Sociální práce na obcích v rámci ORP - Zákon o sociálních službách.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_05.
Advertisements

Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Změny v systému financování sociálních služeb od roku 2014 Sociální reforma soc. služby v bodech PhDr. Radek Suda, odbor sociálních služeb a sociálního.
Zásady vztahů orgánů Jihomoravského kraje k řízení neškolských příspěvkových organizací Pracovně právní oblast, oblast odměňování, organizační záležitosti.
Srpen 2013 Společné setkání Komunitní plánování v Děčíně Projekt „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně, CZ.1.04/3.1.03/ Listopad.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Spolupráce Odboru sociálně-právní ochrany dětí Magistrátu města Karviné s poskytovateli sociálních služeb.
Právní subjektivita – s.r.o. Výhoda spočívá v omezeném ručení za závazky společnosti. Relativně nízké hodnotě min. základního jmění. Malé administrativní.
Pravomoci orgánů obcí dle zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů.
Podpora metodických a koordinačních jednání terénních sociálních pracovníků v Litvínově 05/2011 Kateřina Dosoudilová.
1 Seminář - Koordinace řízení českých a rakouských zásahových složek při řešení mimořádných událostí - metodiky, taktické postupy, legislativa – České.
Příspěvek na péči v působnosti Úřadu práce ČR Seminář „Zdravotně postižení - příspěvek na péči. Jak dál?“ Poslanecká sněmovna parlamentu ČR.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Vzdělávací program v oboru dětské lékařství MUDr. Jana Mathonová, prim. dětského oddělení Kroměřížské nemocnice a.s.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Bc. Klára Loudová Název materiálu:
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
1 Mgr. Ing. Bc. Radek Neděla. Zákoník práce 1. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ 2. PRACOVNÍ POMĚR 3. DOHODY O PRACÍCH KONANÝCH MIMO PRACOVNÍ POMĚR 4. PRACOVNÍ DOBA.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Sociální zabezpečení Sociální služby Mirka Wildmannová Katedra veřejné ekonomie Ekonomicko-správní fakulta MU BRNO.
Workshop Multidisciplinární a interdisciplinární spolupráce na téma:
Bezpečnostní systém ČR
„Činnost krajských koordinátorů pro menšiny a krajských manažerů prevence v Kraji Vysočina“ Mgr. Lumír Bartů.
Zákon o obcích 128/2000 Sb. + znění pozdějších předpisů
Vytvoření jednotného systému v oblasti finanční gramotnosti a prevence předlužení na úrovni územních samosprávných celků F I N G R A M.
Úřad práce České republiky
Spolupráce obce a ÚP ČR v Litvínově v SVL
Správa sociálního zabezpečení
Plánování ve školní tělesné výchově
Spolupráce s obcí a dalšími partnery při transformaci sociální služby
Nekuřácká asociace občanské sdružení
Úmluva o právech dítěte Listina základních práv a svobod Další zákony
DĚTI VĚZNĚNÝCH RODIČŮ Zkušenosti a plány Věznice Světlá nad Sázavou
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Vedoucí odboru strategického rozvoje města Vsetín
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
NEBEZPEČNÉ LÁTKY A BOZP
Seminář s krajskými úřady
Správa sociálního zabezpečení
Spolupráce škol a orgánů sociálně-právní ochrany dětí
Koordinátor podpory (terénní sociální pracovnice) v ORP Mělník
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
Správa sociálního zabezpečení
Dostupné bydlení v Hradci Králové jako nástroj sociální práce vedoucí k sociální změně PhDr. Marek Šimůnek, MBA Magistrát města Hradec Králové ANNO,
Role a možnosti spolupráce s orgány sociálně-právní ochrany dětí
Ideová východiska záměru územní studie krajiny
Zvláštní odborná způsobilost
Slaďování pracovního, rodinného a soukromého života: Výzva současnosti
Sociální práce a veřejné opatrovnictví
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví ORP Chrudim Podpora sociální práce v obci Chrudim a ve správním obvodu obce s rozšířenou.
Výkon přenesené působnosti úředníky územních samosprávných celků v kontextu jejich financování Mgr. Martin Stark tajemník městského úřadu v Horním Slavkově.
Obsah veřejných rozpočtů III
Štikovský rybník, k.ú. Štikov
kam vlastně směřujeme ??? 
Praha, Mgr. Petra Obstová, Bc. Alexandra Králová
Základní a odborné sociální poradenství
Standardy činností sociální práce ve veřejné správě příspěvek Hradec Králové Praha Systémová podpora sociální práce v obcích reg. č. CZ /0.0/0.0/15_017/ ,
PROCES STANDARDIZACE SOCIÁLNÍ PRÁCE V LOVOSICÍCH
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Základní Listina Projekt: „Aktualizace procesu komunitního plánování sociálních služeb v ORP Šternberk“, reg. číslo CZ /0.0/0.0/16_063/
Podpora sociální práce na území Statutárního města Kladna
NNO a dobrovolnictví „Pomáháme těm co pomáhají… “ Jiří Tošner
Online databáze pro ohrožené rodiny a děti v ORP Chrudim SÍŤ POMOCI A PODPORY na Chrudimsku V RÁMCI PROJEKTU EFEKTIVNÍ ŘÍZENÍ SÍTĚ SLUŽEB PRO OHROŽENÉ.
Život bez střeva , Praha.
SPRÁVNÍ PRÁVO.
Komunitně plánujeme na Brandýsku
Odbor dopravy - Bc. Petr Fehér
Transkript prezentace:

Sociální práce na obcích v rámci ORP - Zákon o sociálních službách

Právní předpisy k realizaci činností sociální práce: 108/2006 Sb. zákon o sociálních službách v platném znění 111/2006 Sb. zákon o hmotné nouzi v platném znění 128/2000 Sb. zákon o obcích v platném znění

Oddělení sociální práce, krizového řízení a bezpečnosti Personální obsazení SP: Vedoucí oddělení 4 sociální pracovnice 1 sociální kurátor pro dospělé 3 veřejné opatrovnice SP a další činnosti: Výkon SP pro obce a ORP Sociální pohřby Parkovací průkazy ZPD Byty zvláštního určení ( META) Stanovení úhrady za stravu a péči Komunitní plánování Ubytovny na území MMK

Spolupráce s obcemi v rámci ORP Zákon 128/2000 Sb. § 35 v platného znění V rámci samostatné působnosti obec pečuje o vytváření podmínek pro rozvoj sociální péče a pro uspokojování potřeb svých občanů. Jde především o uspokojování potřeby bydlení, ochrany a rozvoje zdraví, dopravy a spojů, informací apod. V rámci ORP spolupráce především metodická, případně intervence ve spolupráci s danou obcí.

Děkuji za pozornost a těšíme se na další spolupráci Bc. Michaela Řečínská Oddělení sociální práce, krizového řízení a bezpečnosti tel.č