Logistické procesy ve stavebnictví Autor diplomové práce: Bc. Lukáš Hlaváč Vedoucí diplomové práce: Ing. Terezie Vondráčková, Ph.D. České Budějovice, červen.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Fakulta stavební Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava 17. listopadu 15, Ostrava – Poruba.
Advertisements

ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Audit administrativních činností
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání JAK SI SPRÁVNĚ VYBRAT... Dodavatele vzdělávání.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
Tržní ocenění a zajišťování úvěru
ŘÍZENÍ STAVEBNÍHO DÍLA I Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický OPTIMALIZACE PROCESŮ VÝROBY NÁBYTKU VE SPOLEČNOSTI ARBYD CZ S.R.O. Obhajoba diplomové.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Návrh marketingového mixu obchodního podniku Autor bakalářské práce:
Analýza hypotéčních úvěrů poskytovaných fyzickým osobám v České republice Autor bakalářské práce:Martina Šimková Vedoucí bakalářské práce:Ing. Robert Zeman.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Dopady účetní reformy veřejných financí v konkrétních podmínkách vybrané.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Plánování zakázek ve vybraném výrobním podniku ÚSTAV PODNIKOVÉ STRATEGIE Autorka bakalářské.
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický Building Information Modeling a jeho využití v ČR Autor diplomové práce:Bc. Michal Janota.
Specifika účtování ve vybraném zemědělském podniku Autor bakalářské práce: David Limberk Vedoucí bakalářské práce: Ing. Kristina Kabourková Oponent bakalářské.
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
VYHODNOCENÍ EKONOMICKÉ VÝKONNOSTI STAVEBNÍ FIRMY
České Budějovice, červen 2016
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Optimalizace strategických činností nákupu v mezinárodní společnosti.
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku
V Českých Budějovicích, únor 2017
Program obnovy venkova Jihočeského kraje v letech
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Analýza procesů v oddělení mechanické konstrukce výrobního podniku
Vysoká škola technická a ekonomická
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav technicko-technologický Obhajoba diplomové práce Téma: Optimalizace skladového hospodářství.
Analýza požadovaných kompetencí na trhu práce ve vybraném oboru
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Marketingový plán podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie PREZENTAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ DOVEDNOSTI MANAŽERA VE VYBRANÉM PODNIKU.
Informační systém pro správu a vyřizování objednávek
Motivace a stimulace zaměstnanců ve vybrané obchodní společnosti
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
Aplikace nových forem marketingu
Obhajoba bakalářské práce
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku Autorka bakalářské práce: Martina Jakubcová.
Návrh logistiky skladového hospodářství ve vybraném podniku
Autor bakalářské práce : Karel Ibehej Vedoucí bakalářské práce: Ing
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Identifikační a lokalizační studie brownfieldů
Zpětná vazba zákazníků ve vybrané společnosti
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Logistický a výrobní proces ve firmě DOOSAN BOBCAT EMEA s.r.o.
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
Vysoká škola technická a ekonomická
Propagace nových výrobků firmy Kloida a jejich zavádění na trh
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická
Facility management jako součást efektivní správy společnosti
Povolání logistický manažer
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza vhodnosti používaných komunikačních nástrojů ve vybraném podniku.
Systém odměňování ve vybraném podniku
CRM v maloobchodní jednotce se sportovním zbožím
PROJEKT OSTROVNÍHO DOMU V PODMÍNKÁCH ŠUMAVY
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ
Racionalizace logistických procesů ve vybrané společnosti
Facility management jako součást efektivní správy společnosti
Využití technologie RFID ve společnosti Nábytek Penta, s. r. o.
Autor: Bc. Michaela Kolářová Vedoucí: doc. Ing. Rudolf Kampf, Ph.D.
Analýza merchandisingu a nákupní atmosféry vybrané obchodní jednotky
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vztah řízení výkonu a pracovního hodnocení zaměstnanců ve vybraném.
OPTIMALIZACE LOGISTICKÝCH PROCESŮ VE FIRMĚ BAUER TECHNICS a.s.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vnitropodniková komunikace ve vybraném podniku Autor práce: Denisa.
Obhajoba diplomové práce
Finanční analýza vybrané firmy
Analýza vnitropodnikové komunikace ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
KPV/PIS Websol s.r.o. Jaroslav Plzák Lukáš Choulík Tomáš Kraus.
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Transkript prezentace:

Logistické procesy ve stavebnictví Autor diplomové práce: Bc. Lukáš Hlaváč Vedoucí diplomové práce: Ing. Terezie Vondráčková, Ph.D. České Budějovice, červen 2016 Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko - technologický

Motivace a důvody řešení daného problému  Praktické zkušenosti dané problematiky  Návrh opatření vedoucí k zefektivnění procesu výstavby

Cíl práce Cílem práce je posouzení současného stavu procesu přípravy a realizace ve stavebnictví a návrh řešení problémových oblastí za pomocí stavebních a logistických principů.

