Materiál obsahuje prezentaci s úkoly o známých osobnostech ČR. Je určena žákům 4. – 6.ročníku. Žáci sami mohou doplnit další jména Čechů, která znají.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Advertisements

METODICKÝ LIST Tato prezentace navazuje na výuku vlastivědy, proto
NABÍDKA PARTNERSTVÍ NA SLAVNOSTNÍM VEČERU S VYHLÁŠENÍM VÝSLEDKŮ 7. ROČNÍKU ANKETY BRNO TOP června
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.15 Téma: PowerPoint.
Jméno autora: Mgr. Vlasta Kollariková Datum vytvoření:
Jméno autora: Mgr. Hana Boháčová Datum vytvoření:
Významné osobnosti Petr Machala.
Česká republika Obyvatelstvo II. Jan Dušek. ROZMÍSTĚNÍ OBYVATEL  Vysvětlete rozdíly v hustotě zalidnění pohraničních okresů v Čechách:  Které části.
Jak sestavit referát „Kuchařka“ pro žáky.
VY_32_INOVACE_Čj-Li 6.,7.02 Anotace: Prezentace obsahuje stručnou definici pohádek, jejich hlavní znaky a dělení. Žáci se seznámí s nejznámějšími autory.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
47.1 Pardubický kraj – poznáš jeho dominanty?
Project informační systém E-Shop Jméno: Michal Straka Třída: 2.IT Rok: 2011/2012.
Karel Havlíček Borovský
Zadání samostatné práce SP3 Historie počítačů. CÍL a Úkol Vyhledat informace na internetu Téma je Historie počítačů Napište referát na minimálně 1stranu.
ZŠ TGM Rajhrad Autor: M. Kocmanová Pohádka
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Karel Jaromír Erben Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou Z. Svěráka a L. Smoljaka Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup.
Prvouka – 2. ročník ZŠ „Rožmitál pod Třemšínem“
Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk a literatura Ročník: 6. ročník Anotace: Lidové pohádky životopis Boženy.
Anotace Materiál je určen žákům 3.třídy k seznámení s učivem o ochraně přírody v nejvyšším pohoří naší vlasti, také v nejbližším okolí naší obce. Materiál.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Mgr. Aleš Čech Zeměpis 7. ročník
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti VZDĚLÁVACÍ.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.1.9 Města Pardubického kraje Téma: Česká republika jako součást.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.1.4 Města Plzeňského kraje Téma: Česká republika jako součást Evropy.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org. AUTOR: Mgr. Jana Hyklová VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_12_Vlastivěda_29_Praha ZŠ praktická,
Prezentace obsahuje základní přehled o místech Karlovarského kraje. Žáci jmenovaná místa vyhledávají v mapě. Je určena pro 4. i 5. ročník. Prezentace.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a jeho svět.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-06 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Nymburk, Komenského 589- příspěvková organizace  Autor: Mgr. Ludmila Šimonová  Datum:  Název:
KONCEPCE ROZVOJE MÍSTNÍ KULTURY ZLK. ÚKOL č. 1. Koncepce rozvoje místní kultury ve Zlínském kraji na léta Dílčí úkol I – prostorová analýza.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Simona Valachová Název: VY_12_INOVACE_1304_nar.bohatstvi Téma: Národní bohatství Číslo projektu:
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_14 Autor: Marcela Holíková Anotace: Tento výukový materiál slouží k výuce zeměpisu na základní škole. Zeměpis – východočeská města.
 Materiál obsahuje prezentaci k učivu 4. i 5.ročníku, kdy se probírá učivo Členění ČR.  Je možné použít i slepých map na vyhledávání jednotlivých krajů.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Mgr. Aleš Čech Zeměpis 7. ročník
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Základní škola a mateřská škola Bohdalov
Anotace Materiál obsahuje prezentaci o Velké Moravě. Je doplněna úkoly pro samostatnou práci žáků buď doma nebo ve škole. Prezentaci je možné doplnit.
Vzájemné vztahy mezi organismy
Referát – památka ČR Kritéria hodnocení.
projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
AUTOR: Mgr. Ludmila Kašpárková NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_VLA+PŘÍ_27
AUTOR: Mgr. Bc. Alena Machulková
Anotace Prezentace obsahuje přehled míst regionu Zlínska. Je určena žákům 4. a 5. tříd, lze ji využít i v jiných předmětech, kde se probírá téma Můj region,
Anotace Materiál obsahuje prezentaci významných osobností, které se narodily v Kroměříži. Je možné doplnit i vycházkou městem, kde děti pozorují staré.
Anotace Materiál obsahuje prezentaci některých míst Německa. Slouží jako doprovodný materiál při výkladu. V závěru žáci plní úkoly. Určeno 5.ročníku.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název
TÉMA: LITERATURA V EXILU A SAMIZDATU LUDVÍK VACULÍK
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Bc
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
AUTOR: Marcela Kaderová NÁZEV: VY_32_INOVACE_D_05_MISTR JAN HUS
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk Vlastní jména, abecední řazení Mgr. Iva Štancíková VY_32_INOVACE_14_vlastni_jmena OP VK oblast podpory 1.4 s názvem.
Anotace Materiál obsahuje prezentaci jako doplněk k učiva o Praze pro 4. i 5. ročník. Seznamuje s významnými pamětihodnostmi.
Ukázka dotazníku Dotazník SOKL JUNIOR pracuje s galerií obrázků, se kterou jsi se právě seznámil.
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_01_VLASTIVĚDA
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Mgr. Lenka Vrzáňová Větná stavba října 2011
Název školy: ZŠ J. E. Purkyně a ZUŠ Libochovice
Základní škola a mateřská škola Bohdalov
Transkript prezentace:

