Prezentace pro jednání představenstva Krajské hospodářské komory Střední Čechy, konaného dne v Brandýse nad Labem – St. Boleslavi.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt na odstranění ekologických škod vzniklých v souvislosti s těžební činností státních hnědouhelných společností v období před jejich privatizací.
Advertisements

Ing. Daniela Jančíková, SŽDC s. o. Stavební správa západ;
Realizace společných zařízení pozemkových úprav v Olomouckém kraji 1.
Programy prevence před povodněmi v gesci Ministerstva zemědělství.
Spolu si pomáháme, společně se vzděláváme aneb místně zakotvené učení v praxi Závěrečné setkání škol -ŠUŽ - Praha dne Projekt - Úprava okolí.
Středoevropské centrum pro vytváření a realizaci inovovaných technicko-ekonomických studijních programů Registrační číslo CZ.1.07/2.2.00/ Tento.
EKONOMIKA MAJETKOVÉ DANĚ I. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
„Rekonstrukce chodníku podél silnice III/01152(II/474) km 0,000 – 0,222“ Tento projekt byl spolufinancován z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury.
Údržba Jablunkovských Šancí V roce 2012 zahájila obec Mosty u Jablunkova údržbu Jablunkovských Šancí. S přispěním dotace z Moravskoslezského kraje na sečení.
Nástroje dotační politiky MŽP k ochraně půdy Ing. Jiří Klápště Odbor obecné ochrany přírody a krajiny MŽP.
Kultura a památková péče v Pardubickém kraji v letech
______________________________________ CHVALSKÝ ZÁMEK
Čerpání prostředků z fondů EU na území Jihočeského kraje Ing. Petr Maroš vedoucí Odboru evropských záležitostí.
Jihočeský kraj realizované projekty 1. Opatření ke zpřístupnění pozemků Realizátor stavby: Pobočka Prachatice Název: „Společná zařízení v katastrálním.
Obojživelníci vypracovala: Mgr. Monika Štrejbarová.
Publikace klasifikace zdravotního stavu lesa na bázi TM Landsat pomocí webových služeb jako součást OPRL Ústav pro hospodářskou úpravu lesů Brandýs nad.
Možnosti financování rozvoje venkova v programovacím období Petra Blechová UFŘP 3. ročník.
Název materiálu: VY_ , sada č.1, 05 Květiny na jaře Zařazení: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT Autor:Jana Fabiánková Škola:ZŠ.
Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:
Informační setkání – „Jak na miliony z EU“ Pošembeří - červen 2009.
1 Právní stav územního plánu po vydání změny Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP,
Zelená stuha Možnosti financování projektů obcí MŽP.
STS/S 09 Taktické a bezpečnostní zásady pro umísťování MPT na místě zásahu Zpracováno: Zpracoval: por.Bc. Martin Hrabina Hasičský záchranný.
Charakteristika rybího masa
II. TÉMA Platné právní předpisy na ochranu dřevin rostoucích mimo les a povolování kácení (metodiky, ČSN, dohody)
MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Zákon o obcích 128/2000 Sb. + znění pozdějších předpisů
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
POPOVICKÉ STROMOŘADÍ ZŠ BRANDÝS NAD LABEM –
Přednášející: Ing. Ivana Jágriková
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Tišnovská lukostřelnice pod Klucaninou Spolek Odyssea Tišnov
Opatření k jednodušší a rychlejší administraci projektů
SEMINÁŘ AKTIVNĚ S BESIPEM
Cykloturistika v JMK, web Brno
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Vytápění Tepelné ztráty
Krajská hospodářská komora Zlínského kraje
Cíle Pardubického kraje v oblasti cestovního ruchu
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Podpora rozvoje dopravy s využitím ROP Střední Morava
Huslenky V obci se nachází evangelický kotel, který byl nedávno rekonstruován a je postavem i ve skanzenu v Rožnově. Historie obce začíná v roce 1949.
OPŽP PO 4 - Ochrana a péče o přírodu a krajinu
Katedra biologie, PdF MU, Poříčí 7, , Brno
KRAJINA VYSOKÝCH HOR. KRAJINA VYSOKÝCH HOR Ve vysokých horách mrzne a sníh zde padá po celý rok. Sněžná čára je hranice, nad níž v horách již sníh.
Agroturistika a podnikání na venkově
Koncepce rozvoje cyklistické dopravy v Olomouckém kraji
Paliativní a hospicová péče v Libereckém kraji
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Přírodní podmínky na území Slovácka
Výchova k občanství Státní správa a samospráva
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Integrovaný plán rozvoje Statutárního města Opavy pro oblast bydlení
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Štikovský rybník, k.ú. Štikov
KARTOGRAFIE: MAPY A PLÁNY
Z0158 Terénní cvičení z ekonomické geografie 2013
12. ZÁKLADNÍ ŠKOLA CHOMUTOV, AKADEKIKA HEYROVSKÉHO
Možnosti financování obnov památek 2018 Ing. Alena Pospíšilová. 8. 1
Financování dopravní infrastruktury v letech 2018 – 2021
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
Zpracoval: Martin Bílek
Stepi název step vznikl v ruštině pro travnaté
Dopravní prostředky A jejich řidiči.
PŘÍLEŽITOSTI NOVÉ KRAJINY
VÝROBEK ZE DŘEVA KVEDLAČKA Mgr. Jakub Karásek
OP ŽP PO 4 - Ochrana a péče o přírodu a krajinu
Vývoj prostorové struktury sídel a komunikací Příklad využití starých map a nástrojů GIS Geografické aspekty středoevropského prostoru Brno,
Transkript prezentace:

