SOLIDARITA NEJEN PENÍZE Tomáš Fendrych, Střešovice Jak dojít k odluce a příliš neklopýtat aneb Pražský seniorát na cestě k samofinancování

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Případové studie Úvodní informace Zpracovávaná témata Ukázka zpracovaného tématu CZ.1.07/1.1.00/ My to umíme.
Advertisements

VOLYNĚ a FAIR TRADE SŠ a JŠ – 1. Fairtradová škola Volyně - 3. Fairtradové město.
PODNIKÁNÍ VY_32_INOVACE_POD_20. Obsah Základní pojmy Právní úprava Podnikání podle živnostenského zákona Obchodní společnosti Družstva Státní podnik Neziskové.
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jiřina Homolová Název DUM: VY_32_Inovace_ Podstatná jména konkrétní a abstraktní Název sady: Český.
Prodej zážitků a turistických atraktivit na Broumovsku v praxi Barbora Brandejsová ck.broumovsko s.r.o.
Spolupráce OSPOD se školami a školskými zařízeními TENTO PROJEKT JE FINANCOVÁN Z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU PROSTŘEDNICTVÍM OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ.
© ABB Group September 27, 2016 | Slide 1 Spolupráce NNO a firmy Pohled dárce Magdaléna Boušková, ABB s.r.o., Workshop,
Česká republika – Praha VY_32_INOVACE_04_ZEMĚPIS_Česká republika Praha Dětský domov, Základní škola, Střední škola Duchcov, Školní 1, příspěvková organizace.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Rodinné právo 1 N á zev sady: Výuka občanské nauky v 2. ročníku odborného.
Neziskové organizace Motto: „Abychom zbohatli materiálně, musíme nejprve zbohatnout v mysli.“
Konstantin a Metoděj Vypracovala: Petra Mertová 4. B.
Nedostatek řidičů mezinárodní kamionové dopravy Dopravní fórum, Tomáš Zámostný Bohemia Wheels s.r.o.
Bezdomovci Sčítání lidu domů a bytů září 2012.
Mgr. Pavel Kasal ředitel Základní školy Rudná od r let zastupitel (místostarosta) města Mgr. Pavel Kasal ředitel Základní školy Rudná od r.1991.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
NNO Neziskový sektor v České republice Snímek 2 Tento sektor můžeme v zásadě rozdělit do dvou skupin 1. Nestátní neziskové organizace 2. Jiné.
Horská služba ČR NONSTOP SOS
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV:VY_12_INOVACE_26_ČLOVĚK A JEHO SVĚT_ANEŽKA ČESKÁ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
FINANČNÍ GRAMOTNOST Spoření ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
koncepce rodinné politiky Dipl.-Pol. Jana Maláčová
Setkání zástupců 1. ročníků
ProŽeny Třebíčské centrum o.s..
Workshop – práce s násilnou osobou Zkušenosti a praxe PMS ČR
Pojem přeměna obchodní společnosti
Místní rozpočtové jednotky
Spolupráce obce a ÚP ČR v Litvínově v SVL
Bilaterální spolupráce mezi ČR a donorskými zeměmi
VY_32_INOVACE_220_20. léta – čsl. mírové smlouvy
Politické strany a politické směry
Základní informace o poskytovateli
o ochraně zvířat během přepravy a souvisejících činností …
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
Název projektu: Moderní škola
Daň z příjmů právnických osob
Druhy podniků v ČR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
7. ročník Výchova k občanství
Evropská územní spolupráce
ČESKO-BRATRSKÁ CÍRKEV EVANGELICKÁ
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Víra, náboženství, církve, sekty (2) – Seznam
Žít svůj život naplno.
RISKUJ 2 EKONOMIKA. RISKUJ 2 EKONOMIKA INFLACE NEZAMĚSTNANOST HDP
ČINNOST UNO OK V OBDOBÍ 2014+
Děti jsou naše budoucnost
Vznik a podstata státu Lidstvo prožilo převážnou část své existence bez státu. Počátky státní organizace jsou kladeny do doby rozvinutějšího zemědělství.
OSVÍCENSTVÍ 18. STOLETÍ VĚK ROZUMU.
Lotus Notes Lotus Notes Alena Málková
Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Sčítání lidu domů a bytů 2011
Dobrovolnictví v komunitě jako cesta k sociální soudržnosti
Rozvoj a financování železniční infrastruktury
TŘÍDNÍ SCHŮZKY PROBĚHLÉ AKCE AKCE PŘED NÁMI EXKURZE VÍDEŇ
TÉMA: ŽIVÝ SBOR ► Klíčový význam sboru jako místního společenství křesťanů v protestantském pojetí ► Základní úkol / poslání / funkce sboru (volně podle.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
SLOVO ŽIVOTA Duben 2019.
REFORMANDA 2030: Úvodní SWOT analýza strategické komise
OBCHODNÍ PRÁVO Občanská nauka 1. M
... hojně se syťte Božím slovem (z poselství Benedikta XVI. k SDM)
Mezinárodní osvojení, osvojitelnost dítěte
REFORMANDA 2030: Úvodní SWAT analýza strategické komise
Život bez střeva , Praha.
5.D HUSITSTVÍ.
TÉMA: ZBOŽNOST Víra je darem Ducha svatého a zázrakem nového zrození, kdy člověk zahlédne svět biblickýma očima. Zbožnost je lidská stránka víry, tedy.
Zákoník práce 2 – Vznik a zánik pracovního poměru
Terénní krizová služba
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jiřina Homolová
Transkript prezentace:

