1 Komentované prohlídky města Poskytovatel: Horácké muzeum a informační centrum Prohlídka města zahrnuje centrum Nového Města, dva historické sklepy a.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Advertisements

Skupina 1 Vize přestane být snem… KONCEPCE REVITALIZACE MĚSTA AŠ.
LÉTO NA SEVERU Městské informační centrum Liberec Barbora Celerýnová Hotel Jalta
Případové studie Úvodní informace Zpracovávaná témata Ukázka zpracovaného tématu CZ.1.07/1.1.00/ My to umíme.
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Pronájem nebo prodej objektu bývalé základní školy č.p Kamenný vrch v Chomutově.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Společnost byla založena dne za účelem poskytování úklidových služeb. Provádíme komplexní řešení v otázkách pravidelných úklidů, především.
Založení firmy postup. Postup založení firmy 1) Výběr oboru podnikání a vymezení předmětu živnosti 2) Volba právní formy podnikání 3) Určení názvu a umístění.
Zákon o sociálním podnikání Průběžné informace o připravovaném předpisu.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Příčiny a možnosti zvládání nevhodného chování žáků Se zaměřením na negativní sebehodnocení.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
DO JABLONCE NAD NISOU ZA SKLEM, BIŽUTERIÍ A VÁNOČNÍMI OZDOBAMI.
BEZPEČNOST JEŘÁBOVÉ DOPRAVY Při konstrukci a provozu jeřábů musí být přísně dbáno na zásady bezpečnosti, aby nebyl ohrožen život a zdraví osob a zabránilo.
Workshop dne prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Spadá se tedy i rovnost mužů.
Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Ekonomika organizací Pracovní výkon a jeho odměňování.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
1 Profilová část maturitní zkoušky a poznatky z 5leté praxe Mgr. Petra Pátková, odbor vzdělávací soustavy jednání Asociace SPŠ Špindlerův Mlýn, 7. říjen.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017.
Prodej sexuálních služeb na ulici v interakci s prací policie a strážníků PhDr. Jiří Frýbert.
Vzdělávací program v oboru dětské lékařství MUDr. Jana Mathonová, prim. dětského oddělení Kroměřížské nemocnice a.s.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Hospodářský proces Hospodářský proces. Hospodářský proces Hospodářský proces rozdělujeme na následující fáze: a) výroba b) rozdělování a přerozdělování.
Návrh logistického zabezpečení evakuace správních budov NP Šumava
Centrum na podporu integrace cizinců
Místní rozpočtové jednotky
Zákon o sociálním podnikání
Jak ulehčit mladým rodičům – denní péče o děti z pohledu zaměstnavatelů a rodičovských iniciativ Rosa Hochschwarzer Zemské sdružení.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Pracovní porada Pracovní list.
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně
Pracovní porada Pracovní list.
Zákon o sociálním podnikání
Základní informace o poskytovateli
Název: VY_32_INOVACE_VVP_8A_14F Škola:
Pracovnělékařské služby
Poměr v základním tvaru.
Rozpisy témat a odevzdávárny
Gymnasium Jižní Město Praha
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Správa sociálního zabezpečení
Benefit7.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
ČINNOST UNO OK V OBDOBÍ 2014+
CESTOVNÍ RUCH JAKO SYSTÉM
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/19
1.
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
Malotřídní škola a některé specifické momenty personální agendy
Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska - druhé největší sdružení v ČR ( ) členů - založeno 1990 Základní poslání a cíle Sdružení:
Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak. Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak.
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
Hodnocení informačního střediska
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Poměr v základním tvaru.
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Dlouhodobé plánování dočasných omezení kapacity
Uskutečněné a očekávané změny právních předpisů důležité pro zástupce ředitele Praha
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“
JARNÍ TRHY 2019.
První pomoc.
Seminář o stavebním spoření
Pěstounská péče na přechodnou dobu (PPPD)
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

1 Komentované prohlídky města Poskytovatel: Horácké muzeum a informační centrum Prohlídka města zahrnuje centrum Nového Města, dva historické sklepy a interiér jednoho z měšťanských domů – to vše v trvání zhruba dvou hodin

2 Návštěvníky provázíme v dobovém kostýmu

3 Jak často službu provozujeme a jaké jsou náklady 1 až 3x za měsíc (dle ročního období) na vyžádání NÁKLADY šaty, plášť, bižuterie – Kč / jednorázový náklad brigádnice Kč/rok část nákladů na jednoho zaměstnance

4 Doba provozování, návštěvnost, zisk 7/2014 až 12/2015: 288 platících, 80 neplatících návštěvníků ZISK za uvedené období: Kč cena služby: 50 Kč/dospělí, 30 Kč/děti a senioři

5 Příprava prohlídky 1) INFORMACE: z historie města o jednotlivých domech v centru města o významných osobnostech o zásadních událostech od založení po současnost (války, požáry, rozvoj průmyslu) 2) DOPLNĚNÍ VÝKLADU historickými fotografiemi možností krátce navštívit historické prostory – v našem případě dva historické sklepy a interiér měšťanského domu

6 Zkušenosti plánované prohlídky směřujeme na víkendy a státní svátky prohlídku je nutné přizpůsobit návštěvníkům (domácí, turisté, děti, senioři) výklad je vhodné doplnit fotografiemi, zajímavostmi z kronik, citacemi je potřeba text neustále doplňovat, oživovat, navázat na aktuální dění

7 Na co si dát pozor používejte ověřené informace hlídejte si čas, sledujte pozornost návštěvníků, podle toho prohlídku upravte pokud vás návštěvník zaskočí otázkou, vyžádejte si od něj kontakt a informaci mu poskytněte např. mailem dodatečně předem vyhlášené termíny prohlídek nerušte např. z důvodu špatného počasí. Lidé musí mít jistotu, že nabízenou službu obdrží v daném termínu a za stanovených podmínek

8 Naše plány Vzhledem k tomu, že prohlídky zaznamenaly velký úspěch a lidé chodí opakovaně, uvažujeme o rozšíření o: kratší trasy zaměřené na konkrétní téma – např. sgrafita, mlýny, výstavba města, sochařská výzdoba + slavní rodáci nové trase, které by zahrnula širší okolí města poskytování průvodcovských služeb „na míru“ pro oblast Mikroregionu Novoměstsko

9 Nové Město na Moravě

10 Budova Horáckého muzea a IC

11 Nové Město na Moravě II.

12 DĚKUJI ZA POZORNOST A PŘEJI HODNĚ VYDAŘENÝCH KOMENTOVANÝCH PROHLÍDEK. Ing. Jitka Svojanovská IC Nové Město na Moravě