Analýza účetní uzávěrky a závěrky ve vybraném podniku Autor bakalářské práce: Tereza Pálková Vedoucí bakalářské práce: Ing. Romana Píchová, DiS. Oponent.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Řízení vztahu se zákazníky ve vybraném podnikatelském subjektu v oblasti maloobchodu se sportovními potřebami Autor bakalářské práce: Daniel Baumruk (147.
Advertisements

Vysoká škola technická a ekonomická Ústav podnikové strategie Daňové a odvodové zatížení podnikatelů v ČR Autor bakalářské práce:Lucie Minaříková Vedoucí.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Autor bakalářské práce: Martina Moravcová, DiS. Vedoucí bakalářské.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Návrh marketingového mixu obchodního podniku Autor bakalářské práce:
Autor bakalářské práce: Ondřej Netík Vedoucí bakalářské práce:Ing. Romana Píchová, DiS. Oponent bakalářské práce:Mgr. Stanislav Křída České Budějovice,
Analýza hypotéčních úvěrů poskytovaných fyzickým osobám v České republice Autor bakalářské práce:Martina Šimková Vedoucí bakalářské práce:Ing. Robert Zeman.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Dopady účetní reformy veřejných financí v konkrétních podmínkách vybrané.
D OPADY ÚČETNÍ REFORMY VEŘEJNÝCH FINANCÍ V KONKRÉTNÍCH PODMÍNKÁCH VYBRANÉ ZÁKLADNÍ ŠKOLY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Autor práce: Jana Svitáková, UČO: Vedoucí práce: Ing. Romana.
Autor práce: Hana Sakáčová (10952) Vedoucí bakalářské práce: Ing. Lukáš Polanecký Oponent bakalářské práce: Ing. Marta Hortová České Budějovice, červen.
Autor bakalářské práce:Zdeňka Nováková Vedoucí bakalářské práce:Ing. Lukáš Polanecký Oponent bakalářské práce:Ing. Jana Strádalová České Budějovice, červen.
Specifika účtování ve vybraném zemědělském podniku Autor bakalářské práce: David Limberk Vedoucí bakalářské práce: Ing. Kristina Kabourková Oponent bakalářské.
DOTACE A TRANSFERY Z ÚČETNÍHO HLEDISKA A JEJICH VLIV NA HOSPODAŘENÍ
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza bankovních produktů v ČR Autor bakalářské práce: Marie.
Vysoká škola technická a ekonomická
Komunikační chyby řídících pracovníků v Českém statistickém úřadu
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická
Analýza požadovaných kompetencí na trhu práce ve vybraném oboru
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku Autor práce:
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
Autor bakalářské práce: Simona Marešová
Obhajoba bakalářské práce
Zakladatelský projekt pilařského a dřevozpracujícího provozu
Financování a účetnictví základních škol
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vývoj předpisů týkajících se majetku podniku a změny účtování majetku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Struktura a vypořádání hospodářského výsledku v dané obchodní korporaci.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Pořízení a dodání zboží z pohledu DPH v rámci Evropské Unie
Motivace a stimulace zaměstnanců ve vybrané obchodní společnosti
Řízení vztahů se zákazníky ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku Autorka bakalářské práce: Martina Jakubcová.
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav podnikové strategie
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Zásobování a účtování zásob ve vybraném podniku
Zpětná vazba zákazníků ve vybrané společnosti
Vysoká škola technická a ekonomická České Budějovice Ústav podnikové strategie Zhodnocení finanční situace konkrétního podniku Autor BP: Miroslava Sobotovičová.
Evidence a účtování zásob ve vybrané společnosti
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola Technická a Ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Propagace nových výrobků firmy Kloida a jejich zavádění na trh
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Analýza konkurence na maloobchodním trhu ve zvolené oblasti
Povolání logistický manažer
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza vhodnosti používaných komunikačních nástrojů ve vybraném podniku.
Systém odměňování ve vybraném podniku
Zhodnocení finanční situace konkrétního podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
České Budějovice, červen 2016
Ústav podnikové strategie
Systém odměňování pracovníků ve vybraném podniku
Systém odměňování pracovníků ve vybraném podniku
Analýza merchandisingu a nákupní atmosféry vybrané obchodní jednotky
Evidence a účtování zásob ve vybrané společnosti
OPTIMALIZACE LOGISTICKÝCH PROCESŮ VE FIRMĚ BAUER TECHNICS a.s.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vnitropodniková komunikace ve vybraném podniku Autor práce: Denisa.
Obhajoba diplomové práce
Evidence a účtování zásob ve vybrané společnosti
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Ekonomické vyhodnocení firemního vzdělávání a jeho vliv na výkonnost.
Autor práce: Zita Jílková Vedoucí práce: Ing. Romana Píchová
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Analýza vnitropodnikové komunikace ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Účetní závěrka ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Transkript prezentace:

