Informace k individuálního projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informace k vyplňování monitorovacích zpráv v rámci individuálního projektu „Vybrané služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ reg. č. CZ.1.04/3.1.00/
Advertisements

Rejstřík škol a školských zařízení Seminář pro ředitele škol zřizovaných LK.
Nový zákon o nemocenském pojištění. Vývoj průměrného procenta pracovní neschopnosti.
Změny v systému financování sociálních služeb od roku 2014 Sociální reforma soc. služby v bodech PhDr. Radek Suda, odbor sociálních služeb a sociálního.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
1 Zajištění dostupnosti vybraných sociálních služeb v Olomouckém kraji Cena za poskytování sociální služby Platební podmínky – fakturace Smluvní sankce.
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském kraji.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015 Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu prosinec 2014.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Mgr. Jan Veselský, specialista pro absorpční kapacitu DSO ORP Příbram.
Zadávání veřejných služeb v přepravě cestujících Ondřej Michalčík, František Vichta Ministerstvo dopravy Kroměříž, 29. září 2015.
Informace fyzických a právnických osob na Portálu veřejné správy Ing. Pavel Tesař, projektový manažer odbor eGovernmentu
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
Výstupy projektu „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ Kontrolní šetření kvality sociálních služeb Mgr. Blanka Mikaušová Odbor sociálních.
PREZENTUJÍCÍ Proces poskytnutí dotace z Fondu Vysočiny Eva Navrátilová Krajský úřad Kraje Vysočina Odbor životního prostředí a zemědělství.
Setkání partnerů projektu Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Dne 23.září 2013 Ústí nad Labem.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Úsek prevence Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy.
Mámo, táto neseďte doma ! reg. č. CZ /0.0/0.0/15_010/ Bc. Radka Kaštovská.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 19. září 2012 Ing. Michaela Stříbrná.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR odbor politiky bydlení Podpora výstavby technické infrastruktury.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Dopracování projektu etapa změny, hlavní problémy, rizika Kroměříž
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Konference k oblasti primární prevence Praha
09/04/2015 Rizika při realizaci projektů v závěrečném období ROP SČ.
Ing. Zdeňka Šilhová Institut pro veřejnou správu Praha INTERAKTIVNÍ PERSONÁLNÍ PORTÁL PRO POTŘEBY ZAMĚSTNANCŮ VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ KONFERENČNÍ VZDĚLÁVACÍ.
Rozpis rozpočtu a normativy Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. června 2011 Monika Čermáková.
Romana Bendová Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Seminář pro zájemce o veřejné zakázky v rámci projektů Úřadu práce v Mostě Práce na Mostecku pro každého Rodina a práce na Mostecku.
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ 5. dubna 2017 Tato akce je financována.
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
AKREDITACE K USKUTEČŇOVÁNÍ VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU dle novely zákona č
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Seminář Evaluace poskytovatelů „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z.
Místní rozpočtové jednotky
ŠKOLENÍ PRO ŽADATELE O FINANČNÍ PODPORU Z OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Jihomoravský kraj Krajský úřad Jihomoravského kraje oddělení.
Bezpečnost pacientů v EU a ČR
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“
Seminář pro příjemce OPVK
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“
Podání žádosti o dotaci na rok 2018
Úvodní setkání s poskytovateli sociálních služeb –
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
„Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Projekt registrační číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci Operačního programu Zaměstnanost.
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Obec Pstruží pro občany
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Role a možnosti spolupráce s orgány sociálně-právní ochrany dětí
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví ORP Chrudim Podpora sociální práce v obci Chrudim a ve správním obvodu obce s rozšířenou.
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována.
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory Jihomoravského kraje pro rok 2018 v oblasti podpory poskytování sociálních služeb Filozofie konstrukce.
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2018
Ing. Stanislava Správková
Školení obcí Olomouckého kraje
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ 2. května 2018 Tato akce je.
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována z.
Klíčové aktivity projektu
Modul „Ekonomika“ Modul „Formuláře“
Podání žádosti o dotaci na rok 2019
Transkript prezentace:

Informace k individuálního projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“

- Azylové domy §5721x - Sociální rehabilitace §7012x - Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi §6521x - Sociálně – terapeutické dílny § 675x - Domy na půl cesty § 581x - Podpora samostatného bydlení § 433x - Intervenční centra § 60a1x Služby zařazené v IP

Formuláře monitorovacích zpráv (MZ) poskytne Olomoucký kraj Průběžnou MZ doručit do 10 kalendářních dnů od skončení každého monitorovacího období (= zúčtovacího období) – viz bod 8.4 Smlouvy Závěrečnou MZ doručit do 15 kalendářních dnů od skončení posledního monitorovacího období (= zúčtovacího období) – viz bod 8.5 Smlouvy - doručit 1 paré fyzicky spolu se zúčtovací fakturou - monitorovací zprávy průběžně zasílat elektronicky: Organizace doručování monitorovacích zpráv

adresa pro doručení monitorovacích zpráv a zúčtovacích faktur: Olomoucký kraj Odbor strategického rozvoje kraje, územního plánování a stavebního řádu Oddělení projektového řízení Mgr. Monika Zbožínková Jeremenkova 1191/40a OLOMOUC _________________________________

