WWW server Prohlížeč Jazyk HTML Soubor HTML

Současné trendy Web 2.0 – obsah webu tvoří uživatelé Stránky bývají často propojeny se sociálními sítěmi – notifikace, sdílení,… Tendence přesouvat do prohlížeče i desktopové programy či hry

Zásady tvorby WWW stránek Je užitečné si odpovědět na následující otázky: K čemu budou vaše stránky sloužit? Pro koho budou určeny? Jaká je očekávaná rychlost připojení návštěvníků? Jaká je jejich očekávaná doba pobytu? Jaké je jejich očekávané HW/SW vybavení? Budou využívat i mobilní telefony?

Zásady tvorby WWW stránek Díky tomu jsme potom schopni určit: Poměr důrazu na účelnost/poutavost Množství textu a jeho členění Množství multimediálního obsahu Hierarchii stránek Podporovaná zařízení a rozlišení

Netiketa I na internetu je potřeba dodržovat určitá pravidla slušnosti a samozřejmě zákon. Mj.: Pozor na autorská práva a především na prokazatelnou škodu Neurážet potenciálního čtenáře V případě potenciálně nevhodného obsahu alespoň použít disclaimer „Don´t feed the troll.“