Prezentace pro jednání představenstva Krajské hospodářské komory Střední Čechy, konaného dne v Brandýse nad Labem – St. Boleslavi

Z Pasportu zeleně, který byl zpracován v roce 2012 bylo zjištěno, že Město Brandýs nad Labem – Stará Boleslav má v majetku města zeleň o výměře m 2. Z toho: Brandýs nad Labem: Stromy listnaté: ks Stromy jehličnaté: 707 Ks Živé ploty: m 2 Parkové trávníky: m 2 Celková výměra plošných prvků: m 2 Stará Boleslav: Stromy listnaté: 2 006ks Stromy jehličnaté: 460 ks Živé ploty: m 2 Parkové trávníky: m 2 Celková výměra plošných prvků: m 2

 Aleje prvňáčků – „Hrušovské stromořadí“ (2007), „Proboštské stromořadí“ (2008)  Vysazeno celkem 187 stromů ( ).  Financováno z rozpočtu města a dotace z Fondu životního prostředí Středočeského kraje.

 Protihlukový izolační remízek Na Vrábí - Brandýs n.L. (2011)  Cílem krajinářské úpravy bylo založení přírodě blízkého remízku sloužící jako izolační zeleň – oddělení stávající obytné zóny od připravovaného silničního obchvatu města.  Vysazeno 13 alejových stromů, 1735 lesních sazenic a 410 keřů.  Výsadba byla doplněna o nezbytný mobiliář a fit prvky.  Financováno z rozpočtu města a dotace z Středočeského Fondu životního prostředí a zemědělství.

 Park u autobusového nádraží (2013/2014)  V roce 2013 v návaznosti na rekonstrukci autobusového nádraží ve Staré Boleslavi proběhla obnova parkové plochy.  Z bezpečnostních důvodů bylo vykáceno 14 ks dřevin.  Ponechané dřeviny byly ostřeny řezem.  Bylo vysazeno 35 stromů.  V parku též byly opraveny cesty, došlo k doplnění mobiliáře (lavičky, koše pouliční lampy) a instalaci herních prvků.  Financováno z rozpočtu města.

 Cvrčovické stromořadí (2014)  Obnova doprovodné zeleně komunikace z Popovic do Cvrčovic jako významné pěší a cyklistické trasy v zemědělské krajině.  Vykáceno 22 stromů vysázeno 101 stromů.  Financováno z rozpočtu města a dotace z Středočeského Fondu životního prostředí a zemědělství.

 Obnova krajinných struktur Polabí Brandýs nad Labem - Popovické stromořadí a Obnova sadu U Světice (2014)  Popovické stromořadí  Obnova zaniklé historické cesty z Brandýsa do Popovic a její zpřístupnění pěším návštěvníkům a cyklistům a vytvoření přírodě blízkého biotopu. Lokalita v blízkosti historické „Staré pražské cesty“  Vysázeno 97 stromů a 302 keřů.  Obnova sadu U Světice  Obnova sadu prostřednictvím okrasných kultivarů jabloní, jež mají stabilnější habitus a nižší nároky na následnou péči.  Vysázeno 42 stromů.  Financováno z rozpočtu města a dotace z OPŽP

 Revitalizace Houštecké tůně II. a III. Etapa (2014/2015)  V rámci této stavby došlo k propojení mrtvého ramene Labe „Houštecké tůně“ s řekou Labe.  Vegetační úpravy zahrnovali výsadbu alejových dřevin (191), výsadbu keřů, bažinných rostlin a realizaci tří remízků z lesních sazenic.  Byl doplněn mobiliář a instalována lanová lávka přes nově vzniklé koryto.  Financováno z rozpočtu města a dotace z OPŽP

 Park pod nemocnicí  Vybudování parku s vhodnou zelení, komunikacemi a mobiliářem.  Houštecký les  Zajištění bezpečnosti a rozšíření rekreačního potenciálu lesa.