Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR Národní konference VENKOV 2016 Litoměřice 20.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JUDr. Martin Maisner, PhD., ROWAN LEGAL
Advertisements

2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Netradiční formy zaměstnávání  Způsoby a okolnosti uplatňování nových forem  Slaďování rodinného (soukromého) života se zaměstnáním  Účast žen na trhu.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Kulatý stůl ČSVTS Věda, výzkum a inovace v letech 2014 – 20 České inovační partnerství 23. června 2014.
Dobročinné odkazy ze závětí v kontextu českých komunitních nadací.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 1. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.1.
Škola pro udržitelný život 2010 Plánovací procesy ve škole a vzdělávání Jiří Kulich, Michal Veselý.
Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR Seminář EU a my „50+“ Zlínský kraj Zlín,
Obnovená strategie EU pro sociální odpovědnost podniků na období Komentáře a otázky Ivo Jupa.
Závěry konference „F armářské trhy - m ódní výstřelek nebo vzkříšená tradice?“ Národní zemědělské muzeum, Praha Záštita: ministr zemědělství.
Evropská strategie zaměstnanosti a víceúrovňové vládnutí – sen nebo skutečnost? Milena Jabůrková, Ondřej Mátl a Gabriela Nováková Zpráva zpracována pro.
Projekt Asistentky v předškolní péči Marcela Machačková Osobní výpověď o absolvování kurzu a praxi v obecních MŠ.
Konference PNEU & BUSINESS 2014 Ezop, rybáři a (naše) budoucnost …. Golf & Spa Resort Kunětická hora
Mgr. Michal Oblouk SOUVĚTÍ SOUŘADNÉ.
Co manažeři očekávají od vzdělávání HR ŽIVĚ 14. prosince 2005 Tomáš Valenta Generali pojišťovna a.s.
Malý exkurz do psychologie komunikace v souvislosti s externí komunikací Junáka Junák - svaz skautů a skautek ČR.
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
1 v Dřevozpracujícím družstvu Lukavec Září 2007 Jiří Majer Role benefitů.
Název firmy/nápadu Jméno a příjmení všech spolumajitelů firmy/nápadu
1 Pro koho je venkovská turistika a agroturistika největší příležitostí ? Ing. Marie Stříbrná.
PROINCOR – Inovační audit Liberec – PROINCOR - Inovační audit 2 INOVACE Změna je jedinou jistotou dnešního světa Předpoklad udržení zákazníka.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_219.
Dobrovolníci v sociálních službách Dobrá praxe v SAS pro rodiny s dětmi Dobrovolnického centra, o. s.
Event management Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Čs. armády Milevsko
Je zbožnost cool? ZAJÍMAVÁ ZÁBAVNÁ PŘITAŽLIVÁ. Jak lidé kolem nás vidí zbožnost? Je to něco společného s Bohem Je to nuda Nejspíš to nemá žádný praktický.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo n áměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_19_JAK.
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
Účast veřejnosti při naplňování Karpatské úmluvy Setkání se zástupci krajů Barbora Šafářová Ústav pro ekopolitiku, o.p.s.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR Diskusní seminář ŘEMESLA V ČR Praha,
Zkušenosti s dobrovolnictvím v Německu 3. konference Brno – město pro rodiny „Rodina spojuje generace“ Dana Žižkovská Brno.
Základní škola Uničov, Haškova 211 Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ , realizace – INVESTICE.
Ekokodex.
Podnikatelský nápad Nejlepším a nejpříjemnějším způsobem, jak vytvořit úžasný produkt či službu, je udělat něco, co chceš sám používat.
MOŽNOSTI INTERVENCE – SEKTY
Rodina a zaměstnání inovace pro venkov registrační číslo projektu: CZ.1.04/5.1.01/ Michal Jarolímek 4. listopadu 2014.
Andrea Brožová Doubková
Úspěchy MAS Brdy OD ZALOŽENÍ PO SOUČASNOST Mgr. Helena Kosová , Jince.
SPECIFIKA RODINNÉHO PODNIKÁNÍ Květen IPSOS pro AMSP_Rodinné firmy_ Metodika Telefonické dotazování Majitelé rodinných firem od 6 do 249 zaměstnanců.
Zkušenosti s pracovním uplatněním uživatelů Domova Horizont Mgr. Lenka Kortová – sociální pracovnice Domova Horizont.
Rodina na Vysočině výsledky empirických výzkumů uskutečněných v kraji Vysočina v letech 2005 – 2010 konference Rodinná politika v centru pozornosti krajů.
SPONDEA, o.p.s. Brno Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Spolupráce OSPOD s intervenčními centry Spolupráce OSPOD s intervenčními centry-
Představujeme Vám projekt TechIN - Propojení studia a praxe, TEMPO TRAINING & CONSULTING s.r.o. Okresní hospodářskou komorou Karviná. který realizuje společnost.
EXPO 2015, Milán (IT), Nabídka spolupráce na prezentaci Jihomoravského kraje.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Kvalita života Chybí zázemí pro setkávání lidí Chybí setkávání a společně trávený čas lidí, jako prostředek komunikace, posilování sociálních vazeb atd.
Systemický přístup Mgr. Věra Pucová. Základní charakteristika přístup orientovaný na změnu opak diagnostického přístupu typický přístup pro sociální práci.
ZOBRAZIT TENTO SNÍMEK:
Posilujeme hodnotu rodiny
Rok venkova 2017 AMSP ČR zapojeno 40 institucí Hlavní výstupy:
Výroční konference OP PIK
Ing. Veronika Dostálková MBA
Angažovanci Petr Holý - ORR.
Jak na PR (absolutní základ)
možnosti Dispečinku hromadné dopravy
Založení a vznik podniku II. – III. r./ Hotelnictví a turismus
Případová konference v práci s rodinami a ohroženými dětmi
Průřez domácí péčí Pracoviště ošetřovatelské péče Hana Pekárková
SETKÁNÍ S RODIČI Gymnázium v Bystřici nad Pernštejnem
Poznámky z pohledu rodiny Ing. arch. Jan Florian
XIV. KONFERENCE SAMOSPRÁV
Wales 2019 Průvodce registrací pro studenty
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
BP KULTURA Ing. Dana Smetanová, SKIP ČR
Andrea Brožová Doubková
česká asociace sdílené ekonomiky
Standardy pro základní vzdělávání
Regionální rodinná politika, její možnosti a význam
zpracovaný v rámci projektu
Transkript prezentace:

Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR Národní konference VENKOV 2016 Litoměřice

Proč rodinné firmy často nepřežívají generační výměnu? Rady, tipy, doporučení, nejčastější chyby

70 % rodinných firem nepřežije generační výměnu (celosvětová studie) Jak k nim nepatřit?

Z průzkumu IPSOS 2016: Více jak polovina českých rodinných firem ještě nezačala otázku nástupnictví vůbec řešit 68 % rodinných firem by přivítalo praxi dětí v jiné firmě 58 % rodinných firem by zvažovalo prodej při dobré nabídce – úloha poradců Nástupnictví je dlouhodobý proces, který vyžaduje dobrou přípravu

Nejčastější dilema zakladatelů rodinných firem: Jak připravit svoje děti na vstup do firmy? Co by měly studovat a jak získat praxi? Jak připravit své zaměstnance, aby zůstali loajální i k Vašim potomkům? Jak dlouho pracovat společně s dětmi a kdy z firmy vystoupit? Jak to vše ovlivňuje vztahy v rodině? Jak oddělit pracovní a soukromé věci v rozhodovacím procesu? Co partneři dětí? Jaký je pohled nástupníků? Tíha odpovědnosti Nejčastější chyby generační výměny

Pozice rodinných firem v národním hospodářství: Rodinné firmy jsou stabilnější, transparentnější, silnější sociální cítění Velká část rod.firem očekává nárůst tržeb Lepší postavení v očích zákazníků Drobné firmy zajišťující zaměstnanost v mikroregionech  DEFINICE + LEGISLATIVA Společná snaha s Asociací soukromého zemědělství  ROK VENKOVA 2017 – nový projekt AMSP ČR

Pořádáme kulaté stoly v regionech: Účastníky jsou POUZE zakladatelé a nástupníci rodinných firem Moderuje vlastník rodinné firmy BEZ účasti PORADCŮ, bankéřů, médií Možnost nahlédnout do „kuchyně“ Sdílení pozitivních i negativních zkušeností Rady, tipy, doporučení, „otevření očí“ Velmi pozitivní odezvy od účastníků

Reference účastníků: „Na debatu jsme jeli se smíšenými pocity, především můj osmdesátiletý otec moc nechápal, oč tam půjde a jestli budeme schopni k tématu něco říci. Ale z debaty jsme byli nadšeni, setkat se s lidmi stejného ražení, kteří řeší podobné problémy a každý je řeší nějak jinak, je velmi podnětné a přiměje to člověka k zamyšlení. Otec si akci moc pochvaloval, přestože zvládnout trasu Kolín - Praha - Brno a zpět pro něj bylo náročné. Moc děkujeme za pozvání a přejeme organizátorům, ať se jejich další akce také takto povedou.“ Ing. Miloslav Zapletal Rodinný statek Zapletalových FARMA ROKU 2014

Reference účastníků: "Bylo to ohromné, z celého setkání jsem si vzal nové podněty, byl jsem rád, že jsem tam byl a měli byste stoprocentně v tomto sezení pokračovat. Opravdu to bylo inspirativní a poučné. Sám jsem se poučil a mám poznámky, jaké kroky se udály v jiných firmách a které bychom v budoucnu mohli uplatnit v naší firmě my. Musím je všechny zpracovat, abych měl i konkrétní výstup. Prosím pokračujte, protože je to velmi přínosné. Takováto setkání otevírají oči dokořán. U nás je tradice pořád krátká a je důležité sdílet s ostatními a navzájem se inspirovat.“ Ing. Josef Vašek JV stolařství

Reference účastníků: „Měli jsme tu čest zúčastnit se setkání majitelů rodinných firem. Musím říci, že setkání pro nás bylo velkým přínosem. Bylo skutečně inspirativní slyšet příběhy a zkušenosti kolegů z různých odvětví. Uvědomili jsme si, že je nutné předávat zkušenosti mladé nastupující generaci a umět jí naslouchat. Naši nástupci mají snahu vnést do firmy nové nápady a inovace, a to je to, co máme všechny rodinné firmy společné, bez ohledu na obor. Rádi se zúčastníme dalšího společného setkání.“ Květoslava Křivinková Novabrik Czech, s.r.o.

BUĎTE NAPŘED! Využijte balíček informací, který jsme pro Vás připravili.  Zapojte se bezplatně do projektu RODINNÁ FIRMA!  Předejte své zkušenosti dalším!  Vyslechněte jiné!  Připravte se včas a neudělejte chyby!  Registrujte se na Registrujte se na

ve 12 h:  Zveme rodinné firmy a farmy na celostátní konferenci AMSP ČR a VŠE u příležitosti otevření 1.programu v ČR a SVE „family business“ na VŠ  Zahraniční hosté, zkušenosti firem  Účast zdarma  Registrace na  Těšíme se na Vás!

Děkuji za pozornost Eva Svobodová – generální ředitelka tel. sekr.: , AMSP ČR, METEOR Centre Office Park B, Sokolovská 100/94, Praha 8 - Karlín