Materiál obsahuje prezentaci s úkoly o známých osobnostech ČR. Je určena žákům 4. – 6.ročníku. Žáci sami mohou doplnit další jména Čechů, která znají. Materiál lze využít jako projekt Osobnost ČR. Pilotáž: Materiál byl pilotován ve 4. ročníku jako součást učiva o kraji, kde žiji. Žáci si připravili referáty o dalších osobnostech i Zlínského kraje.

Zamyslete se a napište seznam reálných postav. Napište i seznam žijících osobností. Porovnejte se sousedem.

Zahrajte si ve třídě hru Hádej, kdo jsem? Jeden ze třídy si myslí v duchu na nějakou osobnost a ostatní se ho ptají pomocí otázek, koho má na mysli. Odpovídá jen ano-ne.

Kdo je pro vás největší osobností reprezentující ČR? Popište proč.

V roce 2005 uspořádala Česká televize anketu s názvem „Největší Čech“. Vyhledejte na internetových stránkách, kdo se stal vítězem. Mezi významné osobnosti byl zařazen i neexistující postava – Jára Cimrman

, 18:27[cit ].File: Karel4Luc Jana Bourbonska.jpg.Dostupné z www: , 18:27 HONYA , 16:06 [cit ].File: Komensky-Sarospatak.jpg.Dostupné z www: , 16:06 VILÍMEK,Jan , 12:14 [cit ].File: Jan Vilímek - Božena Němcová.jpg.Dostupné z www: , 12:14 SLÁMA,Ondřej , 00:17[cit ].File: Václav Havel cut out.jpg.Dostupné z www: , 00:17[cit ].File: MILLER,Michael , 05:47 [cit ].File: Jaromir Jagr picks stick JPG.Dostupné z www: , 05:47 RYBAKOVA,Jelena , 18:23 [cit ].File: Petr Čech in Moscow.jpg.Dostupné z www: , 18:23 SEDLECKÝ,David , 17:56 [cit ].File: Karel Gott (2012) JPG.Dostupné z www: , 17:56