Opravy a sankce - v případě, že dojde k prodlení s doručením průběžné monitorovací zprávy, je stanovena smluvní pokuta 500 Kč za každý započatý den prodlení – viz bod 11.1 Smlouvy -v případě, že dojde k prodlení s doručením závěrečné monitorovací zprávy, je stanovena smluvní pokuta 1000 Kč za každý započatý den prodlení – viz bod 11.2 Smlouvy - v případě neúplnosti nebo formálních nedostatků monitorovací zprávy je poskytovatel povinen zprávu doplnit nebo opravit, a to do 5 pracovních dnů ode dne, kdy je k tomu vyzván a v doručit ji v elektronické formě – viz bod 8.6 Smlouvy (v případě opakovaného porušení bodu 8.4 je Objednatel oprávněn odstoupit od Smlouvy – viz bod 12.1 Smlouvy)

Koncepce průběžné monitorovací zprávy - jeden soubor ve formátu *xls o více listech - poskytovatel vyplňuje pouze bílá pole - maximum vysvětlivek – červený trojúhelník - jedna zpráva navazuje na druhou

Struktura průběžné monitorovací zprávy Obecné údaje – body údaje o projektu, údaje o poskytovateli, údaje ze Smlouvy, údaje o monitorovací zprávě Personální zajištění služby – bod 5 a jeho podbody popis personálního zajištění služby ve sledovaném období: -Sociální pracovníci -Pracovníci v sociálních službách -Ostatní pracovníci – přímá péče -Ostatní pracovníci – management, provoz -Supervize, vzdělávací aktivity

Struktura průběžné monitorovací zprávy Primární ukazatele (PU) – bod 6 a jeho podbody (individuální pro každý druh služby, závazné, ve Smlouvě vyjádřeny číselnou hodnotou, která je čtvrtletně sledována, nenaplnění poměrné částí jednoho z PU opravňuje Objednatele k uplatnění slevy – viz čl Smlouvy) Počet nových uživatelů – stejné u všech indikátor se načítá kumulativně od počátku plnění za jednotlivá monitorovací plnění Nový uživatel – každý uživatel k , jako noví se započítávají i ti, co už byly v minulém projektu (nový projekt = nový uživatel), unikátní – systém MPSV (jen 1x v rámci projektu)

Struktura průběžné monitorovací zprávy (individuální pro jednotlivé druhy služeb) - Počet lůžkodnů – AD, DNPC - Počet intervencí a skupinových aktivit – SR - Počet osobodnů – STD - Počet intervencí – PSB, SAS RD, IC - Kontakty – SAS RD, IC Bude uvedeno v MZ dle jednotlivých služeb.

Struktura průběžné monitorovací zprávy Sekundární ukazatele I. – bod 7 a jeho podbody (individuální pro každý druh služby, mají doplňující charakter) -Počet intervencí -Počet skupinových aktivit -Počet kontaktů -Počet účastníků skupinových aktivit -Struktura nových uživatelů ___________________________________________________________ -Pojmy budou popsány v metodice sledování a vykazování monitorovacích indikátorů k tomuto projektu. -12/2015- bude zveřejněno na webu, bude zasláno em

Struktura průběžné monitorovací zprávy Sekundární ukazatele II. – bod 8 a jeho podbody (individuální pro každý druh služby, mají doplňující charakter) -Kazuistika uživatele sociální služby. -Informace o pořádaných akcích -možné další ______________________________________________________________ -Pojmy budou popsány v metodice sledování a vykazování monitorovacích indikátorů k tomuto projektu -12/2015- bude zveřejněno na webu, linka bude zaslána em

Naplňování primárních ukazatelů a sankce - nenaplnění poměrné části stanovených primárních ukazatelů (PU) (příloha č. 1 Smlouvy) určené podle poměru délky zúčtovacího období oproti celému období, na které je primární ukazatel stanoven, opravňuje Objednatele k snížení Vyrovnávací platby …- viz bod 11.7 Smlouvy - snížení ve výši 10% z Vyrovnávací platby k pokrytí čistých nákladů při naplnění některého ze stanovených PU pouze v rozsahu 80% - 90% včetně - snížení ve výši 20% z Vyrovnávací platby k pokrytí čistých nákladů při naplnění některého ze stanovených PU pouze v rozsahu 50% - méně než 80% - snížení ve výši 30% z Vyrovnávací platby k pokrytí čistých nákladů při naplnění některého ze stanovených PU pouze v rozsahu nižším než 50%

Program finanční podpory poskytování sociálních služeb v Olomouckém kraji Všichni poskytovatelé služeb zařazených do projektu si podají žádost do dotačního řízení - Podprogram č. 1 – Účelová dotace ze státního rozpočtu na poskytování sociálních služeb viz Vyhlášení výzvy ……postup, info, formulář č. 15, harmonogram a další. Web Olomouckého kraje: Cesta:  Sociální záležitosti  Finanční zajištění sociálních služeb  Program finanční podpory poskytování sociálních služeb v Olomouckém kraji Odkaz: socialnich-sluzeb-v-olomouckem-kraji-2016-cl-3032.htmlhttp:// socialnich-sluzeb-v-olomouckem-kraji-2016-cl-3032.html __________________________________________________________ Bc. Ing. Kateřina Spáčilová finanční zajištění sociálních služeb Oddělení sociálních služeb, Odbor sociálních věcí

Kontaktní údaje ● Mgr. Pavel Drexler ● Oddělení sociálních služeb ● Odbor sociálních věcí ● Krajský úřad Olomouckého kraje ● Jeremenkova 1191/40a, Olomouc ● tel.: ● Děkuji za pozornost!