SOLIDARITA NEJEN PENÍZE Tomáš Fendrych, Střešovice Jak dojít k odluce a příliš neklopýtat aneb Pražský seniorát na cestě k samofinancování

soudržnost, pospolitost, vzájemná podpora, svornostpospolitost Je solidarita solidní? SOLIDARITA od lat. solidus = pevný, celistvý.lat. in solidum : skupina lidí vystupuje před soudem a přijímá závazky jako celek, solidaire : stav, kdy lidé jednají ve shodě a navzájem ručí za své závazky.

Pojem solidarity se v komunistickém hnutí užíval v souvislosti s mezinárodní solidaritou revolučních stran Fond solidarity Vykradená tombola

SvatýSvatý Maxmilián Maria Kolbe (polsky Maksymilian Maria Kolbe, , – 1941, Osvětim-Březinka, polský římskokatolický kněz.1941Osvětim-Březinkaolskýřímskokatolický Založil klášter Niepokalanów, zřídil tiskařské závody.Niepokalanów Založil Rytířstvo Neposkvrněné, které mělo tisíce členů.Rytířstvo Neposkvrněné Za druhé světové války Kolbe v klášteře Niepokalanów zřídil tajné úkryty pro uprchlíky před nacismem, kterými prošlo postupně asi 2-3 tisíce lidí.druhé světové války nacismem V roce 1941 byl Kolbe zatčen a poslán do koncentračního tábora Auschwitz-Birkenau.1941koncentračního tábora Auschwitz-Birkenau Zemřel, když nabídl svůj život výměnou za život otce rodiny, jednoho z deseti vězňů, kteří byli odsouzeni k smrti hladem za to, že z tábora předtím jeden vězeň utekl jej Jan Pavel II. prohlásil za svatého.Jan Pavel II. Starokatolická církev v České republiceStarokatolická církev v České republice si ho připomíná jako mučedníka.

solidní Seniorát = solidní celek? Co o sobě víme? Zájem Informace Komunikace Vazby

Vazby mezi sbory? Sousedi Městský – venkovský Větší menší silný slabší Problémy- společně Sborový život – společně Služba slova- sdílení Služba vně církve - společně

Něco navíc – solidarita v seniorátu Solidarita sborů Solidarita konkrétní spolupráce sbor- sbor = obohacení o vztahy Solidarita ve prospěch celku – ekonomicky účinnější Máme –li něco navíc – je to dar ? Co s ním uděláme? Bohaté sbory ať koukají něco dát těm slabším ! Každý kdo něco dostane „ navíc“, ať se o to dobrovolně podělí = nějaký díl dá ve prospěch celku..... Není jakýkoli příjem sboru ( pronájem prostor, nájmy za byty, výtěžek koncertů, prodejních akcí, bazarů, výstav, natáčení v kostelích ) něčím navíc?

Solidarita Družba Partnerství Patronát..... Blíženství?

Příklad

A CO VY ? SPOLUPRACUJE VÁŠ SBOR S JINÝM SBOREM? ZE SENIORÁTU, ODJINUD? UVAŽUJETE O SPOLUPRÁCI S JINÝM SBOREM?

DĚKUJI ZA POZORNOST