Analýza účetní uzávěrky a závěrky ve vybraném podniku Autor bakalářské práce: Tereza Pálková Vedoucí bakalářské práce: Ing. Romana Píchová, DiS. Oponent bakalářské práce: Mgr. Stanislav Křída České Budějovice, červen 2016 Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie

Motivace a důvody zvolení tématu  Prohloubení znalostí  Důležité dokumenty v účetnictví  Častá záměna pojmů účetní uzávěrka a účetní závěrka

Cíl práce  Cílem bakalářské práce je komplexní provedení účetní uzávěrky a závěrky a jejich zhodnocení.

B a K production s.r.o.  Zaměření společnosti: o Kompletní zpracování plechu o Povrchová úprava plechu – práškování, lakování o Výroba elektrorozvaděčů o Elektromontáže o Prodej materiálu a produktů  Rok založení společnosti: o 1995  Sídlo společnosti: o Purkratice u Písku

Výzkumné otázky  Dodržuje společnost chronologický postup prací souvisejících s účetní uzávěrkou?  Má společnost správně zvolený typ odpisů?  Využívá společnost správný způsob přepočtu cizí měny na tuzemskou měnu?  Vykazuje společnost velké inventarizační rozdíly?

Použité metody  Využité metody ke sběru dat: o Analýza dokumentů o Rozhovor  Využité metody hodnocení dat: o Komparace o Analýza dat

Dodržuje společnost chronologický postup prací souvisejících s účetní uzávěrkou?  Ano  Společnost postupuje chronologicky a efektivně: o Inventarizace majetku a závazků o Závěrečné operace u zásob o Časové rozlišení nákladů a výnosů o Dohadné položky o Odpisy o Zaúčtování kurzových rozdílů o Opravné položky k pohledávkám o Oceňování majetku a závazků o Výpočet splatné daně - zpracování daňového přiznání o Uzavření účetních knih o Otevření účetních knih na nové účetní období

Má společnost správně zvolený typ odpisů?  Ano  Účetní odpisy o Majetek v hodnotě 20 – 40 tisíc Kč o Měsíčně po dobu 2 let  Daňové odpisy - rovnoměrné o Majetek nad 40 tisíc Kč o Rovnoměrně – koeficienty o Daňový náklad – snížení základu daně z příjmů

Využívá společnost správný způsob přepočtu cizí měny na tuzemskou měnu?  Ano  Pevný měsíční kurz  Vyhlášený k 1. dni v měsíci Českou národní bankou

Vykazuje společnost velké inventarizační rozdíly?  Ano  Přebytek o Materiál na skladě – Kč  Technologický úbytek o Kč  Manko nad normu o Zásoby – Kč

Návrhy opatření  Změna účetního programu o Současný účetní program – Byznys o Navrhovaný účetní program Premier systém Všechny podnikové činnosti integruje do jednoho celku Kompatibilita s MS Office Rozšířené možnosti, např:  správa e-shopu  servis  doprava  marketing

 Používání zrychlených odpisů o Nyní rovnoměrné daňové odpisy o Zrychlené daňové odpisy: V prvních letech vyšší odepisovatelná částka Rychlejší promítnutí investic do daňových nákladů 1. odpisová skupina – počítač - 12 měsíců (3 roky) 2. odpisová skupina – osobní automobil - 3 roky (5 let)

 Zlepšení systému inventarizace o Velké inventarizační rozdíly o Vysoké manko u zásob – Kč o Špatně vytvořený technologický postup a velká zmetkovitost výrobků, kdy není důkladně dodržován výdej materiálu na opravné zakázky o Náhrada od skladníků a vedoucího výroby a logistiky o Zabezpečení skladu a zlepšení evidence zásob a častější inventarizace rizikových položek

Závěr  Výzkumné otázky byly zodpovězeny.  Opatření byla navržena.  Cíl bakalářské práce byl splněn.

Doplňující otázky vedoucí práce  Navrhla byste společnosti změnu v postupu sestavování účetní uzávěrky a závěrky a proč?

Doplňující otázky oponenta práce  Z jakého důvodu společnost neúčtuje o odložené dani?  Měla společnost povinnost ověřovat účetní závěrku auditorem, nebo byl audit dobrovolný?  Existují rozdíly mezi daňovými a účetními odpisy u společnosti?

Děkuji za pozornost.