Definice pojmů  Proces výstavby  Progresivní technologie a systémy budoucnosti

Proces výstavby

Progresivní technologie a systémy budoucnosti v procesu přípravy a realizace stavebního díla a)Bezpilotní letadlo b)BIM c)IFC d)MS Project e)QR kód f)RFID g)Tablet

Metodika práce 1.Příprava a tvorba dotazníkové šetření 2.Zpracování a analýza dat 3.Interpretace a prezentace výsledků 4.Návrh opatření v procesu přípravy a realizace stavebního díla

Dotazníkové šetření  35 otázek;  Rozesláno180 dotazníků elektronickou cestou, obdrženo zpět 100. Úspěšnost 56 %.  Dotazník byl poslán osobám pracujícím v procesu přípravy a realizace staveb, projektové a inženýrské činnosti, odborných, znaleckých posudcích a developerské činnosti v rámci celé České republiky.

Vyhodnocení dotazníkového šetření  92 % se setkalo s problémem ve stavebnictví.  Jednalo se především o technické, organizační, termínové a komunikační problémy.  Klesající tendence kvality projektové dokumentace, její nedostatečná příprava a z toho vyplývající komplikace při realizaci a předání stavby investorovi.  Nízká cena = nedodržování technických a technologických postupů na stavbě.

 Nutná eliminace rizik v průběhu výstavby.  Kladný přístup k technologii BIM, IFC a její případné aplikaci ve stavební praxi.  Podpora využití tabletu a logistických technologií jako je RFID a QR kód.  Obecná podpora respondentů pro moderní technologie a bezpilotní letadla v procesu výstavby.

Návrhy opatření 1.příprava realizace, 2.samotná realizace stavebního díla, 3.zakončení realizace, předání stavebního díla a kolaudace.

1. Příprava realizace  Projektová dokumentace pro realizaci stavby ve stupni prováděcí dokumentace za pomocí informačního modelu budovy.  Archivace jednotlivých verzí dokumentace prostřednictvím IFC technologie.  Příprava plánu a technologických postupů výstavby programem MS Project.

2. Samotná realizace stavebního díla  Řízení, kontrola dodavatelů, příslušných dodávek a mechanizace pomocí bezpilotního letadla propojeného s interním podnikovým informačním systémem a RFID technologií.  Veškeré technické a technologické postupy průběžně aktualizovány do informačního systému - databáze - a po snímání QR kódu či RFID budou k dispozici určeným osobám na stavbě.  Pravidelná archivace dokumentů v průběhu stavby a řízení změn pomocí BIM technologie a výpočetní techniky – tabletu.  Řízení, dodržování časového plánu výstavby, fakturace pomocí MS Project a informačních podnikových systémů.

3. Zakončení realizace, předání stavebního díla a kolaudace.  Dlouhodobá archivace projektové dokumentace pomocí IFC technologie.  Projektová dokumentace skutečného provedení stavby vypracována BIM technologií v souladu s FM.  Veškeré stavební techno- logické prvky a koncové zařízení označeny RFID a QR kódy pro budoucí identifikaci v návaznost i na FM.

Závěr  Efektivita navržených řešení závisí na správném využití potenciálu navržených technologií a skutečné schopnosti adaptace lidských zdrojů k danému řešení.  Budoucnost stavebnictví je ve vzájemném propojení moderních technologií a logistických procesů, jak je tomu i v jiných průmyslových oborech.

Doplňující dotazy vedoucího diplomové práce a oponenta 1. Příliš vysoký poměr převzatého textu, ne vždy správně označeného. 2. Jakým způsobem by bylo možno na práci navázat, aby byl pokryt další přesah práce, v textu již naznačený? 3. Čemu připisujete návratnost dotazníků pouze 56 %? 4. Proč je podle Vás cena rozhodujícím faktorem na velkých stavebních dílech? 5. Je podle Vás rozdíl v kvalitě přípravy a realizace stavebních projektů z pohledu investora (stát, soukromý sektor)?